|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Higijena u Hrvatskoj!!!
22.2.2010 11:09:32   
ejmama
Najveća muka hrvatskih liječnika: Pacijenti se premalo peru
    user posted image ILUSTRACIJA Drago Sopta / CROPIX Autor: Ivančica Celevska/Epeha Objavljeno: prije 2 h i 20 min ZAGREB - Ima mnogo načina na koje se to može reći, posredno i biranim riječima, ali bez obzira na to koriste li se u dokazivanju statistički podaci, psihološka ili psihijatrijska objašnjenja, činjenica ostaje ista - građani Hrvatske ne peru se dovoljno! Dogurali smo tako daleko da nam zaudaraju tramvaji, autobusi, liftovi, uredi, teretane i liječničke ordinacije.
    Upravo su se liječnici prvi pobunili protiv terora neugodnih mirisa, ali to nisu učinili onako kako bi se od njih očekivalo, javnim istupom, nekim proglasom ili akcijom Ministarstva zdravstva. Oni su u anketi provedenoj o temi “što biste rado rekli svojim pacijentima” jednoglasno odgovorili da bi im preporučili da više brinu o higijeni tijela. Od smrada se brane tako da poneka medicinska sestra, kad joj dozlogrdi, napiše na komad papira upozorenje pacijentima da se prije pregleda ili terapijskog postupka moraju oprati i istakne ga na vidljivo mjesto u radnom prostoru. Liječnici, ni za potrebe ovog teksta, nisu bili spremni govoriti otvoreno o problemu, ali su priznali kako su često tijekom dana prisiljeni prekinuti rad da bi prozračili ambulantu nakon posjeta nekog pacijenta. Oprao samo slomljenu nogu Jednako govore riječki, šibenski, osječki, pulski i zagrebački liječnici s kojima smo razgovarali, ali drže da nisu baš oni pozvani izreći svojima pacijentima grubu istinu u lice. O toj temi u Rijeci se, kao dobar vic, prepričava slučaj pacijenta koji je došao na pregled slomljene noge. Stopala su mu bila uredna, nokti podrezani, čarapa čista. Nevolja je nastala kada je liječnik zatražio da skine i drugu cipelu i čarapu da bi mogao usporediti zdravu i bolesnu nogu. Pokazalo se da čovjek nije očekivao takvo što pa drugu nogu nije oprao. Osječki se pacijenti žale na hladnoću u prostorima gdje se provode zdravstvene terapije, a sestre kažu da se jedino s otvorenim prozorima i usred zime mogu obraniti od smrada. Doduše, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, prljavština nas još nije odvela u bolest jer smo po incidenciji bolesti izazvanih prljavštinom negdje na europskom prosjeku, ali smo zato po potrošnji toaletnih proizvoda na samom dnu. Predsjednica Zajednice proizvođača i veletrgovaca sredstava za pranje, čišćenje i kozmetike pri HGK Dubravka Marijanović procjenjuje, prema podacima o uvozu i domaćoj proizvodnji, da se u Hrvatskoj za toaletne proizvode, dakle elementarnu higijenu koja uključuje kupanje, pranje kose i zuba, prosječno godišnje troši oko 15 eura, odnosno 109 kuna, što je manje od deset kuna mjesečno. To je jedva dovoljno za kupnju jednog sapuna, šampona za kosu i četkice za zube (svaka tri mjeseca), ali kada bi svi koristili barem taj minimum, zemlja bi nam ljepše mirisala. Što o nama misle Europljani, bolje da ne znamo jer su upravo zemlje EU-a najveće tržište kozmetičkih proizvoda u svijetu. - Za usporedbu moramo koristiti podatak o korištenju kozmetičkih proizvoda, a ne samo toaletnih jer takvu evidenciju nemamo. U tu grupu spadaju proizvodi za njegu kože, kose, make up, parfemi, te toaletni. Prosječni Europljanin u tu svrhu troši 130 eura godišnje, prednjače Šveđani i Danci sa 170, a mi smo, s 50 eura godišnje, na začelju. Manje nego kod nas troši se samo u Latviji (48 eura), Rumunjskoj (40 eura) i Bugarskoj (30 eura) - kaže Dubravka Marijanović

H 07 E 09
    Neposredna veza do poruke: 1
       RE: Higijena u Hrvatskoj!!!
    22.2.2010 11:12:04   
    tikica_69
    Da, moja fizijatrica se neki dan zalila drugoj ne neke pacijente i njihovu higijenu.......a njima dodju i stari i svakavi, bas ih zalim user posted image
    Srecom pa one sve tamo peru u onom Asepsolu...

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
    http://zalauru.blog.hr/
    U iscekivanju.......

(Odgovor članu ejmama)
    Neposredna veza do poruke: 2
    22.2.2010 11:19:17   
    leilany
    kako se mrzim vozit u tramvaju....user posted image user posted image
    koji stink....a osobito u onim starim tramovima di su mali prozorcici..uuuf....
    ..prije par dana je moj tata iso baki po neke ljekove kod njene dr i morao je cekat...doso je doma i reko da se skoro srusio od smrada....user posted image user posted image

nekako ajde mogu shvatiti one starije ljude koji se bas i nemogu svaki dan tusirati,a nema im tko pomoci...

ALI kad vidim mlade zene koje smrde na kilometar ili kad digne ruku u tramvaju a ono brazilska prasuma ispod mislim daj pliz user posted image

BEK 27.o5.o9.

(Odgovor članu tikica_69)
    Neposredna veza do poruke: 3
    22.2.2010 11:21:39   
    Bebys
    o da ima ljudi karaj kojih se nemoze proci...smrde a tek kada otvore stan kako futaju nemozes proci proci pored njihovih vrata gas maska ti je potrebna...
    a sto se tice hr. netreba nikoga suditi jer ljudi nemaju love..bas ...ali moja baka pokojna..svaka joj cast ..rekla je ovako...
    nismo nikada imali puno love...ali za safun ima se navjeke ...i vode fala bogu ima..a bila je stara zena...
    dakle svatko se moze oprati sa malo sapuna i vodice...
    a ovo sto se tice da svedjani predjace...PATKA JE VELIKA
    susjeda imam vise sto smrede nego koji se peru...tak smrde da mi je tesko otvoriti vrata od stana kada su i njihova otvorena jer mi smrad ulazi u stan...hehe
    odvratnouser posted image
    a doc. mi je zao uistinu..citala sam ovo bas danas prije nekog vremena na net.hr

Neposredna veza do poruke: 4
    22.2.2010 11:29:09   
    pako
    nažalost ali tako je. Ima ljudi koji zaista ne drže do sebe i bezobrazno rečeno ali smrde. Najgore je  u tramvajima ili busevima, užas, pogotovo po ljeti,fuuuuuj! Ja si nemogu zamisliti dan bez tuširanja, po ljeti i po par puta, svakodnevne osobne higijene, parfema,bilo kakvog. A pogotovo kad se ide doktoru na neki pregled,bilo bi me sram da dođem tamo i da se čujemuser posted image , iznimka ako se baš dogodi neka prometna nesreća ili nešto.  Zna me mm zezati da kad idem giinekologu da se sredim koda idem na bal. da se bar svaki čovjek otušira jednom na dan svijet bi nam bio ljepši i mirišljaviji!

PATRICK 30.04.2008. 01:55h
    MATEO 06.03.2010. 01:17h

(Odgovor članu ejmama)
    Neposredna veza do poruke: 5
    22.2.2010 11:35:30   
    pincirotvajler
    ma joj, ništ mi sad u trudnoći nije tak smetalo ko smrad u tramvajima user posted image  neznaš jel gore smrad čistog znoja, smrad starosti, smrad alkohola ili parfemom skriveni vonj user posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu pako)
    Neposredna veza do poruke: 6
    22.2.2010 13:19:46   
    maja
    uh, tako sam i ja znala luftati trgovinu u kojoj sam radila, sve me bilo sramota kad je došla neka druga mušterija nakon smrdljive da možda ne misli da sam ja tauser posted image

sad pa luftam kuću kad mi odu svekar i svekrva, žalosno nisu baš tako stari ljudi ali ja ne znam šta oni rade ili ne rade, tjedan dana su u istoj odjeći, kosa masna, smrdljiva, ma fuj

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
    Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

(Odgovor članu pincirotvajler)
    Neposredna veza do poruke: 7
    22.2.2010 14:27:20   
    sina
    nažalost,ja najbolje  znam što i kako je to.naime,već sam na rubu,totalno očajna,  i spremna za ludaru jer već 1,5 god. ratujem sa svekrom koji se jedva opere jednom tjedno(nedjeljom),s tim da je svaki dan u svinjcu!, voda se ne pušta nakon male nužde,samo nakon velike,ali se ne čisti školjka,ruke se naravno ne peru nakon toga, ne koristi se maramica za nos,nego se baca onako iz rukava,a ja luda i stalno letim sa dezinfekcijom po kući za njim. probala sam već sve moguće načine, i lijepe i ružne,pismene i usmene,brak mi je u komi zbog toga jer prijetim da ću otići(mm sve to kuži,ali šuti,ništa mu ne govori) i znam da mi se taj čovjek gadi,počinjem ga mrziti. fuj za takve ljude!

(Odgovor članu maja)
    Neposredna veza do poruke: 8
    22.2.2010 14:49:54   
    natalijax
    da užas,nekužim uopče kako netko može ić kod doktora a da se ne okupauser posted image

(Odgovor članu sina)
    Neposredna veza do poruke: 9
    22.2.2010 15:28:57   
    tikica_69
    a tek sto siroti ginekolozi vide user posted image

U iscekivanju.......

(Odgovor članu natalijax)
    Neposredna veza do poruke: 10
       [Obrisani korisnik]
    22.2.2010 16:25:17   
    Brisani uporabnik
    [Sadržaj poruke je obrisan]

Neposredna veza do poruke: 11
    22.2.2010 16:26:59   
    CallamityJane

IZVORNA PORUKA: tikica_69

jao tiki fuj bas si gadna bjljaaaaaak user posted image

Neposredna veza do poruke: 12
    22.2.2010 16:29:01   
    leilany
    IZVORNA PORUKA: callanhoe

taman sam htjela napisat na ovu tikicinu;da mi se sad svasta po glavi mota...blak fuj...user posted image
    user posted image user posted image user posted image user posted image i naravno izbaci me sa rruser posted image

BEK 27.o5.o9.

(Odgovor članu CallamityJane)
    Neposredna veza do poruke: 13
    22.2.2010 17:10:35   
    lavica81
    user posted image user posted image user posted image user posted image  ovo je i meni palo napametuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 14
    22.2.2010 17:12:51   
    tikica_69
    IZVORNA PORUKA: callanhoe

Ja gadna....zeno halooooo, daj pogledaj koju moju sliku. Ja sam Adonis u zenskom tijelu user posted image

U iscekivanju.......

Neposredna veza do poruke: 15
    22.2.2010 17:16:52   
    CallamityJane
    zar nije Kiki Adonis user posted image
    Jeste mi neobicno napisati za nekog drugog Kiki a da to nije moja Kiki

Neposredna veza do poruke: 16
    22.2.2010 17:18:30   
    tikica_69
    On je Adonis u pravom smislu rijeci user posted image

U iscekivanju.......

Neposredna veza do poruke: 17
    22.2.2010 17:26:47   
    curice

treba im podići spomenik za posao koji obavljaju

Neposredna veza do poruke: 18
    22.2.2010 22:27:20   
    evanda
    user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
    Hahahahaa
    Pa što bi oni htjeli
    sami su si birali posao
    Oni bi rado i čast, i vlast, i poštenje, i mito
    I k tome još da sve i svi mirišu Chanelom no 5
    Dajte, molim vas
    Kao da djeca u školi mirišu
    I ne kopaju nos
    I ne prde u razredu
    I nisu musavi
    I bezobrazni
    Itd
    Hahahaha
    Neka, nek im smrdi
    Tako im i treba

(Odgovor članu curice)
    Neposredna veza do poruke: 19
    22.2.2010 22:34:10   
    zaba
    mi smo užasno smrdljiv,neuredan i škrt narod za održavanje higijene - sve je koma,depilacija,znoj,kosa,zubi,ruke,sve - bljak!user posted image

lucija je svjetlo u mom životu
    07.05.2005.

(Odgovor članu evanda)
    Neposredna veza do poruke: 20
    22.2.2010 22:34:43   
    ninolina
    mi smo užasno smrdljiv,neuredan i škrt narod za održavanje higijene - sve je koma,depilacija,znoj,kosa,zubi,ruke,sve - bljak!user posted image

da slažem se.
    user posted image user posted image

sad sam mama za 5 :)
    Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu zaba)
    Neposredna veza do poruke: 21
    22.2.2010 22:37:47   
    evanda
    IZVORNA PORUKA: ninolina

da slažem se.

Dauser posted image user posted image user posted image
    Zanimljivo je kako na sav glas seruckaju o tome
    A nigdje ne govore koliko mita i koverti prime od tih istih smrdljivaca
    Gadovi u bijelom
    Neopranih kravata

< Poruku je uredio evanda -- 22.2.2010 22:38:04 >

(Odgovor članu ninolina)
    Neposredna veza do poruke: 22
    22.2.2010 23:13:47   
    FIONA
    IZVORNA PORUKA: ninolina

da slažem se.

i ja...moja mama radi u labosu...veli mi da nekada po pet šest vatica s alkoholom potroši da bi očistila ruku za vađenje...često i stera doma da se operu jel inače nalaz ne bi bio uredan...strava...a smrdeeeeee...kako ljudi smrde...u javnom prevozu, na cesti....masna kosa...ma užas...posebno ljeti...sređena koka a kad spustiš pogled, debele neorašpane pete, nokti s pola laka, srni taban naviruje se iz sandala...fuuuuj...ta se valjda ni ne umije samo obleku mjenja i to je to..ma užas!!!

"Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku."

(Odgovor članu ninolina)
    Neposredna veza do poruke: 23
    22.2.2010 23:38:39   
    dominik
    ne znam kaj bi rekla na to...da li je neimastina ili nekultura, iako znam jako siromasne ljude koji nikada nisu smrdili a opet znam i one kaj iz starih opanaka prijedju u nove a ne operu noge

(Odgovor članu FIONA)
    Neposredna veza do poruke: 24
    23.2.2010 0:21:46   
    novamama
    ok, ima smrdljivih, ali ima i gorih naroda od nas, ali ne smijemo na RR naglašavati druge narode jer bi to bila netrpeljivost...

reći ću samo to da ima stvarno smrdljivih, i osim što smrde sami, zasmrde i cijelu prostoriju da moraš vjetriti iza njih...i svima je neugodno išta reći smrdljivcu u facu, i tako on i dalje smrdi ko tvoruser posted image

fujjjjjuser posted image user posted image user posted image user posted image

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu dominik)
    Neposredna veza do poruke: 25
    Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
    Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
    Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
    пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!