folletto
|
Evo kako je to kod nas islo: 12 mj 2014 prve konzultacije i spermiogram. Buduci je spermiogram bio dobar - normozoospermija dobili smo popis hormona koje ja trebam povaditi (AMH, FSH, LH i PRL) Dobila sam i Folacin tablete 50mg 1 dnevno. Daljnja procedura ovisila je o nalazu AMH. Ukoliko bude dobar išli bi na HSH i u tom slucaju bi 1dc pocela piti antibiotik Hiramicin i narucili se na postupak. Obzirom da nalaz AMH nije bio narocito dobar odlucujemo se za IVF i preskacemo HSG. Nalaz hormona: AMH (pmol/L) - 13,24 FSH (mIU/mL) - 8,53 ref folik (3,5-12,5) LH (mIU/mL) - 8,15 ref folik (2,4-12,6) PRL (mIU/L) - 116 ref (102-496) E2 (pmol/L) - 164,3 ref folik (46-607) TSH (mIU/L) - 0,851 ref (0,350-4,940) T3 (nmol/L) - 1,24 ref (0,89-2,44) T4 (nmol/L) - 67,8 ref (62,68-150,84) progesteron (ECL) 7dpo - 56,6 (nmol/L) - lutealna (5,3-86,0) Na sljedecem pregledu dr me je kratko pogledao na UZV da vidi ima li kakvih cisti. Sve ok. Objasnio nam ukratko protokol, sto me ocekuje, a i kako nismo iz Splita da se znamo organizirati. Dobijamo pikalice Gonal F - doza 225 od sljedeceg ciklusa Procedura: Ukoliko M dođe do 16:00 sljedeci dan u 13-14h dajem si prvu dozu, ukoliko M dodje nakon 16:00 sa pikalicama pocinjemo prekosutra u isto vrijeme. Dajem si pikalice 2, 3, 4 i 5 dc. (buduci sa ja dobila M ujutro) Ako sve bude OK i prema planu 6 i 8 dc idemo na UZV, 11 dan punkcija, 14 dan ET (embrio transfer) Gonal F smo kupili kod njih. Placanje gotovina 2.400,00kn Navodno se moze kupiti i u ljekarnoj, ne znam nisam se raspitivala, ovako nam je bilo jednostavnije. Sve bilo kratko i jasno. Uputio nas je dalje kod sestre Lucije da nam da terapiju Gonala F i objasni kako se koristi. To je "pen" sa dozatorom. Vrlo je jednostavno za koristenje, prvi dan se aktivira, postavi doza, a naredne dane se samo mijenjaju iglice. Daje se potkozno ispod pupka. Dobili smo popis sto moramo donijeti sljedeci put: 1.fotokopije osobnih iskaznica (oboje) 2.fotokopija vjencani list/izjava o izvanbracnoj zajednici 3.krvna grupa i Rh (ona) 4.markeri na hepatitis B i C, HIV1 i 2 (oboje i ne starije od 6mjeseci) 5.pisani pristanak oba partnera Privatno smo markere za hepatitis i HIV to povadili isti dan - sve negativno. Jos mi preostaje krvna grupa i Rh Toliko za sada, ako imate pitanja tu sam