njanja
|
IZVORNA PORUKA: Tsmee Ona je jako zainteresirana za drugu djecu, a samo u parkiću i na igralištu se ne može družiti s njima - ove malene većinom mame ili bake sputavaju, a veći su joj preveliki. Tvoja cura je sada definitovno spremna za jaslice....Ona već ima skoro 2 godine i biti će super.... Međutim, Jan je krenuo sa 14,5 mjeseci, bio je stvarno premali, on je do tada bio 13 mj samnom doma i 1,5 mj s bakom praktički pod staklenim zvonom, do tada 2 x bolestan.....U jaslicama ŠOK-bolest, red, mama ga ostavlja, ma strašno, meni se sada grlo stisne kada se sjetim tih prvih par mjeseci.Ali šta želim reći: jan je do tada bio jako otvoreno dijete, uvijek u društvu mame i djece...kada je krenuo u jaslice počeo se zatvarati u sebe (neke cure s RR druženja su vidjele kako mu dugo treba da se oslobodi), mi kada nekamo dođemo gdje su djeca, on se grčevito hvata mene jer "ZNA" da ću ga ostaviti i tek se opusti kada vidi da i ja ostajem...Npr ima najboljeg frenda i kada je kiša mi odemo u mercator i tramo se njih 2 igraju...i onda taj mali V odjuri u igraonicu, a jan za njim, mali (kojeg čuvaju baka i deda) sav oduševljen uđe u igraonicu i igra se, nemođ ga od tamo odvući, a jan samo u rikverc kada ju vidi i okrene se natrag....hoću reći-njemu je dosta i djece i igraonice jer je on u tome od 14 mjeseci svaki dan.... Evo, ja i dalje mislim da je vrtić super, ali da i prerano odvajanje i prilagodba mogu uzrokovati šokove i ako se može da se dijete prištedi do minimalno 2, 2,5 godine....