tikica_69
|
Uz stručno vodstvo, djeca mogu izraditi i domaće čajne kekse, kolačiće s marmeladom ili slasne palačinke na koje će mama biti ponosna Specijalna riža samo za mamu SASTOJCI: 600 ml mlijeka, 70 g šećera, 2 Vanilin-šećera, 120 g riže, žličice cimeta u prahu, žličica naribane limunove korice, žlica instant-kave, žličica marmelade od jagoda ili malina Mlijeko, šećer i vanilin-šećer zakipite. Dodajte rižu i kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Tijekom kuhanja rižu promiješajte. Pred kraj dodajte cimet, limunovu koricu i instant-kavu. Kuhanu rižu možete poslužiti toplu i hladnu, a prije posluživanja pospite je listićima badema ili ukrasite marmeladom. Tatina superčarobna kava SASTOJCI: 2 dl skuhane crne (turske) kave, 2 žličice ruma 2 žutanjka, 2 žlice šećera u prahu, malo tučenog slatkog vrhnja, čokoladne mrvice Dobro izmiješajte žutanjke sa šećerom. Skuhajte kavu i dodajte rum. Razdijelite u čaše. Oprezno ulijte žutanjak, koji ste izmiješali sa šećerom tako da sloj ostane odijeljen, odnosno “pliva” na kavi. Na isti način dodajte i tučeno vrhnje, koje ćete posuti čokoladnim mrvicama. Ako vam se slojevi pomiješaju, kava će i dalje biti fina. Najšarenija voćna salata SASTOJCI: 300 g kruški, 400 g jabuka, 300 g naranči, 200 g kivija, 50 ml narančinog soka, 300 g ananasa iz Kompota, 2 žličice tekućeg zaslađivača, 2 žlice zobenih pahuljicaOguljene kruške, jabuke, naranče i kivi narežite na kocke, nakapajte narančinim sokom i stavite u zdjelu. Dodajte ananas i tekući zaslađivač pa sve dobro izmiješajte. Prije posluživanja voćnu salatu rasporedite u desertne zdjelice i pospite zobenim pahuljicama. Salatu možete poslužiti u izdubljenoj dinji. Njam njam juha SASTOJCI: 3-4 žlice ulja, 100 g pancete narezane na kockice, 100 g nasjeckanog luka, 500 g šampinjona, 400 g krumpira, 2 češnja češnjaka, žlica Vegete, l vode, 200 ml slatkog vrhnja m-njam juha od gljiva Na ulju kratko popecite pancetu i luk, dodajte narezane šampinjone, papar, lovor i poklopljeno pirjajte na laganoj vatri 10-15 minuta. Zatim dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice, češnjak, vegetu i zalijte vrućom vodom. Kuhajte na laganoj vatri 15-ak minuta i na kraju umiješajte vrhnje. Pustite da juha provrije. >>>Uz stručno vodstvo, djeca mogu izraditi i domaće čajne kekse ili kolačiće s marmeladom. Pripremite im jednostavno tijesto slijedeći upute iz kuharice te im pokažite kako se oblikuju kolačići. Neka ih naprave sami, a vi ih ispecite u pećnici. >>>Umjesto da se mučite s pripremom tijesta za palačinke, kupite gotovu smjesu koja se miješa s mlijekom, a jamči potpuni upjeh recepta. Ispecite ih te prepustite djeci da ih napune šlagom, čokoladom ili jagodama te ih serviraju mami za doručak.
_____________________________
E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!! http://zalauru.blog.hr/ U iscekivanju.......
|