Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: kako smanjiti troškove? 16.5.2010 23:02:06
|
|
|
|
Ninaa
|
Iskreno neznam kaj da ti velim. Ja u zadnje vrijeme pazim dosta na cijene kad kupujem namirnice, puno manje telefoniram i pričam na mob. E sad jesmo kaj ušparali ili ne ne bih ti znala reći. Osim ova dva računa koja su osjetno manja.
|
|
RE: kako smanjiti troškove? 16.5.2010 23:05:41
|
|
|
|
anuska08
|
Stvarno teško pitanje! I ja se to znam često pitati! Nekako dosta gledam gdje je što jeftinije. Srećom živi blizu trg.centara pa znam u shopping ići na više mjesta pa gledam gdje je što jeftinije. Također kao i Ninaa smanjila sam mob jer sam "brate prečera" . Ispalo da na porodiljnom samo brbljam na mob Redovito pazim na skupu i jeftinu struju! Mašine mi uvijek rade noću. Dal ima još nešto gdje se može uštediti
< Poruku je uredio anuska08 -- 16.5.2010 23:07:34 >
|
|
RE: kako smanjiti troškove? 16.5.2010 23:06:00
|
|
|
|
lee
|
ja pazim koliko mogu..nema više nekih stvari koje sam prije kupovala..režije ne mogu smanjiti jer moram živjeti...hranu isto...neznam savjeta nemam jer je danas sve jako skupo i ja se i dalje pitam kako ljudi žive...ja nisam u minusu..jer idem za tim da koliko imam imam..ali da mi fali još novaca fali...teško je..sretno ti!!
|
|
RE: kako smanjiti troškove? 16.5.2010 23:09:05
|
|
|
|
mariola
|
Pitanje na koje ne znam odgovor Prosvijetlite i mene
|
|
RE: kako smanjiti troškove? 16.5.2010 23:09:55
|
|
|
|
Ninaa
|
E da i pazim na jeftinu struju tak da perem po noći, gasim sva svjetla i nekad kad mi se da isštekavam sve aparate iz utičnica kao to štedi. Mi smo na selu pa imamo jaja i domaćeg mesa pa mi je to velika ušteda. Inače da je sve skupo fakat je i puno je teže nego prije. A i stvari za djecu su skupe da boli glava pogotovo cipele.
|
|
RE: kako smanjiti troškove? 16.5.2010 23:15:02
|
|
|
|
mariola
|
Nama su režije užasno skupe, komunalije 500kn, struja 600kn, telefoni,internet,maxtv i sve to oko 600kn, grijanje 1500kn, na hranu potrošimo oko 3000kn. A kao sve pazim
|
|
RE: kako smanjiti troškove? 16.5.2010 23:20:26
|
|
|
|
tiha
|
ocito smo svi mi u istoj gabuli i imamo isti problem a nekako mi se cini da je samo meni tako
|
|
RE: kako smanjiti troškove? 16.5.2010 23:21:01
|
|
|
|
cuba
|
uf, kad zbrojim sve mjesečne troškove dođen do cifre od 20 000kn ...pa nek meni neko kaže kako da smanjim troškove
|
|
RE: kako smanjiti troškove? 16.5.2010 23:29:39
|
|
|
|
tiha
|
cuba ajme pa onda imas i jako velika primanja....
|
|
[Obrisani korisnik] 17.5.2010 8:21:42
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: kako smanjiti troškove? 17.5.2010 8:25:54
|
|
|
|
ZVRK
|
ja sam udajom ''došla na bolje''ali sam nastavila život po starome kao i do prije udaje. ja sam inače svima ''nepoznanica''jer ne volim trošiti kune iako mogu. dosta sam štedljiva u pogledu mene ali za druge bi napravila sve i sebi uzela od usta.radi toga se ja i mm posvađali u subotu za ručkom inaće ja sam ekonomična u kuhinji. -kada poham mesa poham ga više i onda ga spremim u škrinju i tako ušparaš na jajima i mrvicama jer ih uvijek ostane a to većina njih baca.ja ne nego u jaja dodam mrvice i napravim''prazne popećke -doma SAMA PEĆEM KRUH.ispećeš za 2 dana .dom.kruh se manje pojede nego kupovni. -kuhajte šugo za 2 dana,juhe isto za više dana.jednom trošite plin a ne svaki druh+gi dan.juha može trajati par dana u frižideru da se ne pokvari ili u škrinju stavite -ne bacati hranu!!!!!!!! -na struju,vodu ne trebam da pazim (nasreću)jer se ''štekamo''na firmu. jedini trošak koji ne mogu a niti ne želim da smanjim je taj prema mome djetetu jer sam sebi sve ukinula ali zato je on ''pošteđen''. samo da napomenem ja sam nezaposlena i samo mm radi ali ja svojim hobijem izradom pašte i tu i tamo kojih kolača ''zaradim za sebe''
|
|
RE: kako smanjiti troškove? 17.5.2010 8:33:19
|
|
|
|
lee
|
zvrk ti si genijalna žena .ja stvarno na sve pazim, veš perem po noči, svjetla gasim..vodim računa o netu..stvarno o svemu koliko mogu...ali eto opet je došao plin 1500kn razlika..i ako je rata mj bila 700kn...pitam se kako da smanjim..kad je i moja susjeda pazila i dobila još veču razliku...meni je na plin sve..kuham, bojler, grijanje...jedino moram mob smanjiti....ali ovu drugo neznam kako...izračunala sam troškove hrane za nas i maloga i eto več sam potrošila 2000kn od 30.4...ako ima koja recept za smanjenje troškova neka mi javi...jer ja više neznam gdje da uštedim...
|
|
RE: kako smanjiti troškove? 17.5.2010 8:33:57
|
|
|
|
MILLA
|
mi smo prije 3-4mj..imali baš krizu i mislila sam da nečemo imat šta stavit u kljun...na kraju sam naučila u tom periodu kako uštedit,jeftino skuhat...čak sam i kruh naučila napravit,zamrzavala hranu umjesto da bacim(ono,ostane gulaša jedna porcija i zamrznem je....)isto tako i pašte,i sve ostalo. tu sam puno uštedila. imala sam vreču krompira sa kojim sam naučila brdo toga napraviti..čak i pitu...mogu reči da sam u to vrijeme bila tako ponosna na sebe ...a i mm...
|
|
RE: kako smanjiti troškove? 17.5.2010 8:37:43
|
|
|
|
ZVRK
|
IZVORNA PORUKA: MILLA ...čak sam i kruh naučila napravit,zamrzavala hranu umjesto da bacim(ono,ostane gulaša jedna porcija i zamrznem je....) e to ja govorim. lee dolazi kod mene na obuku
< Poruku je uredio ZVRK -- 17.5.2010 8:38:01 >
|
|
RE: kako smanjiti troškove? 17.5.2010 8:45:51
|
|
|
|
lee
|
stižem sa zadovoljstvom na tečaj ... ja ti kad kuham napravim točno za nas dvoje ako ostane to ne bacim nego ili pojedem navečer ili dam rei..kod nas se hrana ne baca.ipak ja dolazim na tečaj..paštica..torta...
|
|
RE: kako smanjiti troškove? 17.5.2010 8:49:17
|
|
|
|
ZVRK
|
IZVORNA PORUKA: lee ipak ja dolazim na tečaj..paštica..torta...
|
|
RE: kako smanjiti troškove? 17.5.2010 8:52:19
|
|
|
|
Zvonki
|
Tiha, ne znam što da ti kažem Mi smo isto u situaciji da pretačemo iz šupljeg u prazno. Krenuli smo čak i na tečaj za upravljanje novcem. Jedino što mogu preporučiti, pisati gdje odlazi svaka kuna i paziti koliko se troši. Iako iskreno, na tvome mjestu ne bi davala otkaz dok ne nađem drugi posao. Ne znam dali si to možemo priuštiti u ovo vrijeme. Iako, ako si stavite na papir koliko potrošiš na prijevoz, gablec, odjeću i sve troškove vezane na tvoj posao, možda ćeš više koristi imati ako si doma sa dječicom. A možeš pokušati naći neki poslić doma. Ja recimo peglam susjedi. Znam da bi našla barem još jednu u zgradi koja bi to isto htjela ali fizički ne stižem. Ali da sam doma, mogla bi si zaraditi još jednu plaću.
< Poruku je uredio Zvonki -- 17.5.2010 8:54:43 >
|
|
RE: kako smanjiti troškove? 17.5.2010 9:30:52
|
|
|
|
plavka
|
evo i mi smo isto tako počeli gledati kuda nam novčeki odlaze!!! Veš peremo poslije 22h i paglam tada... Što se tiče kupovine špeceraja počeli smo kupovat jednom mjesečno i to zbavimo veliku kupnju koju smo prethodno stavili na popis, isključivo potrebne stvari i onda ih naručimo putem interneta ( znači nema ubacivanja u košaru he he he) dostave nam je besplatno ( još ušparamo i na vremenu i na benzinu do večeg shoping centra) i gledamo od istih što je na akciji!
|
|
RE: kako smanjiti troškove? 17.5.2010 9:37:37
|
|
|
|
ejmama
|
Mi radimo puno toga baš kao i Zvrk, mm radi isto što i ti s tim mrvicama pa daje Hani. ja isto imam malu plaću tako da ja kad počnem raditi imam više troškova nego kad sam doma, da dam otkaz možda mislim da bi više uštedila, ali ono opet je bolje nešto raditi, a i imam 2 kredita koji bi mm morao plaćati, a i njemu ne cvijetaju baš ruže tako da bolje da oboje radimo jer nikad ne znaš. Tiha najbolje bi bilo da čekaš dok ne nađeš neki bolji posao.
|
|
RE: kako smanjiti troškove? 17.5.2010 9:55:37
|
|
|
|
marija0
|
i kod nas je krizno- oboje smo nezaposleni, mm šta uspije zaradit na crno, 1000-2000 kn misečno a ja imam ovo od porodiljnog, zimi i manje..... struja voda i komunalije su oko 700kn, hrane za nas dvoje i maloga najmanje 1500kn i još imamo i kredit od 1400kn.... stvarno neznam kako smo uspili preživit ovu zimu.... kuham za 2 dana, gasim svjetla, ištekavam sve iz zida, robu pere mama na katu tako da nepere svaka po pola mašine, peglamo kasnije navečer ili rano ujutro, gledamo di je jeftinija hrana, kozmetika sve drugo.....jedino šta na malome ne štedim- dobro npr.ne kupim mu 2 majice nego 1 al na hrani i pelenama ne štedim..... e da i pišemo koliko smo potrošili na šta i onda sljedeći misec pokušamo malo smanjit jer se baš skupi nepotrebnih kava, bonova, cigara.......
|
|
|
|
RE: kako smanjiti troškove? 17.5.2010 10:15:43
|
|
|
|
helena08
|
Osim štedljivog kuhanja, korištenja jeftinije struje i svega što su cure nabrojale ja recimo pazim gdje plaćam koje račune, mjesečno mi zna i do 50,00 kuna otići na njihove naknade tako da što god mogu plaćam tamo gdje nema naknade ili platim internet bankarstvom jer mi dođe manja naknada nego u Fini ili Pošti. Kupujem trgovačke marke, kad nešto bude na akciji kupim više toga da imam zalihu...ma ne znam više što ne. Sad sam na 2500,00 porodiljne, a rata kredita preko 2000,00 mjesečno, ne znam što bi jadna s onih 500 kuna što mi ostane, trčala u dm, po stvari, u ljekarnu..
|
|
|
|
RE: kako smanjiti troškove? 17.5.2010 12:30:14
|
|
|
|
cuba
|
IZVORNA PORUKA: tiha cuba ajme pa onda imas i jako velika primanja.... da al većina ode na kredit za stan, životna osiguranja i sl i tako još 27god...pa kao da i nemam...
|
|
RE: kako smanjiti troškove? 17.5.2010 13:34:45
|
|
|
|
Bebys
|
moj suprug je doktorirao na stednji koja se zove SKRTOST...i boli me briga za ostale...a to ti NE PREPORUCAM...nikako ostalo slazem se za zvrk...slicno i ja radim
|
|
|
|
RE: kako smanjiti troškove? 17.5.2010 15:43:15
|
|
|
|
pincirotvajler
|
ja nisam baš neka štedljiva, tj.novac mi ništ ne znači-tak su me moji odgojili ali zato je mm jaaaako pažljiv s tim iako ja neradim još nismo u situaciji da se bojimo dal budemo imali za pelene dariu, oduvijek pišemo zaradu i potrošnju za svaki dan, peremo veš noću, uvijek kupujemo stvari s popisa i ništa drugo,kuhamo za dva dana i sl-- s tim da imamo i za neke svoje sitnice koje bi drugima bile možda luksuz
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!