osobno
|
cure moje, evo mi pala na pamet tema, jer imam osjećaj kao da se sve šta je dobro i vrijedno izgubilo i da je sustav vrijednosti totalno poremećen. Kad čitam novine, gledam TV, pa vidim kakve trakavice tipa oni Gotovčevi puštaju po cili dan, pitam se šta naša dica dobro mogu vidit i naučit, ako društvo odobrava takve stavove i događaje tolerira kao normalne. Smatram se modernom osobom, dakle ne mislim da imam neke zastarjele stavove, još malo pa ću završit faks, i imat dva predivna dečka, i mislim da je u redu gledat unaprijed i mislit o budućnosti, jer kad me netko pita, pa kažem da se u listopadu vraćam na faks, pa svi ti zgroženi pogledi, i komentari tipa, kako mogu ostavljat dvoje dice doma, a ne ić radit... Haloooo!!! Pa nije mi jasno kako ne vide dalje nosa, pa meni je logičnije uložit sad u sebe da bi za godinu dvi mogla dobit dobar posao na kojem ću moć napredovat, i pomoću kojeg ću moć svojoj dici pružit kakav takav temelj za budućnost, jer naši roditelji nama to nisu omogućili. Prevarit muža, ženu je sasvim prihvatljivo, ali kad kažeš da bi se odselio od svekra i svekrve kažu da si lud jer odbijaš takvu pomoć... A kad sam nedavno pričala s jednom mladom mamom, pa sam je pitala šta će kad joj isteče porodiljni i oće li ić radit, ženska mi se smijala u facu deset minuti i rekla da se nije udavala da bi radila. WTF? Svi smo različiti, i to mi je jasno, ali mislim da ako dopustimo da se sve prave vrijednosti izgube u jurnjavi za novcem ili bilo čim drugim, loše nam se piše...
Biti manjina nekad nije najpametnije, al'' je to mnogo bolje nego biti većina, ako je većina ovakva kakva je. Ne dajte se primitivcima. Ova bajka će se završiti. Pretvorićemo se u bundeve, u miševe, u konje... A miševi smo već i ovako.
|