|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Ministarstvo pravosuđa ili ministarstvo nebul...
28.6.2011 9:55:40   
njanja
"Načelnik Uprave krim policije Ministarstva unutarnjih poslova RH Vitomir Bijelić kazao je sinoć za HTV kako ne misli da je zakazao sustav kada je slobodan hodao po Hrvatskoj dok je protiv njega u Srbiji bila odnesena pravomoćna presuda za silovanje. "Njegovo kretanje po Republici Hrvatskoj je ustavnopravna kategorija. On nije osuđen u RH", kazao je Bijelić, dodajući kako postoji raspisana tjeralica protiv 288 hrvatskih državljana koji ne mogu biti izručeni zemljama koje to traže."

izvor: index.hr

OVO JE STRAŠNO!!!!
Čovjek PRAVOMOĆNO OSUĐEN u susjednoj državi i mirno i veselo radi u RH......STRAŠNO!!!!
MIJENJAJMO ZAKONE; OVO JE SRAMOTNO!!!!

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Ministarstvo pravosuđa ili ministarstvo n...
28.6.2011 9:59:54   
modesty blaise
ma naravno....glavno da smo odmah izručili generale...to se moglo bez razmišljanja jer se trebalo uvući dublje u guzicu EU a ovo nije bitno pa "štitimo svoje građane RH"...FUJ!

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 2
28.6.2011 10:02:46   
njanja
izvor:24sata.hr

"Krunoslav Borovec iz MUP-a kaže da ga, iako su znali za nedjela u Srbiji, nisu izručili jer je hrvatski državljanin. Dodao je da, prema Kaznenom zakonu, Hrvatska može preuzeti progon za kaznena djela koja su naši državljani počinili u inozemstvu. U slučaju Paravinje Hrvatska je tražila preuzimanje tog kaznenog progona, ali iz Beograda nije dobila ni pozitivan ni negativan odgovor. Tako je silovatelj nastavio normalan život u Hrvatskoj i na koncu oteo i ubio Antoniju Bilić."

Dakle, glavna stvar je biti HRVAT...ako si hrvatina, onda nisi silovatelj ili šta???
Meni već nije jasno kako se svi ovi Boroveci ne pokriju ušima i kažu: propustili smo pomoći u kažnjavanju silovatelja, nego bacaju ovakve floskule.....

-Tagore-

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 3
28.6.2011 10:03:38   
modesty blaise
Postavlja se pitanje zašto Hrvatska pune četiri godine nije inzistirala na odgovoru iz Srbije, odnosno zašto se Hrvatska nije pozvala na Ugovor sa Srbijom iz 1998. godine o pravnoj pomoći u kaznenim stvarima, i zatražila dokumentaciju o Paravinji da bi sama pokrenula kazneni progon. Prema istom Ugovoru otprije 13 godina, postoji i obveza Hrvatske i Srbije da jedna drugu svakih šest mjeseci izvještavaju o kaznenim evidencijama, što očito nije bio slučaj.
Naime, Paravinja se kao pravomoćno osuđen u Srbiji i s raspisanom tjeralicom, uredno zaposlio u Hrvatskoj.

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 4
28.6.2011 10:09:46   
Bebys
kada bi oni izneli svu istinu....nebi nam se ni zivilo vise...user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 5
28.6.2011 10:10:06   
mariola
IZVORNA PORUKA: njanja

nisu izručili jer je hrvatski državljanin.

ovo stvarno nije normalno. di mi živimo. I oni se još opravdavaju. Da znali smo pa šta ima veze, kod nas može nirno i lijepo živjeti, raditi, ma super, i silovati i dalje. Riga mi se na ovo. Ovo je ujedno i poziv svom ološu susjednih zemalja da dođu živjetu hr i bit će zaštićeni. fuj

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 6
28.6.2011 10:17:14   
njanja
izvor: dnevnik.hr

To smo pitanje postavili na svim važnim adresama. I na svakoj sa sebe peru odgovornost. Popis mogućih Paravinjinih žrtava samo raste. Držale su ga četiri policije. Ali sve su ga pustile na slobodu. Iz dana u dan, sve je više stravičnih detalja o serijskom silovatelju, Draganu Paravinji.
Godine 2003. u Srbiji je osuđen na 4 godine i pet mjeseci zbog silovanja i pokušaja silovanja. Raspisana je i tjeralica. Kaznu nikad nije odslužio. Pobjegao je u Hrvatsku. Za pokušaj silovanja 2005. optužen je i u Istočnom Sarajevu i u Republici Srpskoj. Godinu poslije, uhićen je u Sloveniji ali pušten uz jamčevinu. Godine 2008. privela ga je i njemačka policija. Utočište je svaki put našao u Hrvatskoj, gdje je mirno živio i radio kao vozač kamiona.
Policija tvrdi, čim su dobili prvu Interpolovu obavijest, u siječnju 200.7, svoje su napravili, ali ga nisu mogli izručiti jer ima hrvatsko državljanstvo. ''Što znači da se o tjeralici izvješćuje ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske i državno odvjetništvo i tu sve aktivnosti Hrvatske policije prestaju'', rekao je Milijan Brkić, zamjenik ravnatelja policije.
Zašto ministarstvo pravosuđa nije zatražilo preuzimanje progona putem međunarodne pravne pomoći? Kažu, Srbija od nas to nije tražila. ''Od RH nije zatraženo niti preuzimanje izvršenja kazne zatvora za Paravinju te bez takvog zahtjeva nije bilo moguće niti provesti izvršenje'', pojasnio je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.
Da stvar bude gora, Paravinja je jednu djevojku pokušao silovati i u Hrvatskoj kod Omiša u lipnju prošle godine, što je ona prijavila tek prije nekoliko dana. A pojavila se informacija da se 2009. udvarao i Vjeri Malovikovoj, Slovakinji koja je pod čudnim okolnostima nestala dok je njezin suprug plaćao račun, a čije je tijelo pronađeno kod otoka Murtera. Priča očito dobiva sve strašnije dimenzije.
''Muškarac kojeg sam poznavala iz viđenja, po liku, presreo me u mraku na ulici i ugurao u automobil, a taj pakao i dramu koju sam proživjela nikad neću i ne mogu zaboraviti. Tek kasnije sam saznala njegovo ime, Dragan Paravinja, danas ponovno proživljavam tadašnje traume'', dramatično je svjedočanstvo jedne Paravinjine žrtve. 34-godišnja žena detalje monstruoznih djela ispričala je za beogradski Blic. Zbog stresa, više ih ne želi ponavljati.
''Najvažnije je da niti jedna država u regionu neće na određeni način štititi ove osobe koje čine ovakva krivična dela'', rekao je Sadik Ahmetović, ministar sigurnosti BiH. Slučajeva poput ovih u Hrvatskoj je 310. I dok se mnogi ubojice, silovatelji i kriminalci bezbrižno i dalje možda šeću Hrvatskom i kriju iza državljanstva - institucije se pravdaju. Da je Srbija zatražila od Hrvatske da preuzme progon, do ovoga ne bi došlo.

< Poruku je uredio njanja -- 28.6.2011 10:19:12 >

-Tagore-

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 7
28.6.2011 10:23:28   
Zvonki
Pazi, trebao se dogoditi jedan ovako tragičan slučaj da oni uopće počnu razmišljati o opciji da provjere koliko je takvih osuđenika u Hrvatskoj. Nije mi samo jasno kako uspiju dobiti osobnu, dokumentaciju bez da itko igdje vidi takve stvari?Šta smo stvarno tako informatički u današnje vrijeme slabo osposobljeni ili imamo ljude koji se ne znaju služiti informatikom? A kad idemo nekaj bezveze, dići vlasnički, dići osobnu, putovnicu, maltene nam u šup___ zaviruju dok nam izdaju jedan papir user posted image

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 8
28.6.2011 10:45:14   
mariola
Da, sad je Srbija kriva.
Pričao mi je neki dan moj ginekolog (on je ujedno i ravnatelj doma zdravlja) kako mu se lani javio jedan doktor na natječaj za seznski posao i došao na razgovor i ovaj mu bio sumnjiv. On malo istraživao i vidio da ga traži Interpol. Pitao ga o tome a ovaj rekao da su ga to krivo optužili pa je zato promjenio ime, da je on nevin,blalbla... Ovaj moj gin ga prijavio i naravno nije ga primio u službu. Taj isti liječnik je primljen u Gračac i ako se sjećate lani je jedna curica od osam godina skoro umrla zbog njega. 

Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 9
28.6.2011 11:26:55   
lavica81
ma sramota jednauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ja mislim da ovog nigdje nema nego u nas

kao da je državljanstvo sigurnost da neće i u nas silovat, ma gadi mi se ova naša država      

Mara 04.10.2010. mamina i tatina princeza
Toni 08.07.2013. mamin i tatin princ

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 10
28.6.2011 12:29:34   
Ruža
Puno toga meni je neboluzno u našim zakonima. user posted image
Ne mogu si zamisliti sudca roditelja koji pedofilu ili silovatelju dosudi 5 godina? Pa takav nema šanse da ikada ozdravi?user posted image

U našoj zemlji ispada što si u većoj manjini ( ne mislim isključivo na nacionalnu ) to veća prava imaš.

Samo luda mama...

(Odgovor članu lavica81)
Neposredna veza do poruke: 11
28.6.2011 12:54:36   
Indy
Paravinja je bio uhićen u Sloveniji i u Njemačkoj. pušten je uz jamčevinu i naravno pobjegao u RH. neka mi netko onda objasni smisao interpolove tjeralice, kad osuđenik mirno može živjeti i raditi i činiti još zločina?!!odakle njemu novaca za jamčevine?! koliko znam, nisu pronašli tijelo djevojke, moje mišljenje je da je on lagao i da je upleten u puno veću zločinačku mrežu trgovanja ljudima.

moji veliki decki, Patrik i Dominik
"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 12
28.6.2011 12:56:35   
njanja
indy i meni palo na pamet....zato sam se i sjetila onog filma taken...

-Tagore-

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 13
28.6.2011 13:00:15   
Bebys
ma takav je zakon svugdje nazalost ovdje je jos i gore...za sve moguce sto ucinite max kazna je 14 god zatvora...to je meni skandalozno...

isto tako mi se i nesvidja zakon GDJE SE OSUDJU NA SMRT

ja sam za DOZIVOTNU ROBIJU

to je najgora kazna i to u strogom zatvoru....

ali to je tesko svugdje...

recimo PRAVEDNO MI JE OSUDJEN onaj FRICL IZ AUSTIJE MONSTRUM STO JE SILOVAO KCER U PODRUMU I NAPRAVIO JOJ 7 DJECE...kojim cudom je ta zena prezivjela nemam pojma...BOG CINI CUDA SVAKI DAN..

e taj je dobro kaznjen....

ali takvih stvari je malo

PROBLEM JE U SUDU I PROCESU I DRZAVI KOJA NEMA DOBRE ZAKONE...

hr. to nece biti jos sto godina....user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 14
28.6.2011 14:14:31   
mariola
IZVORNA PORUKA: njanja

indy i meni palo na pamet....zato sam se i sjetila onog filma taken...

i meni. tip je očito veliki manipulator, tko zna šta je prava priča

Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 15
28.6.2011 14:19:25   
cuba
Njegov šef se dva tjedna nije javljao na mobitel a znao je da traže njegovog radnika. Ako nije suučesnik u krivičnom djelu šta se nije javio?? Mislim da se tu radi o puno goroj stvari nego šta novine pišu i šta je ovaj bolesnik izjaviouser posted image

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 16
   [Obrisani korisnik]
28.6.2011 15:12:37   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu njanja)
  Neposredna veza do poruke: 17
28.6.2011 15:20:44   
bubaMaja
mogu samo reći SRAMOTA!!

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 18
28.6.2011 17:16:59   
mamicaa
Ja se više ničemu ne čudim... i šta se sve radi, eto sada će biti malo plamena, traži se a za par mjeseci će se sve ušutkati... i ponoviti će se opet ko zna kada, za godinu, dvije slični slučaj....itd....

Nije to tako samo za ovo nego za sve....

Uostalom pogledajte moj slučaj.... imala sam povjereno mi dijete moga brata, i sada on izišo iz zatvora i vratili mu dijete.... Tko pita tu malu šta ona želi, gdje joj je život koliko toliko normalan? Ko pita kako se ona osječa, da ponovno mijenja okolinu, razred, prijatelje? Tko je šta pita? I kada se opet nešto dogodi, kada mala je depresivna, kada.... tko će odgovarati? Tko će biti kriv. NITKO, nitko o tome neće niti govoriti....Roditelji imaju pravo biti roditelji a dijeca nemaju pravo biti osobe sa svojim željama i osječajima.... TO JE NAŠA DRŽAVA i naš sustav. Ja nemam rijeći....

< Poruku je uredio mamicaa -- 28.6.2011 17:21:48 >

(Odgovor članu bubaMaja)
Neposredna veza do poruke: 19
28.6.2011 18:08:53   
Indy
IZVORNA PORUKA: cvrčak

"Njegovo kretanje po Republici Hrvatskoj je ustavnopravna kategorija. On nije osuđen u RH", kazao je Bijelić, dodajući kako postoji raspisana tjeralica protiv 288 hrvatskih državljana koji ne mogu biti izručeni zemljama koje to traže."

uveliko smatram da je tu problem i dvojno državljanstvo. tako se većina zločinaca može bez problema prešetavati iz države u državu. sjećate li se samo onog doktora koji je kod nas bio osuđen i pobjego u Bosnu, sad mirno živi u Sarajevu, čak sam čula da će tamo otvoriti ordinaciju, sve to može jer ima dvojno državljanstvo.
još jedna stvar, kako je moguće, kad se nekomu sudi da mu se neoduzme putovnica? kako uopće, bez problema osuđenik prelazi granicu?! tobože, stroge kontrole na granici, da možeš misliti, maltretiraju nas normalne ljude.

moji veliki decki, Patrik i Dominik
"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 20
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!