jadrola
|
Odlezala sam 2 tjedna na ginekoloskom odjelu u varazdinskoj bolnici zbog nekih komplikacija u trudnoci koje su sada, srecom, pod kontrolom. Mirujem doma. Uglavnom, moja iskustva s odjelnim lijecnicima su izvrsna. Dr. Jukic je jako profesionalan, nista ne prepusta slucaju i cini mi se da daje 100 % sebe u cijelu pricu. Ostali lijecnici su takodjer izvanredni, npr. dr. Fara, dr. Spoljaric, dr. Tot... Sad sam u 34. tjednu i vec brojim sitno. Sva sam u bebi. Iako nitko od osoblja sa mnom jos nije razgovarao o mogucnostima poroda, od cimerica u bolnickoj sobi sam cula da se sve da dogovoriti, cak i porod u bazenu. Mislim da cu traziti stolcic jer sam cula samo pohvale o takvom nacinu radjanja. U svakom slucaju, sama zgrada ginekologije je obnovljena, nova, lijepa, cista. Ne znam kakve su sestre u radjaoni, no ove s 4. kata (komplikacije u trudnoci) su vise/manje ok. Jedino negativno u cijeloj prici mi se cini sljedece - bolnica je razvikana i dolaze se tamo poroditi zene i iz drugih gradova (Zg, Bj) pa se desilo u nekoliko navrata da nije bilo mjesta u radjaonici! Tako je jedne nedjelje bilo na porodu cak 10 zena, od kojih 3 iz Zg! U nasu sobu je bila usla trudnica kojoj je pukao vodenjak i koja je imala jake trudove, a nije bilo taj tren mjesta za nju u radjaoni jer je kapacitet samo 4 radjaonicka kreveta! Tako da je jadna zena cekala, po meni, malo predugo da je krenu poroditi... No, pretpostavljam, takve stvari se ne daju izbjeci nigdje... Sve ostalo, super!
|