Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Ja ne mogu razumijeti ovo??? 21.4.2010 11:36:24
|
|
|
|
Bebys
|
Devet mjeseci iza rešetakaMajka ide u zatvor jer nije plaćala alimentaciju Zbog neplaćanja alimentacije za svoje dvoje malodobne djece od 11 i 9 godina, za nekoliko dana Općinski sud u Zadru poslat će u zatvor 29-godišnju Zadranku. Ona pak kaže da nema posla ni novaca, a u međuvremenu je rodila još dvoje djece. To će biti prva presuda majci na zadarskom području koja zbog neplaćanja alimentacije ide u zatvor. Ona je od svog 40-godišnjeg supruga, s kojim su ostala djeca, otišla 2003. Sudski postupak pokrenut je 2006. godine, a zbog neplaćanja alimentacije uvjetno je osuđena 2008., piše Večernjak. No, unatoč obećanjima alimentaciju nije plaćala, pa joj je sredinom prošle godine uvjetna osuda opozvana, a prije nekoliko mjeseci presuda je postala i pravomoćna te će potpisom suca Županijskog suda u Zadru za nekoliko dana biti poslana na odsluženje 9-mjesečne zatvorske kazne. Djeci majka nije platila ukupno 11.700 kuna do prve presude iz 2008. godine, ali ni alimentaciju nakon te presude, a sudu je sve pravdala tvrdnjom da je nezaposlena i da nema novca. U međuvremenu, majka se preudala i rodila još dvoje djece. "Žao mi je što sam ostavila djecu, no jednostavno više nisam htjela da slušaju i gledaju svakodnevne svađe mene i bivšeg supruga. Meni je Centar za socijalnu skrb dopustio da djecu viđam nedjeljom, no bivši mi suprug nije dopuštao da budem nasamo s djecom. Tada sam se zainatila i sve da sam i imala novca, ne bih mu htjela plaćati alimentaciju. Potom sam se preudala i rodila još dvoje djece, ali ni ja ni suprug ne radimo i živimo samo od 2000 kuna rodiljske naknade i nemam od čega plaćati alimentaciju. Nikakvu presudu nisam dobila i prvi put čujem da ću ići u zatvor", rekla je majka u telefonskom razgovoru za Večernji list. Njen bivši suprug kaže kako on nije tužio svoju bivšu suprugu i tražio njezino pritvaranje, već da je to učinio Centar. "U Centru za socijalnu skrb znaju da je ostavila djecu i da ne plaća. Djecu je zanemarivala u braku, a kada smo se rastali, nije ni tražila skrbništvo. Posljednji ih je put vidjela još prije nekoliko godina, a djeca više i ne pitaju za nju", kaže 40-godišnji Benkovčanin. Net.hr 20.04.2010.
|
|
|
|
RE: Ja ne mogu razumijeti ovo??? 21.4.2010 11:37:43
|
|
|
|
Bebys
|
jeli vi ovo mozete shvatiti...ja ne...kako majka...moze ici u zatvor kada nigdje neradi...ne kuzim...jjjjjjjjjjjjjjjjebbbbbb hr. drzavu i njezine sudove...a kojekakvi lopovi i politicari kriminalci..i pedofili...hodaju po ulicama...
|
|
|
|
RE: Ja ne mogu razumijeti ovo??? 21.4.2010 11:41:19
|
|
|
|
novamama
|
meni su totalno strane dvije stvari: kako majka može ostaviti djecu? i kako može ići u zatvor? i pitam se: koliko muževa koji ne plaćaju alimentaciju ide u zatvor? centar za ss je stvarno revan, nema što! uzorna institucija u uzornoj državi... ma
|
|
RE: Ja ne mogu razumijeti ovo??? 21.4.2010 11:41:56
|
|
|
|
nancy
|
nevjerojatno!
|
|
RE: Ja ne mogu razumijeti ovo??? 21.4.2010 11:47:32
|
|
|
|
Miau
|
A kakva to majka moze otici i ostaviti dvoje djece i "iz inata" im ne pruzati barem ono minimalno koliko je zakon obvezuje. Ja nikad necu moci razumijeti te zene koje ostave svoju djecu! Ja bi prije umrla nego napustila svoje dijete!!! A sto se tice politicara, kriminalaca, pedofila i sl. bagre, znas onaj vic: Kriminalci vise ne setaju slobodno ulicama, popularnost im to ne dozvoljava! Na zalost, sta si veci lopov to si cjenjeniji. Ukradi kruh i ici ces u zatvor, a pokradi sav novac sa racuna tvornice kruha i postaviti ce te za direktora druge tvornice!
|
|
|
|
RE: Ja ne mogu razumijeti ovo??? 21.4.2010 11:49:56
|
|
|
|
Bebys
|
ali ona nije radila pa odakle da daje...vidis da zivi i s ovim drugim od neke socijale...odakle..ne kuzim...nista tu...a zasto joj muz nije dao da bude sama s djecom...valjda joj ni nije dao djecu da idu kod nje onda...zar ne...
|
|
|
|
RE: Ja ne mogu razumijeti ovo??? 21.4.2010 11:59:12
|
|
|
|
mirna
|
Ja bi samo pitala: zasto ljudi radjaju djecu kada ih ne mogu preživljavati... Drugo je kada netko kasnije ostane bez posla... Možda je to u ovom slucaju nehumano pitanje ali ipak... mislim da je majka neodgovorna.. Zakon bi trebalo mijenjati možda u tom smislu da majka koja ima djecu ne bi isla u zatvor.. a po drugoj strani ako trebaju alimentaciju platiti ocevi trebaju i majke... za djecu su potrebni dvoje.
|
|
|
|
RE: Ja ne mogu razumijeti ovo??? 21.4.2010 12:01:55
|
|
|
|
emily123
|
ja jedino kao majka u svemu tome ne mogu shvatiti kako je mogla ostaviti svoju djecu.... ima kod nas jedna koja je ostavila troje djece i otisla sa drugim..niti ne pita za njh...sad sa ti drugim ima isto troje..trebala je vec ici u zatvor jer ne placa alimentaciju al je svaki put trudna ... eto takve bi ja matere u zatvor da malo razmisle i nije mi ih uopce žao
|
|
RE: Ja ne mogu razumijeti ovo??? 21.4.2010 12:02:41
|
|
|
|
emily123
|
IZVORNA PORUKA: mirna Ja bi samo pitala: zasto ljudi radjaju djecu kada ih ne mogu preživljavati... Drugo je kada netko kasnije ostane bez posla... Možda je to u ovom slucaju nehumano pitanje ali ipak... mislim da je majka neodgovorna.. Zakon bi trebalo mijenjati možda u tom smislu da majka koja ima djecu ne bi isla u zatvor.. a po drugoj strani ako trebaju alimentaciju platiti ocevi trebaju i majke... za djecu su potrebni dvoje. slažem se sa mirnom
|
|
RE: Ja ne mogu razumijeti ovo??? 21.4.2010 12:12:20
|
|
|
|
Bebys
|
da svakako slazem se kakva je to majka koja ostavi djecu...u potpunosti...ali ne odobravam ovo da ide u zatvor zasto....e pa zato...jer ona ima jos djece koja vrede jednako kao i ova s prvim muzem....dakle.. zakon je
|
|
|
|
RE: Ja ne mogu razumijeti ovo??? 21.4.2010 12:21:13
|
|
|
|
emily123
|
a kaj je isla rađati još dvoje djece kad nemože placati ni za prvo dvoje ?????? najlakse je rađati al trba misliti i dalje.. i ko garantira da za par godina nece ostaviti i ovo dvoje...kad je mogla prvi put može i drugi i zato...nek se malo ide ohladit i razbistriti glavu
|
|
RE: Ja ne mogu razumijeti ovo??? 21.4.2010 12:37:24
|
|
|
|
xxl
|
jbt moj bivši muš nije plačao 8 godina i svi samo slegali ramenima
|
|
RE: Ja ne mogu razumijeti ovo??? 21.4.2010 12:41:17
|
|
|
|
ninolina
|
Ja bi samo pitala: zasto ljudi radjaju djecu kada ih ne mogu preživljavati... user posted image user posted image user posted image Drugo je kada netko kasnije ostane bez posla... Možda je to u ovom slucaju nehumano pitanje ali ipak... mislim da je majka neodgovorna.. Zakon bi trebalo mijenjati možda u tom smislu da majka koja ima djecu ne bi isla u zatvor.. a po drugoj strani ako trebaju alimentaciju platiti ocevi trebaju i majke... za djecu su potrebni dvoje. slažem se.... a vidiš ivana po ovoj priči kao centar tuži mamu...moš misliti...taj si je tatica dao truda da joj se osveti
|
|
RE: Ja ne mogu razumijeti ovo??? 21.4.2010 12:44:59
|
|
|
|
xxl
|
ma naravno i ziher je neka manga s lovom..mene je čak osiguranje s djetetom steralo vas s mirovinskog jer sam tražila muževo radno mjesto i to s sudskim nalogom
|
|
RE: Ja ne mogu razumijeti ovo??? 21.4.2010 12:50:11
|
|
|
|
pepeljuga
|
IZVORNA PORUKA: novamama meni su totalno strane dvije stvari: kako majka može ostaviti djecu? i kako može ići u zatvor? i pitam se: koliko muževa koji ne plaćaju alimentaciju ide u zatvor? centar za ss je stvarno revan, nema što! uzorna institucija u uzornoj državi... ma
|
|
RE: Ja ne mogu razumijeti ovo??? 21.4.2010 12:50:33
|
|
|
|
emily123
|
IZVORNA PORUKA: ninolina Ja bi samo pitala: zasto ljudi radjaju djecu kada ih ne mogu preživljavati... user posted image user posted image user posted image Drugo je kada netko kasnije ostane bez posla... Možda je to u ovom slucaju nehumano pitanje ali ipak... mislim da je majka neodgovorna.. Zakon bi trebalo mijenjati možda u tom smislu da majka koja ima djecu ne bi isla u zatvor.. a po drugoj strani ako trebaju alimentaciju platiti ocevi trebaju i majke... za djecu su potrebni dvoje. slažem se.... a vidiš ivana po ovoj priči kao centar tuži mamu...moš misliti...taj si je tatica dao truda da joj se osveti i ja bi ju tužila...sorry al drugo nije ni zaslužila
|
|
RE: Ja ne mogu razumijeti ovo??? 21.4.2010 12:52:12
|
|
|
|
ninolina
|
IZVORNA PORUKA: ninolina Ja bi samo pitala: zasto ljudi radjaju djecu kada ih ne mogu preživljavati... user posted image user posted image user posted image Drugo je kada netko kasnije ostane bez posla... Možda je to u ovom slucaju nehumano pitanje ali ipak... mislim da je majka neodgovorna.. Zakon bi trebalo mijenjati možda u tom smislu da majka koja ima djecu ne bi isla u zatvor.. a po drugoj strani ako trebaju alimentaciju platiti ocevi trebaju i majke... za djecu su potrebni dvoje. slažem se.... a vidiš ivana po ovoj priči kao centar tuži mamu...moš misliti...taj si je tatica dao truda da joj se osveti i ja bi ju tužila...sorry al drugo nije ni zaslužila ma i ja ali sam to napisala da se sad izvlači na centar...mislim da moraš potegnuti dobre veze da ga -ju tužiš za nemar
|
|
RE: Ja ne mogu razumijeti ovo??? 21.4.2010 12:53:42
|
|
|
|
ninolina
|
ma naravno i ziher je neka manga s lovom..mene je čak osiguranje s djetetom steralo vas s mirovinskog jer sam tražila muževo radno mjesto i to s sudskim nalogomuser posted image vjerujem ti, zato i kažem pare rade svašta
|
|
RE: Ja ne mogu razumijeti ovo??? 21.4.2010 13:49:49
|
|
|
|
Duve
|
. a po drugoj strani ako trebaju alimentaciju platiti ocevi trebaju i majke... za djecu su potrebni dvoje. IZVORNA PORUKA: mirna Ja bi samo pitala: zasto ljudi radjaju djecu kada ih ne mogu preživljavati... Drugo je kada netko kasnije ostane bez posla... Možda je to u ovom slucaju nehumano pitanje ali ipak... mislim da je majka neodgovorna.. Zakon bi trebalo mijenjati možda u tom smislu da majka koja ima djecu ne bi isla u zatvor.. a po drugoj strani ako trebaju alimentaciju platiti ocevi trebaju i majke... za djecu su potrebni dvoje.
|
|
RE: Ja ne mogu razumijeti ovo??? 21.4.2010 14:09:28
|
|
|
|
natalijax
|
bez komentara
|
|
|
|
RE: Ja ne mogu razumijeti ovo??? 21.4.2010 14:16:58
|
|
|
|
adryosijek
|
pa sta je opce se preudala i rodila jos 2 kad joj taj drugi muz neradi i zive od drzave nije se sjetila onih prvih dvoje i samo zna djecu radat ma i to je neka glupaca od zene sta sad ona misli jos djece radat da drzava uzdrzava a muz da dr k mislim da je ta zena najvise kriva.. kud se isla udavat ako ju taj drugi zajedno sa to 2 djece nemoze uzdrzavat ma nemaju mozga i to mi je neka majka
|
|
RE: Ja ne mogu razumijeti ovo??? 21.4.2010 16:00:52
|
|
|
|
Mishek
|
pa idu i očevi koji ne plaćaju alimentaciju u zatvor, samo kaj se ne piše baš o tome. Inače, za "mamu". Ona se svom bivšem "inatila". Ma ajd vrit, takav odnos prema vlastitoj djeci nikad neću shvatiti. Nikad.
|
| Stranica: [1] |
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!