|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Ucjena otkazom
4.2.2011 21:40:38   
Indy
Da li vas je ikad poslodavac ucjenio i zaprijetio otkazom?  Mom mm-u je bilo ponuđeno drugo radno mjesto ili otkaz. dobio je da ponese kući drugi ugovor o radu s njihovim novim stavkama i otkaz, pa da izabere što će potpisati. Isto tako sad nedavno mi se zaposlila moja kuma  nakon godina studiranja, našla posao u struci, no prilikom potpisivanja ugovora o radu, morala je potpisati i otkaz. Tako da joj mogu dati otkaz kad im se čefne. Da li je to uredu? Kako ona sad da planira udaju, bebu?

< Poruku je uredio Ninaa -- 4.2.2011 22:05:11 >

moji veliki decki, Patrik i Dominik
"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: ucjena otkazom
4.2.2011 21:45:33   
BUMBI
Strašno,nemogu vjerovati da i to rade

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 2
4.2.2011 21:47:08   
frkafulja
Zar je to uopće legalno? Mislim to da te tjeraju da potpišeš otkaz, a nisi još ni počeo raditi..

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 3
4.2.2011 21:47:09   
mamacita
Pitam se kome bi se takvi poslodavci trebali prijaviti od strane zaposlenika.

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 4
4.2.2011 21:47:35   
cuba
To za drugo radno mjesto ili otkaz već znam, to se može napraviti, nažalost.
A sad da ti prijateljica mora potpisati otkaz (ne kužim baš dobro) to mi nije jasno i mislim da nije po nikakvom zakonu...

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 5
4.2.2011 21:48:20   
cuba
IZVORNA PORUKA: mamacita

Pitam se kome bi se takvi poslodavci trebali prijaviti od strane zaposlenika.

Možeš se žaliti sindikatu. A sad koliko će oni napraviti to je upitno.

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 6
4.2.2011 21:50:25   
natalijax
user posted image užas

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 7
4.2.2011 21:52:40   
Indy
kojem sindikatu? da li zaštita radnika u ovoj državi uopće postoji više? naravno da se to nesmije, ali ona je morala u trenutku odlućiti, ako neće potpisati, neće je ni zaposliti. 

"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 8
4.2.2011 22:00:29   
maja
Baš divno user posted image Pošto je vjerovatno potpisala, ne može se nikome žaliti, ali da je slučajno odlučila ne potpisati, znači da nije ni dobila posao može prijaviti tog neljuda...Ima svakakvih inspekcija i još uvijek vjerujem da rade svoj posao ako nisu potplaćeni.

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 9
4.2.2011 22:00:30   
inesica
Eeeeeeee, cula sam svasta, ali ovako nesto jos nikad-ugovor uvjetovan otkazom, majke ti!!!! Da poludis!!!

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 10
4.2.2011 22:02:09   
cuba
Postoji sindikat radnika u koji se možeš učlaniti bez obzira na to radiš li ili ne. Mislim da se plati 30kn i to je to s tim da jednog dana ako ti njihov savjet ili bilo kakva pomoć zatreba možeš tražiti njihove usluge. To je mojoj bivšoj šefici spasilo radno mjesto jer je imala osnove tužiti poslodavca a neke stvari vezane za ugovor sama nije znala i bez njihovog objašnjenja i pomoći bi šta se kaže pojela g_ovno.

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 11
4.2.2011 22:05:50   
njanja
ili drzavnom inspektoratu

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 12
4.2.2011 22:09:49   
Ninaa
Nisam to čula, ali uopće se ne čudim. Radim kod privatnika pa sam u ove 4 godine svašta doživjela. Volim svoj posao i radim ga s guštom,ali je tu puno nepravde da sad ne pišem o tome jel je ovo ipak javan forum. Držim se one da si kod privatnika zapravo jednom nogom na cesti i ništa me ne može iznenaditi. Radila sam do 7 mjeseca trudnoće, dva dana u tjednu po 10 sati da se nijednom nije sjetio da mi je možda teško i da bi ranije otišla doma jel je cura koja mi je došla na zamjenu već ionak sve znala, ali to je više bilo ja bi rekla ko neko maltretiranje da se vidi da je on šef i kak sam uopće mogla ostati trudna. A da ne velim da sad barem jednom mjesečno spomene da mu na vrijeme velim kad uopće planiram biti trudna da se pripremi. Mislim halo, ko da ja to mogu unaprijed znati.

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 13
4.2.2011 22:13:41   
Indy
isto tako isti poslodavac uvjetuje radnicim da moraju mjesečno potrošiti 500kn u njegovoj trgovini, inače dolaze na listu, a oni na listi su prvi za otkaz. isti je vlasnik lanca trgovine i pogona za proizvodnju. nažalost mene više ništa nečudi, ovdje kod nas je teško doći do posla, pa ljudi pristaju na svašta i takva gamad tu vide priliku da postavljaju svoja pravila.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Ucjena otkazom
5.2.2011 21:39:29   
pula25
Ima svašta. Ali kao što postoje loši poslodavci tako postoje i loši radnici. To nije niti malo ok da uz ugovor potpisuješ i otkaz, negdje potpisuju čak i bianco papir ali mislim da je to sve rezultat nekih loših radnika pa ovi pušu i na hladno.
Žalosno je što smo u takvoj situaciji da ne možemo birati a mnogi to koriste.
Znam za firme koje su dobrostojeće ali ipak tu i tamo zakasne radnicima sa plaćama da bi se zadržao taj dojam krize ida su svi u nekom strahu...

MALI ANĐEO NAM DOŠAO...
...NIKA 21.10.2009

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 15
5.2.2011 22:21:53   
novamama
o bože svaštauser posted image
ugovor i otkazuser posted image
pa to je za poludit...

ja bi s tim u novine, ionako nikad ne znam kad bi mi dali otkaz...

radnik je stvarno niža klasa...ovo me podsjeća na ono pismo učiteljice nekidan u večernjem....

ma....šta će te sveki i uroci kad imaš s***nu državu....

baš si me izdeprimirala indyuser posted image

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu pula25)
Neposredna veza do poruke: 16
6.2.2011 8:33:46   
mišica 666
tako nam je jer ko guske šutimo i trpimo. treba s tim na državni inspektorat i u novine. pa kad bi svi tako radili možda bi bilo manje srauser posted image a.

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 17
6.2.2011 8:54:00   
BUMBI
isto tako isti poslodavac uvjetuje radnicim da moraju mjesečno potrošiti 500kn u njegovoj trgovini, inače dolaze na listu, a oni na listi su prvi za otkaz

Ajme pa ovo je strašno

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 18
6.2.2011 8:59:17   
mama mery
ma ima svega
nisam bila zaposlena pa nemam nikakvih iskustava
ali znam da je jedna cura radila u tekstilnoj trgovini i to je bila prijavljena na minimalac i jos je od place svaki mj. morala dizai i vracati sefici mislim oko 300knuser posted image

(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 19
6.2.2011 10:58:39   
nemirna mama
moja mama radi isto kod privatnika, u trgovini......ma koma
kad god rade inventuru imaju manjak, a njihova trgovina najbolje posluje u cijelom mjestuuser posted image
prijeti im policijom, detektorom laži i otkazom
a kome se žaliti kad je muže od šefice na visokom položaju
koma......da daje sama otkaz ne znam, im a2 kredita, brat mi ide u drugi razred osnove

nemam riječi

Zivot je kao procitan roman samo razlika je u tome sto se u romanu mozes vratiti na ljepse strane a u zivotu nikada na ljepse dane!!!!

(Odgovor članu mama mery)
Neposredna veza do poruke: 20
6.2.2011 11:37:50   
Indy
danas sam pročitala da je lijepa naša na drugom mjestu u svijetu po nezaposlenosti, ispred nas je samo JAR. tako da ljudi koji rade su sretni da imaju posao i pristaju na sve da tako ostane, pogotovo oni koji imaju obitelji. imam tetu i tetka koji rade u istoj firmi i već mjesecima nisu dobili plaću, ali neće ostaviti posao jer  znaju da baš i nemaju neke šanse za drugim zaposlenjem.

(Odgovor članu nemirna mama)
Neposredna veza do poruke: 21
6.2.2011 11:43:33   
Indy
IZVORNA PORUKA: mišica 666

tako nam je jer ko guske šutimo i trpimo. treba s tim na državni inspektorat i u novine. pa kad bi svi tako radili možda bi bilo manje srauser posted image a.
na ulice , da se svi pobunimo kao u Grčkoj

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 22
6.2.2011 13:30:07   
pula25
Ajmo na ulice!!!!

MALI ANĐEO NAM DOŠAO...
...NIKA 21.10.2009

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 23
20.2.2011 18:30:33   
Indy
što kažete na to da poslodavac uzme 10% s plaće svim radnicima, uz obrazloženje kako neke poslovnice ovaj mjesec nisu dobro radileuser posted image to se dogodilo mojoj kumi, zbog koje sam i počela ovu temu. neznam više zašto to trpi,  uništava si zdravlje nervirajući se zbog posla, a želi postati mama.

(Odgovor članu pula25)
Neposredna veza do poruke: 24
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!