maja
|
Bila mama Kukunka, Kukunka Bio tata Taranta, Taranta Imali su maloga Juju Jednom su se šetali, šetali Kraj duboke rijeke Nil, rijeke Nil Gdje je bio velik krokodil Iz duboke rijeke Nil, rijeke Nil Skočio je krokodil, krokodil Zgrabio je maloga Juju Plače mama Kukunka, Kukunka Plače tata Taranta, Taranta Vrati nama našega Juju Iz duboke rijeke Nil, rijeke Nil Progovara krokodil, krokodil Dones’te mi vola pečenog Trči mama Kukunka, Kukunka Trči tata Taranta, Taranta Donesoše vola pečenog Iz duboke rijeke Nil, rijeke Nil Progovara krokodil, krokodil Evo vama vašega Juju Taši taši tana-na i svilena marama U marami večera Maloj bebi večera Zeko hop, zeko hop, zeko hop. Điha, điha četiri noge sve četiri krute, điha, điha mi idemo na daleke pute. Sedlo mi je od marame, uzde od konopa A bič mi je od očevog prebijenog štapa. Šubi, dubi, dubi sad me bole zubi, ne pomaže ništa kaladont u tubi, a najveći problem zapravo mi stvara to što moram sutra hitno do zubara. U desetom selu živi Antuntun. U njega je malko Neobičan um. On posao svaki Na svoj način radi: Jaja za leženje On u vrtu sadi. Kad se jako smrači, On mrak grabi loncem. Razlupano jaje On zašiva koncem. Da l' je jelo slano, On to uhom sluša. A ribu da pjeva Naučiti kuša. Na livadu tjera Bicikl da pase. Da mu miše lovi, On zatvori prase. Guske sijenom hrani, Snijegom soli ovce. A nasadi kvočku Da mu leže novce. Kad kroz žito ide On sjeda u čun. Sasvim na svoj način živi Antutun. Nije lako bubamarcu zum, zum, zum, zum Bubamarinom muškarcu zum, zum, zum, zum Između tolikih bubamara zum, zum, zum, zum Iste boje, istih šara naći koja je njegova Mara zum, zum, zum, zum Bubamarac mora vrijeme gubiti i sve bube redom ljubiti Buba Daru, buba Klaru, buba Baru zum, zum, zum, zum Buba Daru, buba Klaru, buba Baru zum, zum, zum, zum Dok ne nade svoju Maaaaaaaru zum, zum, zum, zum
"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje. Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."
|