Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Životopisi i razgovori na poslu obiluju lažima 29.3.2009 18:50:12
|
|
|
|
tikica_69
|
U tri četvrtine svih razgovora koji se vode na poslu postoji određena mjera glumljenja ili skrivanja osjećaja, a najčešće se potiskuju gnjev i dosada. Mnogi zaposlenici smatraju lažno bolovanje svojim pravom, a najčešća su bolovanja petkom ili ponedjeljkom da bi se produljio vikend, ili bolovanja koja se zgodno podudaraju s praznicima i velikim sportskim događanjima. Svaki peti zaposlenik izmislio je izgovor kako bi ostao kod kuće, a samo 29 posto šefova vjeruje zaposleniku kada javi da je bolestan. No više od trećine šefova ne želi to detaljno ispitivati, pa se mnogi zaposlenici lako izvuku. Ankete su pokazale da bi 70 posto zaposlenika pronevjerilo novac kad bi znali da se mogu izvući. Neke laži relativno su bezopasne – pretjerano se hvaliti znanjem statistike nije isto što i tvrditi da imamo diplomu u tom području, no i to može prouzročiti neugodnosti. Ipak, mnogo je i “težih” laži poput prešućivanja sudskih presuda i navođenja netočnih kvalifikacija. Prikrivanje zdravstvenih tegoba autori smatraju posebnim područjem jer ljudi u takvim slučajevima najčešće lažu zbog straha od predrasuda i diskriminacije. Želite li doznati što kolege doista misle o vama, istraživanja su pokazala da je vjerojatnost otprilike jednaka onoj bacanja novčića. Uobičajeni su znakovi prikrivanja pravih osjećaja usiljeni osmijesi, pogled koji bježi drugdje, kuckanje prstima, lupkanje nogom, okretanje tijelom od sugovornika, požurivanje razgovora...
|
|
RE: Životopisi i razgovori na poslu obiluju l... 29.3.2009 19:29:38
|
|
|
|
Ruža
|
Zanimljivo. A da krenem lagati u životopisu? Možda me i zaposle onda.
|
|
RE: Životopisi i razgovori na poslu obiluju l... 29.3.2009 21:45:27
|
|
|
|
božica
|
Treeba malo uljepšati taj životopis zar ne
|
|
RE: Životopisi i razgovori na poslu obiluju l... 30.3.2009 0:32:42
|
|
|
|
novamama
|
ma sve oko nas obiluje lažima i glumom i maskama, istinu neki i ne žele čuti... uostalom, sve ima dva lica, pa kako bi izgledalo da o sebi pričaš kao o, ne znam, nekom bezveznjaku, ili da tamo poslodavcu istreseš sve svoje mane ...ko bi te zaposlio ja odmah vidim kakav je tko, po faci... i mene ne mogu prevarit pa da je ne znam kakva laž
|
|
RE: Životopisi i razgovori na poslu obiluju l... 30.3.2009 10:21:57
|
|
|
|
tikica_69
|
I meni je moj sef pisal malo prenapuhanu preporuku kad sam prelazila u drugi odjel....ali ja nisam lagala
|
|
RE: Životopisi i razgovori na poslu obiluju l... 30.3.2009 11:20:09
|
|
|
|
ejmama
|
IZVORNA PORUKA: Ruža Zanimljivo. A da krenem lagati u životopisu? Možda me i zaposle onda. Slažem se Ružo s tobom.
|
|
RE: Životopisi i razgovori na poslu obiluju l... 30.3.2009 19:29:19
|
|
|
|
pikachu
|
A u tome je moj problem?! Što pišem i govorim istinu... Gotovo 12 godina staža u dvjema sestrinskim firmama, dosada 2 bolovanja: 1.) upala pluća zbog nepreležane gripe (čitaj: preradila gripu) 2.) dva hematoma posteljice sada u trudnoći Ali ja stvano mislim da me svi kuže i ako pomislim smuljati i onda rađe imam stav 'tough woman' i samim tim stavom vrlo loše prolazim...
|
|
|
|
RE: Životopisi i razgovori na poslu obiluju l... 30.3.2009 22:13:37
|
|
|
|
novamama
|
pikachu, misliš da će ti ko reći hvala na to? je, je, malo morgen što više radiš više ćeš i raditi, a onda će te zamijeniti bez da trepnu... zato, bori se za sebe jer nitko drugi neće i mislim, stvarno...nepreležati gripu? kako si to uspjela, mene je sastavila da 7 dana nisam iz kreveta izašla
|
|
RE: Životopisi i razgovori na poslu obiluju l... 30.3.2009 22:15:21
|
|
|
|
tikica_69
|
bogami da...mene gripa sastavi sa zemljom
|
|
RE: Životopisi i razgovori na poslu obiluju l... 30.3.2009 22:20:59
|
|
|
|
Marcus
|
a stvar je interpretacije toga kaj si delal i kak to napises.... npr ak si na nekoj farmi hranil 23 kravice koje daju mljeko mozes komotno napisat da si bil izvrsni diretkor za upravljanje proizvodnom jedinicom i da si upravljal sa 23 djelatnika salim se malo....naravno da treba napisat kaj i kak si delal... recimo moj zivotopis puuuno bolje zgleda na papiru nek kad se sjetim kak je to za zbilja zgledalo
|
|
|
|
RE: Životopisi i razgovori na poslu obiluju l... 30.3.2009 22:26:03
|
|
|
|
Florijan Jakov
|
samo 29 posto šefova vjeruje zaposleniku kada javi da je bolestan imam ovaj osjećaj svaki put kada svom šefu javim da mi je dijete bolesno
|
|
RE: Životopisi i razgovori na poslu obiluju l... 30.3.2009 22:27:10
|
|
|
|
tikica_69
|
da...i ja uvijek imam taj osjecaj....radije bi na strijeljanje nego javila da sam na bolovanju
|
|
RE: Životopisi i razgovori na poslu obiluju l... 30.3.2009 22:28:58
|
|
|
|
Marcus
|
mene je to mucilo prvi put...sad mi opce vise to ne stvara probleme....kad vidim kak to koristi ekipa oko mene projde me losi osjecaj zbog toga
|
|
|
|
RE: Životopisi i razgovori na poslu obiluju l... 31.3.2009 20:09:00
|
|
|
|
pikachu
|
Pa ono kada te za vikend uhvati i ti odeš u ponediljak raditi, ali nije do kraja preležana... Bila sam mlada i glupa... Više nisam, sada na temelju tih nekih stvari di sam se dokazala dobijem i neke beneficije... E, sada sam se sjetila da sam takvu glupost napravila i kada me je jedan Veliki petak udario tramvaj (ima tome deset godina)... Za ne povjerovat, ali ja sam se popodne pojavila raditi jer mi je zvučalo nevjerojatno da javim da me je tramvaj opizdio u glavu (kako što i je...)(?!)... Ah, kako čovjek nekada ne misli na sebe... Ali nećem više...
|
|
|
|
RE: Životopisi i razgovori na poslu obiluju l... 31.3.2009 20:53:27
|
|
|
|
novamama
|
IZVORNA PORUKA: pikachu Za ne povjerovat, ali ja sam se popodne pojavila raditi jer mi je zvučalo nevjerojatno da javim da me je tramvaj opizdio u glavu (kako što i je...)(?!)...
|
|
[Brisano sporočilo] 1.4.2009 11:42:29
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stranica: [1] |
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!