|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Da li bi ikad
5.6.2011 22:39:28   
natalijax
E sad malo možda teška tema al nešt me poljuljalo da je otvorim iz jednog slučaja na koji sam naišla,Danas sutra kad naša djeca budu veća i saznate da vaše djete treba postati roditelj a pritom vaše djete nije prošlo polovinu života,školu,izlaske,mladost,Da li bi vaše djete,kčer-sina odgovorili od roditeljstva,znaći pobačaj,Stavila sam namjerno i kčer i sina,zbog slučaja gdje su ih roditelji oba dvoje savjetovali na pobačaj jer su mladi,Ja neznam dal ču imati kčer danas il sutra al neznam baš dal bi joj mogla savjetovati pobačaj a tako vjerujem da nebi mogla ni svog sina odgovoriti od očinstva
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Da li bi ikad
5.6.2011 22:42:00   
pincirotvajler
nemam pojma fakat,nemogu se ni stavit u tu situaciju,nebi mi sigurno bilo drago ali šta bi radila neznam user posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 2
5.6.2011 22:49:35   
Nika 24052006
Ja bi postupila onako kako je moja majka postupila kada sam ja bila maloljetna,a posumnjala da sam trudna.Otišla je u ljekarnu,kupila test,i prije nego sam ga napravila,rekla mi je,što god da je ,tata i ja smo uz tebe,sama ćeš odlučiti što ćeš učiniti,i ako si trudna i odlučiš zadržati dijete,uz tebe smo...Te su mi riječi jako,jako puno značile,i iako sam bila jako mlada,abortus mi nije pao na pamet,znala sam da bi rodila tu bebu da sam bila trudna...Iskreno,kada je testić pokazao neprisutnost trudnoće,bila sam i pomalo razočarana...Dakle,ne bi osuđivala dijete,pružila bi podršku.Bar mislim da bi tako postupila,jer se teško sada staviti u takvu situaciju.

< Poruku je uredio Nika 24052006 -- 5.6.2011 22:50:52 >

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 3
5.6.2011 23:51:10   
ELENA35
ova tema bi mogla podići puno prašineuser posted image

Imam četvero djece,prvo sam rodila sa 22 godine..rano sam se udala,i sve po propisu.Trudnoća nam je bila planirana..kao i svaka iduća...
Sad imam kćer od 15 godina i ide velikim koracima u život,ostvaruje svoje snove,ima velike zamisli,svoju viziju budućnosti..Želi biti stjuardesa i upisuje zrakoplovnu školu za koji tjedan...trudila se..nema alternative..Jer to je ono što ona želi..putovati,vidjeti..biti nesputana..Pobjeći od kuće,odahnuti od dječije galame,mamine nervozeuser posted image ..sumnjam da bi joj se trudnoća mogla desiti,jer mi otvoreno razgovaramo o svemu,o životu,seksu,začeću,kontracepciji..i smatram da je dovoljno savjesna i odgovorna ( i da se još ne seksauser posted image )..jer nema dečka,smatra da bi ju samo kočio u životu,a ona za to nema vremena..

ALI da se nedaj Bože takvo što dogodi,nebi joj (kao ni ostalo troje djece) pustila na volju..Jer imati dijete je velika odgovornost,i želim da dijete uživa uz roditelje i roditelji uz dijete..ježim se kad mlade cure rode,pa se nasilu par ženi,pa pucaju brakovi,uletavaju bake,djedovi,djeca pate,ispaštaju...To nije ono što bih ja poželjela sebi pa tako niti svom djetetu..

Želm da uživa u mladosti,da otkrije sebe,upozna svijet oko sebe,bude sretna prije svega..A kad dođe vrijeme za djecu,još ću je i nagovarati..sve u svoje vrijeme..user posted image user posted image

VEDRANA-21.10.1996.
IVAN-30.12.1999.
JAN I SARA- 9.5.2009.

"Knjige koje majke pišu nitko ne čita,one se vide i čuju kada njihova djeca ulicom prolaze..."

(Odgovor članu Nika 24052006)
Neposredna veza do poruke: 4
5.6.2011 23:54:31   
inesica

IZVORNA PORUKA: Nika 24052006

Ja bi postupila onako kako je moja majka postupila kada sam ja bila maloljetna,a posumnjala da sam trudna.Otišla je u ljekarnu,kupila test,i prije nego sam ga napravila,rekla mi je,što god da je ,tata i ja smo uz tebe,sama ćeš odlučiti što ćeš učiniti,i ako si trudna i odlučiš zadržati dijete,uz tebe smo...Te su mi riječi jako,jako puno značile,i iako sam bila jako mlada,abortus mi nije pao na pamet,znala sam da bi rodila tu bebu da sam bila trudna...Iskreno,kada je testić pokazao neprisutnost trudnoće,bila sam i pomalo razočarana...Dakle,ne bi osuđivala dijete,pružila bi podršku.Bar mislim da bi tako postupila,jer se teško sada staviti u takvu situaciju.

Potpisujem se ovdje.

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

(Odgovor članu Nika 24052006)
Neposredna veza do poruke: 5
6.6.2011 0:25:59   
olivija
Meni je ok djete usmjeravat i odgajat ali baš inzistirat da bude kako ja želim,to mi je sebično i maloumno,ona je ona,a ja sam ja, pa sigurno mi se neće sve svidit u životu što ona odluči pa i netreba,što ako je ja volim zar mora sve bit da mi se sviđa.Ja je volim i neka se ostvari kako joj drago,a ja ću roditeljski dio uz poštovanje nje kao jedinke koja ima svoj svjet dat sve od sebe.Uvjek ću joj bit podrška,jedna je mama.

< Poruku je uredio olivija -- 6.6.2011 0:26:45 >

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 6
6.6.2011 2:15:23   
lilia
Nadam se da će u sljedećih 15 godina ova naša zadrta država napredovati i uvesti seksualni odgoj u školu kao obavezan predmet, tako će djeca biti informiranija po pitanju zaraznih bolesti i neželjenih trudnoća.

Ne vjerujem da ću svoju djecu odgovarati niti nagovarati na tako važnu odluku. Ako oni žele postati roditelji zašto ne isto tako i ako to ne žele.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu olivija)
Neposredna veza do poruke: 7
6.6.2011 6:48:24   
uciteljica
Podržala bih ju u namjeri da se to djetešce rodi i nastojala biti najveća potpora, bez obzira na njene godine...

Ja sam PAUVA!!!!
30.01.2009.

Neposredna veza do poruke: 8
6.6.2011 7:35:11   
mamino zlateko
Podržala bih ju u namjeri da se to djetešce rodi i nastojala biti najveća potpora, bez obzira na njene godine...

potpisujem...

T & H
03.01. & 12.02

(Odgovor članu uciteljica)
Neposredna veza do poruke: 9
6.6.2011 7:46:07   
Zvonki
Nikada ne bih nagovarala na prekid života, ni svoje dijete, ni sebe ni bilo koga...
Nadam se da će moja djeca (a imam tri djevojčice) danas sutra znati sve o seksualnosti i odgovornosti i da im se neće dogoditi neželjena trudnoća.

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

Neposredna veza do poruke: 10
6.6.2011 8:01:39   
mišica 666
potpisujem zvonki i nadodajem da prekid trudnoće nije skidanje madeža da ga skineš i zaboraviš. prekid trudnoće ostavlja ožiljke i prisiliti negoga da to učini je užas. svoje bi dijete podržala u bilo kojoj odluci i trudila se biti podrška. ima i puno gorih stvari koje se mogu desiti tako da jedna beba nije smak svijeta.

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 11
6.6.2011 9:06:07   
njanja
mislim da je ovo malo šira tema od toga da li napraviti abortus ili ne, poticati ga ili sprečavati...
sada kada si malo razmislim, sve to ovisi o godinama i ozbiljnosti veze u kojoj se trudnica nalazi...

naravno sad teoretski, ali da mi kćer zatrudni s 16 godina s dečkom s kojim je 3 mjeseca, mislim da bi ju poticala da ne zadrži trudnoću (na kraju krajeva 16-godišnjaci su maloljetnici i o njima skrbe roditelji pa bi tu imala i više prava donjeti odluku) jer ju čeka i zavrpavanje škole, a i kakav to život može biti s nekim koga pozna 3 mjeseca??? Brak je dovoljno težak sam po sebi, a imati dijete, koliko god mi pričali o tome koliko je divno, je OGROMNA ODGOVORNOST i ne bi željela da dijete odgaja dijete.....
S druge strane da zatrudni sa 18-19 sa dečkom s kojim je u vezi 2 godine, to bi već bila druga slika jer smatram da se ljudi u 2 godine ipak mogu upoznati i (kako tako) znati žele li provesti život skupa ili ne....

Isto tako smatram da svaki roditelj treba djecu obučavati o kontracepciji, kada to škole već ne rade. Kad sma se upustila u sex život, mama me prvo pitala da li me što zanima, a ja sam joj rekla da mi je sestra (starija) sve objasnila i to je bilo to...u preko 10 godina sexualnih odnosa nikad nisam spavala bez kontracepcije (Tablete, kondomi...), međutim da mi se uslijed sve te zaštite desila neželjena trudnoća, mislim da ne bi podrazumijevala da rodim, nego bi puno razmišljala...

Potpisati ću Elenu jer zaista tako isto bi i ja napisala:
..imati dijete je velika odgovornost,i želim da dijete uživa uz roditelje i roditelji uz dijete

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 12
6.6.2011 9:18:24   
Bebys
ne nebi savijetovala nikada AB nego bi joj pomogla da ga odgoji a ona neka nastavi skolu...

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 13
6.6.2011 9:25:20   
danery
evo njanja je lijepo objasnila,a ja bi se složila s tim...

...bejb...our be(a)st.....

....mini gospa....

bogo....priti pliiiiiiiiiz,očuvaj me od baba u životu,od ostalog ću se sama čuvati..... ;)

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 14
6.6.2011 9:37:14   
lidac0605

IZVORNA PORUKA: uciteljica

Potpisujem...prije bi ukazala na moguće psihičke i fizičke posljedice ab-a negoli odgovarala od nastavka trudnoće.Uostalom,neželjene tinejđerske trudnoće prije svega smatram velikim minusom roditelja koji ne educiraju djecu...
Moja L ima 12 god,zna već veliku većinu o kontracepciji i prije svega o zaštiti od spolno prenosivih bolesti,što je danas puuuno veći problem od trudnoće.A izvor informacija sam ja-ne prijateljice,internet ili puko nagađanje.A živjet sa misli "oni to još ne rade" ili "su još premali" dovodi do takvog ishoda..

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

(Odgovor članu uciteljica)
Neposredna veza do poruke: 15
6.6.2011 9:44:00   
mišica 666
meni samo nije jasno zašto se maloljetničku trudnoću automatski  spaja sa neuspjelim brakom. mislim općenito ako zatrudniš moraš se vjenčatiuser posted image

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 16
6.6.2011 10:03:55   
bubaMaja
Mislim da to ovisi od djeteta do djeteta, koliko je to dijete zrelo za postati roditelj.
Moja mama je ostala samnom trudna s 18 i išla me pobaciti, ali se predomislila u čekaonici - rekla je da nikada nije požalila svoju odluku da me ima. Isto tako, brzo nakon što je mene rodila, ostala je opet trudna i pobacila je - ni tu odluku nikada nije požalila. Zanimljivo je da je prvi put kad je samnom ostala trudna bila neudata, pa se udala pa ostala u braku trudna, mene je rodila a to "bračno" dijete nije. Tako da mislim da je brak tu manje bitan.... Kasnije se razvela i nikada nije htjela imati drugi brak i dijete, posvetila se meni dok sam ju trebala kao dijete, a sada sebi i unučetu...
Trebam li navesti da sam ja začeta uz kondom??? A moj nesuđeni brat/seka uz spiralu???
Dakle mama je bila seksualno odgovorna, ali se dogodilo.
To je ujedno i jedini način na koji odobravam da se u 21 st. trudnoća može DOGODITI. Mi smo jako puno razgovarale o tome svemu dok sam ja bila mlađa i počinjala svoj seksualni život. Imala sam 17 kad sam počela piti pilule, a seksala sam se prvi put nešto prije 18. rođendana, imala sam dugu vezu i bla bla.. Mama je znala da sam počela piti pilule i kad sam se seksala i uvijek je govorila bitno je da imaš partnera u kojeg vjeruješ, a ako se ne daj Bože nešto dogodi, mama je tu pa ćemo zajedno odlučiti što dalje (svi roditelji i djeca)...

iz toga je izašlo neko moje razmišljanje: dok ne završim srednju školu - trudnoća nije poželjna, štitim se, ali u nekom ludom slučaju da ostanem trudna, morala bih jaaako razmisliti i vjerojatno bih se odlučila za AB (ali i drugi imaju pravo glasa), nakon toga, da se dogodi, nema šanse da bih abortirala. Sa srednjom školom svom djetetu JA mogu nešto pružiti i ne moram misliti hoće li otac djeteta biti otac ili oćuh ))).. samo s osnovnom - to bi bilo jako teško, uz svu pomoć okoline (razmišljala sam o najgorem mogućem scenariju)

sada i ja imam curicu.. moji savjeti bit će joj isti kao i moje majke meni... u današnje doba trudnoća se ne može dogoditi, ali ako je beba Houdini kao ja ))) moje dijete imat će moju potporu... da li će razmišljati kao ja ili drugačije, njena je odluka.. ja sam tu da joj držim leđa u svakom slučaju

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 17
6.6.2011 10:11:20   
Ninaa
Ovo je jako teško pitanje i kao majka da se mojem djetetu to dogodi bilo sinu ili kćeri smatrala bih to svojim neuspjehom prije svega. Mislim da s djecom treba razgovarati, dati im odgovor na sva pitanja i biti im podrška. Nikad ne bi nagovarala na pobačaj jel ja sama ne bi mogla živjeti s tim a kamoli da nekog nagovaram. Još si ne mogu oprostiti one suze kad sam vidjela plus na testu za trudnoću. Imala sam 25 godina i bila udana. Smatrala sam se nespremnom. Da se to dogodi prvo bismo porazgovarali znači muž ja i dijete,a onda bi vidjela dalje, da se odluči za abortus teško bi to prihvatila i probala je odgovoriti,ali bi pustila da sama odluči. Uglavnom definitivno ne bi pustila da se olako vjenčaju jel smatram da je brak sam po sebi težak, a kad se netko vjenča zbog djeteta mislim da je to više mrak nego brak.

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

Neposredna veza do poruke: 18
6.6.2011 11:12:54   
lavica81
IZVORNA PORUKA: mamino zlateko

potpisujem...

Mara 04.10.2010. mamina i tatina princeza
Toni 08.07.2013. mamin i tatin princ

(Odgovor članu mamino zlateko)
Neposredna veza do poruke: 19
6.6.2011 13:30:16   
mamacita
Nikada, ni u kojem slucaju ne bih podrzavala pobacaj, bilo da mi iti jedno dijete bude u toj situaciji. To bi me proganjalo do kraja zivota, a i vjerujem, da bi mi moje dijete kad-tad to spocitalo kao nemoralnu odluku. Pomogla bih djetetu koliko god mogu dok ne zavrsi skolu, fax i nadje posao. Bila bih u tom slucaju, super baka. Ta i ja sam zatrudnjela prije braka, i moja mama mi niti jednom rjecju nije predlagala pobacaj, bila je spremna biti uz mene i to nerodjeno dijete, bez obzira na bilo kakav zaplet moje veza sa djetetovim ocem. To je zivot mog zivota. Nego, istaknut cu ipak, ja cu svojoj djeci otvoreno govoriti o zastiti od trudnoce, i o vaznosti ulaska u spolne odnose tek sa zrelom vezom, gdje uistinu znas da te ta druga osoba postuje. Dakle, zastita DA, pobacaj NE.

(Odgovor članu lavica81)
Neposredna veza do poruke: 20
6.6.2011 13:33:43   
Krky
Na pobačaj nikad! I nebih ih odgovarala, jer bi to bio bijeg od odgovornosti. Ja sam za ono: "Što si izrodio, to ćeš i da tegliš!" I ne bi mi bilo žao što nisu niš prošli....kaj se trebaju dobro iznapijat, izdrogirat i pos....da bi imali neko iskustvo kao:"Uživao/la sam se u životu Moji imaju 14 i 17 i ne izlaze i nemaju osijećaj da nešto propuštaju. Ja sam tulumarila i "živjela" i sad kad se okrenem: bezveze, mogla sam bez svega toga i ljepše i pametnije trošit vrijeme.

MAMA SA 6 ******

Neposredna veza do poruke: 21
6.6.2011 23:07:29   
stars777
podržala bi svoju djecu i pomogla u odgoju djeteta,jer u takvom trenutku im je najviše potrebna podrška roditelja.

Matija 28.09.1994.
Ivona 12.06.1999.
Lana 22.08.2010.

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 22
6.6.2011 23:34:01   
ginger
ovo je stvarno vjecna tema user posted image

Moj stav je da bi prvo trebalo djecu nauciti da ne rade neke stvari brzopleto jer sve ima posljedice. Da dobro razmisle prije nego se odluce na odnose s nekim, o tome sta ako im se dogodi i bi li bili spremni na odricanja koja to sa sobom donosi. Ja sam se toga drzala i dobro me posluzilo user posted image

Naravno uvijek hormoni mogu da urade svoje, pa ako bi se mom djetetu dogodilo ne bi savjetovala ni abortus ni negiranje ocinstva, vec preuzimanje odgovornosti za taj novi zivot..
Pod time ne mislim nuzno na brak jer to nije pravi razlog za poceti zivot zajedno i onda ga jedno drugome zagorcavati, vec na prihvacanje djeteta i djetetov sto normalniji zivot.

ocekivali 28.06.2011

docekali Luku 27.06. 2011

(Odgovor članu stars777)
Neposredna veza do poruke: 23
7.6.2011 0:11:07   
Krky
Oh, da, naravno, prevencija prije svega i  da ne ulazim u ono za i protiv, zašto i zbog čega...ali ne mogu zamislit da mi kćer ode bilo s kim, malo se "zabavlja", pa eto ostane trudna, pa eto...idemo se toga riješit. A ja sam tu...kao i maloprije kad je isfrustrirana, u suzama željela odustat od zadaće iz projektiranja...djeca jesu odgovornost, ali mišljenje da je cura spremna otići u krevet s xy, i žalit je da je premlada za majku i da će joj to uništit život, sori cure, po meni je - nebuloza. E sad...uvjeti ovakvi ili onakvi...možemo temu proširivat unedogled

MAMA SA 6 ******

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 24
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!