Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: Separatizam/off grid način života 20.1.2012 11:03:56
|
|
|
|
pincirotvajler
|
pročitala sam samo ovo "o nama" i nije mi ništ tak strašno,, kaj,i ja bi pukla i htjela se maknut od svega da sam tak nekaj doživjela,ionak sam asocijalna idem dalje čitat
|
|
RE: Separatizam/off grid način života 20.1.2012 11:19:36
|
|
|
|
malizia
|
IZVORNA PORUKA: pincirotvajler pročitala sam samo ovo "o nama" i nije mi ništ tak strašno,, kaj,i ja bi pukla i htjela se maknut od svega da sam tak nekaj doživjela,ionak sam asocijalna idem dalje čitat big potpis, momentalno kako se osjećam i ja imam potrebu pobjeći iz ovih tekovina nazovimo civilizacije.
|
|
|
|
RE: Separatizam/off grid način života 20.1.2012 14:07:21
|
|
|
|
inesica
|
Mislim da kada se nauce, i prodju onaj pocetni sok, zive vjerojatno bolje od nas.
|
|
RE: Separatizam/off grid način života 20.1.2012 14:27:03
|
|
|
|
sarah_zg
|
Ja kao dijete odraslo na selu koje je moralo uložiti puno truda da bi bilo ovo što je sad, apsolutno sam protiv. Kad se sjetim samo stvari koje mi nisu bile dostupne - plače mi se. Ne bih htjela da moje dijete hoda ko prosjak u odjeći koju sam mu ja sašila samo zato jer sam se ja zasitila gradskog života. I mene nekad ubije gradski stres i gužva (vozim dijete u vrtić preko cijelog grada), ali zato postoje izleti, godišnji odmori, Samoborsko gorje, odi na travu istrči se, nadiši se zraka i vrati se u kuću s kupaonom! I to necijepljenje mi je totalno neodgovorno, nisam neki pobornik raznoraznih cjepiva, ali bome nisam ni medicinski toliko potkovana da bih djetetu uskratila ona redovita cjepiva jer ja baš mislim da se njemu na selu ne može ništa dogoditi. Nemam ja ništa protiv ljudi koji žive na selu, dapače, ali ovakav separatizam mi se čini pomalo fundamentalistički.
< Poruku je uredio sarah_zg -- 20.1.2012 14:30:43 >
|
|
RE: Separatizam/off grid način života 20.1.2012 20:27:08
|
|
|
|
mamacita
|
Nista za zgrazanje! Ako su oni sretni, i ako su oni u miru sami sa sobom... No, pitam ja vas kakav je to separatizam, ako je ona pokrenula Blog?? Zar u Bogomdanom zivotu ima interneta i telefonskih prikljucaka? Koliko ja znam Nema! Stoga, da je pravi separatizam, mi za njih nikad ne bi culi, mozda od drugih, ali od njih samih ne. Stoga...
|
|
|
|
RE: Separatizam/off grid način života 20.1.2012 20:29:12
|
|
|
|
pincirotvajler
|
IZVORNA PORUKA: mamacita Nista za zgrazanje! Ako su oni sretni, i ako su oni u miru sami sa sobom... No, pitam ja vas kakav je to separatizam, ako je ona pokrenula Blog?? Zar u Bogomdanom zivotu ima interneta i telefonskih prikljucaka? Koliko ja znam Nema! Stoga, da je pravi separatizam, mi za njih nikad ne bi culi, mozda od drugih, ali od njih samih ne. Stoga... e da,i čitam da je išla živjeti u grad pred porod da se kaj nebi zakompliciralo i da stigne u bolnicu,,nisu uopće zatucani
|
|
RE: Separatizam/off grid način života 21.1.2012 13:15:30
|
|
|
|
keiko
|
IZVORNA PORUKA: sarah_zg I to necijepljenje mi je totalno neodgovorno, nisam neki pobornik raznoraznih cjepiva, ali bome nisam ni medicinski toliko potkovana da bih djetetu uskratila ona redovita cjepiva jer ja baš mislim da se njemu na selu ne može ništa dogoditi. Nemam ja ništa protiv ljudi koji žive na selu, dapače, ali ovakav separatizam mi se čini pomalo fundamentalistički. kao prvo nisam pročitala link, pa ću možda kasnije kad uspijem pročitati, komentirati. ali moram komentirati citirano:sarah, kažeš nisi medicinsko podkovana, ja jesam i cjepljenje je čisti atak na našu djecu. sva propaganda, kako je to dobro JE LAŽ. ne osuđujem roditelje koji cijepe svoju djecu, zato što ne znaju i zato što vjeruju ljudima u bijelom. ali polažem vam na srce- INFORMIRAJTE SE!!!!! i ja i mm smo dr. i znamo istinu o cjepivima- upustite se malo u istraživanje..trenutno imamo problema sa zakonom ali ne posustajemo..
|
|
|
|
RE: Separatizam/off grid način života 21.1.2012 13:24:39
|
|
|
|
keiko
|
pročitala sam početnu stranu i rečenica: Nadam se da će praćenje našeg puta od samih početaka pomoći nekome od čitatelja da uvide vrijednosti koje leže iza samoodrživog seoskog obiteljskog života i shvate koliko je važno za obitelj i za čovjeka, da smo neovisni od korporativnog sistema koji guši čovjekove Bogom dane vještine, kreativnost, slobodu, instinkte i moral. ..moram reči, svaka čast na hrabrosti. skidam kapu..
|
|
|
|
RE: Separatizam/off grid način života 21.1.2012 13:33:38
|
|
|
|
Zvonki
|
Ja nisam za ovakav način života za stalno. Ali, vikendi i ljetovanja na ovakav način (ne baš ovako strogo) bi mi napunili baterije.
|
|
RE: Separatizam/off grid način života 21.1.2012 14:30:47
|
|
|
|
mala99
|
Ja vam definitivno nisam za ovakav način života. Volim šta nam je sve dostupno, volim napredne stvari i tehniku i sve šta nam današnji život pruža u svrhu olakšanja svakodnevnog života. Ja čak ni ne volim ići na kampiranje, jer mi je to užaš, više volim komotan aparman ili hotelsku sobu di imam sve na dohvat ruke. A opet ne osuđujem, to je njihov život i ako su oni zadovoljni i sretni, odlično. To je ipak najvažnije. A šta se tiče cjepljenja svašta se o tome priča, ali ja bi svoju dijecu svejedno cijepila. Pa nećemo se valjda vraćati stotinama godina unazad kada su ljudi umirali od banalnih bolesti???
|
|
|
|
RE: Separatizam/off grid način života 21.1.2012 14:40:04
|
|
|
|
sarah_zg
|
Možda smo malo off topic, ali čitala sam ja, tj. informirala se o cjepivima, ali kažem... nisam toliko hrabra da bih rekla da se moje dijete ne treba cijepiti. Nisam pobornik plaćanja skupih cjepiva koji štite primjerice samo od jedne upale srednjeg uha, ali da bi ja sad rekla G. pedijatru da ne želim da se on cijepi? E pa ne znam baš. Na kraju krajeva, i nas su kao djecu cijepili. Bebe dobiju jedno cjepivo već u rodilištu. Keiko, baš me zanima (ako imaš djecu) jesi li u rodilištu tražila da tvoje dijete ne primi cjepivo. I da nam ukratko objasniš (može i na drugoj temi) u čemu su i kako cjepiva 'atak' na našu djecu. A što se separatizma tiče, ja mislim da će se oni brzo vratiti u grad. Vidim da je mama živila u Dubrovniku i kad shvati kako je težak seljački kruh, zaželjet će se ona malo veće civilizacije.
|
|
RE: Separatizam/off grid način života 21.1.2012 14:43:57
|
|
|
|
keiko
|
IZVORNA PORUKA: mala99 A šta se tiče cjepljenja svašta se o tome priča, ali ja bi svoju dijecu svejedno cijepila. Pa nećemo se valjda vraćati stotinama godina unazad kada su ljudi umirali od banalnih bolesti??? mala99, svašta se priča, ali gdje ima dima ima i vatre, zar ne? što se zbivalo prije 100god., zna se zašto su umirali od banalnih bolesti, a to je neishranjenost, loši uvjeti higijene, živjeli su vlažnim i pljesnjivim domovima, nije bilo antibiotika....farmacija pripisuje zasluge cjepivima, ali nije ni čudno kad vidiš koliki profiti su u pitanju.
|
|
|
|
RE: Separatizam/off grid način života 21.1.2012 15:20:15
|
|
|
|
keiko
|
IZVORNA PORUKA: sarah_zg ukratko objasniš (može i na drugoj temi) u čemu su i kako cjepiva 'atak' na našu djecu. može. otvaram novu temu..
|
|
|
|
RE: Separatizam/off grid način života 23.1.2012 11:34:51
|
|
|
|
malica
|
Prošvrljala sam malo po blogu i moram priznati da imam nekoliko upitnika iznad glave. Žive li to oni u kamp kućici - kakav je to back to basics život?! Imaju li Maxi cosi kolica i povrh svega ona piše blog, i ako sam dobro shvatila imaju i mobitele i kompjuter i pristup internetu?! Ako je već off grid onda bi trebalo i formalno odreći se svega, možda kao Amiši. Uglavnom ja svoju tekuću vodu, centralno i struju ne bih mijenjala ni za što. Za mene bi bilo dovoljan povratak osnovama da isključim tv, internet i bacim mobitel (službeni za početak ). Hvala, ali ne hvala
|
|
RE: Separatizam/off grid način života 26.1.2012 15:44:48
|
|
|
|
sarah_zg
|
Prozvala ona mene tamo na blogu i u podužem postu objasnila sve blagodati života u divljini za nju i njezinu djecu. Ne dam svoje centralno ni za što na svijetu. Kad se sjetim grijanja jedne sobe, na drva... Brrrrr Uglavnom, draga naša nadam se buduća forumašica nije još odselila na livadu. Slažem se s nekim tko je gore komentirao da tu uopće nije riječ o pravom separatizmu. Ovo me ponukalo na malo istraživanje pa sam našla neke ljude i stranice koji stvarno žive bez tehnologije i ikakva doticaja sa sustavom. A ovo njezino mi je bi/ne bi. Ma što ona rekla o meni, ja sam za civilizaciju i hrabro idem sa svojom djecom u budućnost. Budući da sam ja optimist i da je meni svanulo u životu, nakon puno muke, mislim da ni budućnost moje djece neće biti manje svijetla, bez obzira što ne žive u šumi
|
|
RE: Separatizam/off grid način života 26.1.2012 15:52:27
|
|
|
|
lilia
|
Ja ne bih ali iskreno se divim tim ljudima. I zapravo mislim da su jako sretni. Barem ne žive u stresu a to je danas rijetkost.
|
|
RE: Separatizam/off grid način života 28.1.2012 10:56:07
|
|
|
|
mirna
|
Kako stoje stvari u svijetu polako će nas puno živjeti na takav način... Kako bi inače mogli preživjeti bez posla... Mi smo isto pobjegli iz zg.. Nismo baš toliko ekstremni i nismo pretjerano religiozni, ali i nama dodir s prirodom znači puno više od gradske gužve. Ipak tu i tamo volimo otići u grad na kavicu ili u kino. Ako ženi odgovara takav način života, zašto ne... Samo se nadam da joj nije jedini razlog za takav život muževo preobraćenje...
|
|
|
|
RE: Separatizam/off grid način života 6.2.2012 18:48:06
|
|
|
|
bubaMaja
|
nemam ništa protiv takvog načina života, ali ova ima internet tako da nije baš to TO )))
|
| Stranica: [1] |
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!