|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Društvo poremećenog sustava vrijednosti
13.1.2010 15:14:53   
osobno
cure moje, evo mi pala na pamet tema, jer imam osjećaj kao da se sve šta je dobro i vrijedno izgubilo i da je sustav vrijednosti totalno poremećen.
Kad čitam novine, gledam TV, pa vidim kakve trakavice tipa oni Gotovčevi puštaju po cili dan, pitam se šta naša dica dobro mogu vidit i naučit, ako društvo odobrava takve stavove i događaje tolerira kao normalne.
Smatram se modernom osobom, dakle ne mislim da imam neke zastarjele stavove, još malo pa ću završit faks, i imat dva predivna dečka, i mislim da je u redu gledat unaprijed i mislit o budućnosti, jer kad me netko pita, pa kažem da se u listopadu vraćam na faks, pa svi ti zgroženi pogledi, i komentari tipa, kako mogu ostavljat dvoje dice doma, a ne ić radit...
Haloooo!!!
Pa nije mi jasno kako ne vide dalje nosa, pa meni je logičnije uložit sad u sebe da bi za godinu dvi mogla dobit dobar posao na kojem ću moć napredovat, i pomoću kojeg ću moć svojoj dici pružit kakav takav temelj za budućnost, jer naši roditelji nama to nisu omogućili.
Prevarit muža, ženu je sasvim prihvatljivo, ali kad kažeš da bi se odselio od svekra i svekrve kažu da si lud jer odbijaš takvu pomoć...
A kad sam nedavno pričala s jednom mladom mamom, pa sam je pitala šta će kad joj isteče porodiljni i oće li ić radit, ženska mi se smijala u facu deset minuti i rekla da se nije udavala da bi radila.user posted image user posted image
WTF?
Svi smo različiti, i to mi je jasno, ali mislim da ako dopustimo da se sve prave vrijednosti izgube u jurnjavi za novcem ili bilo čim drugim, loše nam se piše...

Biti manjina nekad nije najpametnije, al'' je to mnogo bolje nego biti većina, ako je većina ovakva kakva je. Ne dajte se primitivcima. Ova bajka će se završiti. Pretvorićemo se u bundeve, u miševe, u konje...
A miševi smo već i ovako.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Društvo poremećenog sustava vrijednosti
13.1.2010 15:19:59   
Bebys
da imam nas svakakvih BAS SVAKAKVIH...to je tesko za opisati i reci....kad svatko misli drugacije...BOZE POMOZI NAM...to je jedino sta ja mogu reci....user posted image

(Odgovor članu osobno)
Neposredna veza do poruke: 2
13.1.2010 15:29:22   
Zvonki
Ja mislim ako unutar naša 4 zida napravimo dobre temelje, da će se naša djeca znati boriti sa životom.

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 3
13.1.2010 15:32:13   
pikachu
??????????
Tko sam ja da sudim drugima? Svijet je onakav kakvim ga je društvo napravilo... A društvo smo mi... Ne možemo svi prati ruke kao da nemamo udjela u tome... Gotovčevi su roba koja prolazi pa ih mediji toliko i plasiraju... Postoji i emisija 'Pola ure kulture' pa nema takvu gledanost... Svatko bira svoje bitke i ako netko ne želi raditi (meni bi bilo dosadno), ako želi završiti fakultet, kako će odgajati djecu i koje im vrijednosti nametnuti, njegov problem...
I na kraju, neki ljudi imaju i drugačiji sustav vrijednosti i to je njihovo legitimno pravo...

Sunce naše malo, stigla si...
Vita-10.08.2009.
Ponosni T&M

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 4
13.1.2010 15:36:50   
Dajana
Vrijednosti su se zbilja izokrenule, kompletno društvo je u krizi, tome je kumovalo dopuštanje svega i svačega, nekakva kakti demokracija, naravno koja je totalno izokrenuta, kapitalizam koji trenutno vlada u svijetu i još mnogo toga. Ja se samo još nadam onoj teoriji da će 2012. započeti noviji svijet.
Neki dan sam sama sebi rekla, slušajući vijesti, Bože pa ti živiš na krivom prostoru i u krivo vrijeme.

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 5
13.1.2010 15:36:57   
osobno
Istina, svak ima pravo izbora, i mi tvorimo društvo, a društvo se sastoji od većine.
Zato nam i je tako kako je.
Ja osobno ne volim prodavanje intime, ali ljudi time zarađuju za (dobar) život, pa nek im bude.
Samo mislim da je u redu djecu zaštiti od takvih shvaćanja ako smatramo (bar ja jesam) da su pogrešna.
Inače bi mogli pomislit da je ok vozit pijan 200 na sat, i da zato ne moraš snosit odgovornost jer si kao, celebrity.

Biti manjina nekad nije najpametnije, al'' je to mnogo bolje nego biti većina, ako je većina ovakva kakva je. Ne dajte se primitivcima. Ova bajka će se završiti. Pretvorićemo se u bundeve, u miševe, u konje...

(Odgovor članu pikachu)
Neposredna veza do poruke: 6
13.1.2010 15:38:21   
dominik
IZVORNA PORUKA: Zvonki

Ja mislim ako unutar naša 4 zida napravimo dobre temelje, da će se naša djeca znati boriti sa životom.

slazem se, evo naprimjer moja necakinja, za razliku od svojih frendica kaj znaju sve pjesme iz sapunica ne zna nijednu, ne gleda ih jer ih njena mama ne gleda, ona ima svoje neke sheme...tako da mislim da sve dolazi od doma, tv i drugiji mediji su tu da osiguraju svima sve, pa ko voli nek izvoli, mi smo ti kaj bumo odredili kaj ce nasa djeca gledati, nauciti i vrednovati

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 7
13.1.2010 15:42:29   
osobno
Jasno. Naravno, to šta ja više volim pročitat dobru knjigu nego gledat TV ne znači da i moja dica moraju tako, ali ni ne znači da im neću ponudit mogućnost izbora, da vide i iskuse.
Baš neki dan bio jedna prijatelj kod nas na večeri, pa se čudio po ure kako nemamo playstation ni nintendo ili nešto slično.
Luka ima dvi i po godine, i mislim da je prerano za takve stvari, draže mi je prošetat s njim vani na plažu, bacat kamenčiće i slično.

(Odgovor članu dominik)
Neposredna veza do poruke: 8
13.1.2010 15:59:37   
Vjeverica ST
osobno, potpuno te razumijem i slažem se.....jako je tužno sve ovo! zvučim često puta pesimistično govreći ovim tonom, ali to je zato što smo dodirnuli dno, a tonemo i dublje od dna.....
jadno je to sve što nam se nudi kroz medije, osobito emisije tipa Eksploziv, Red Carpet...užitak, moć, novac, najvažnije su na listi vrijednosti, a kultura (ali ne ova današnja kvazi kultura), pristojnost i skromnost su postale vrline zanesenjaka, budala, čudaka, smiju im se...Znanje postaje roba! Zato se fax ni ne cijeni ako nije profitabilan- npr. farmacija, arhitektura i sl. I ja imam još par ispita do diplome, a moji svekar i svekrva-materijalisti jedva čekaju da se zaposlim i da doprinosim! i ja jedva čekam, samo oni iz krivih razloga..............
Treba nam neka nova snaga, novo svjetlo, moramo se ugledat u Isusa i svaki put kad nešto krivo napravimo ili netko iz blizine, zapitajmo se bi li to Isus napravio??!!

U dobro vjeruje samo malo onih koji ga čine

(Odgovor članu osobno)
Neposredna veza do poruke: 9
13.1.2010 16:57:02   
osobno
Najgore je što sve šta napravimo "moramo" objašnjavat nekome koga se to uopće ne tiče, jer nije u skladu s ostatkom svijeta. Imam jednu predivnu prijateljicu, najveći san u životu joj je postat majka i supruga... Mnogi joj se rugaju zbog toga, kao tako mlada, a kao "glupa".
Zašto moram svaki put objašnjavat sveki i svekru da ne kupuju Luki sve šta poželi, jer to ne radim ni ja kao njegova mama, a nije ni u redu jer recimo moja mama nema za kupit mu svašta kao oni, pa kad bi on prije doša u nje i očekuje kinder jaja i bombone kao kod druge babe, ona se osjećala jadno, sve dok nisam u žestokoj raspravi rekla da mu nitko više ne smi ništa kupovat bez da mene pita, pa se naljute...
Ne želim da odraste misleći da sve šta poželi mora dobit. Neće mu ništa falit, daleko od toga, ali ne želim odgojit sebično malo derište koje je naviklo da sve uvik bude po njegovom.

(Odgovor članu Vjeverica ST)
Neposredna veza do poruke: 10
13.1.2010 20:42:04   
natalijax
to je sve ošlo u klinacuser posted image

(Odgovor članu osobno)
Neposredna veza do poruke: 11
13.1.2010 22:39:06   
lavica81
potpisujem

IZVORNA PORUKA: Zvonki

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 12
13.1.2010 23:31:00   
tikica_69
Slazem se i sa Zvonki i sa pikachu.....

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu lavica81)
Neposredna veza do poruke: 13
14.1.2010 18:22:50   
Vjeverica ST
ma znam...posebno i mene živcira to "ove dida i baka imaju više"  pa i kupuju djetetu više, i šta kao mali će ih zato više volit????!!!!!
ma ja mislim da to dijete samo s vremenom osjeti, ko ga i zašto voli! ma samo ti njima zabrani to kupovanje! tvoje dite!!!!!!!!!!!!!!!

U dobro vjeruje samo malo onih koji ga čine

(Odgovor članu osobno)
Neposredna veza do poruke: 14
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!