|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Djakovacki vezovi!
3.7.2011 9:27:21   
Bebys
evo ide povorka tako sam sretna sto ide u zivo ....user posted image user posted image user posted image

ja sam bila dio toga godinama......VOLIM VEZOVE....

http://www.sib.com.hr/Ostalo-Kultura/uzivo-povorka-djakovakih-vezova-3-srpnja.html

evo prijenosa...direkt...user posted image user posted image user posted image user posted image
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Djakovacki vezovi!
3.7.2011 9:27:45   
Bebys
i moji ce biti sa SOKACKIM KOLIMA I KONJIMA SVATOVSKA ZAPREGA...user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 2
3.7.2011 10:32:06   
Indy
Imam baku u okolici Đakova, i uvijek sam imala želju otići i vidjeti uživo, ali čini se opet ću preko tv gledatiuser posted image

moji veliki decki, Patrik i Dominik
"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 3
3.7.2011 14:27:51   
Bebys
vidila sam svoje...tako mi je bilo drago...i tesko jako sto nisam doma...

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 4
3.7.2011 14:29:04   
Bebys

user posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 5
3.7.2011 14:30:04   
Bebys
user posted image user posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 6
3.7.2011 14:31:07   
Bebys
user posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 7
3.7.2011 14:32:38   
Bebys
Vezovi
Čuvanje tradicije, osjećaj povezanosti s precima, kontinuitet samo su neke od riječi kojim se može okarakterizirati Međunarodna smotra folklora »Đakovački vezovi« pod visokim pokroviteljstvom HRVATSKOG DRŽAVNOG SABORA. Đakovo, grad koji je godine 1989. proslavio 750. rođendan domaćin je smotre folklora Slavonije i Baranje "Đakovački vezovi" koja se održava svake godine (od 1967.) početkom mjeseca srpnja.user posted image Naziv Smotre potpuno odgovara priredbi: sudjeluje pedesetak folklornih skupina s oko dvije tisuće izvođača, a svaka skupina ima drugačiju nošnju, svaka nošnja drugačiji vez. Tisuće vezova! Svečana povorka svih sudionika prolazi ulicama grada kao neka pokretna izložba boja i linija kao da se duga spustila na grad. Ljetna pozornica u Strossmayerovom parku je središte događanja. Smjenjuju se grupe, pjesme, plesovi, običaji. Program traje neprekidno do večernjih sati a gledalište se ne prazni. Teško je naći dvije jednake nošnje, svaka svojom ljepotom privlači pažnju. Uvečer gledalište postaje pretijesno. Bira se najljepša nošnja za djevojke i snaše - i to je velika revija ljepote; ne znaš jesu li ljepše djevojke, snaše ili nošnje. "Đakovački vezovi" nisu samo revija nošnji. U katedrali uz orgulje nastupaju poznati operni umjetnici ili pjevački zborovi. U izložbenom salonu izlažu likovni umjetnici. Slavonski i baranjski vinari organiziraju izložbu i degustaciju vina. Konj, ta plemenita životinja nestaje s njiva i ulica. U radu su ih zamijenili strojevi, a konji su ostali ljubav i ponos svojih vlasnika i privlačnost konjičkih sportova. U mnogih seljaka-uzgajivača konja ljubav prema ovoj lijepoj životinji i dokaz je njegovog imovnog stanja. "Đakovački vezovi" su i smotra konja iz uzgoja seljačkih domaćinstava udruženih u Konjogojske udruge. Način na koji ih pokazuju tisućama posjetilaca ne može biti ljepši: svatovske zaprege! Seljačka su to kola s upregnutim konjima, okićenim cvijećem, vezenim jastucima i peškirima, ponjavcima kao nekad davno za svadbu. Sportski program se odvija na hipodromu. Skakanje preko prepona, vožnja dvoprega i četveroprega prilika je da se konji vide u njihovoj punoj ljepoti.
Dani "Đakovačkih vezova" posjetiocima ostaju nezaboravni.

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 8
3.7.2011 21:09:55   
natalijax
nisam nikad bila,al na godinu ču nagovoriti muža da idemo

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 9
3.7.2011 21:10:04   
tyna
predivna tradicija!user posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 10
3.7.2011 22:17:01   
inesica
Isli smo skoro svake godine kod rodjaka na vezove, oni su na samom cosku prije ulaza u park, i svaki put je bilo genijalno. Ti obicaji, pa nosnje, konji...sve super, osim prije dvije godine kad su podivljali par konja i s kolima skoro napravili cirkus na cesti, ajme, tko je bio, zna o cemu pricam. :(

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

(Odgovor članu tyna)
Neposredna veza do poruke: 11
4.7.2011 9:05:49   
Bebys
zato sto neki ljudi nisu dovoljno utrenirali konje...a ja sam bila i u zapregama vise godina i znam sta je to....ONI TI U MALOM PARKU odakle povorka krece cekaju po dva sata da povorka folklora tj. kudova prodje i ona su konji uzasno NEMIRNI I ZEDNI i gladni jer zna biti temperatura i do 30 iako je jutro dok konji dodju bude podne...uzasno bude tesko vladati s njima a imas i KOBILE KOJE IMAJU ZDRIJEBAD DOMA..one su strasno nemirne...tako da je to sve moguce....nazalost ali to oni ipak rijese...i bude sve ok...kao i te godine...desi se ali to je rijetko....

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 12
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!