Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 15:56:53
|
|
|
|
mariola
|
I ja znam s lukom bojati. I ukrašavati ih s djetelinom i sličnim cvjetićima. staviš djetelinu na sirovo jaje, preko toga hulahopku zavežeš s gumicom i kuhaš. kad su jaja skuhana i obojana, skineš čarapu i djetelinu i ostane na tom mjestu svjetlo.
|
|
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 15:57:35
|
|
|
|
tikica_69
|
Koliko lupinki luka stavis na koliko vode?
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 15:57:48
|
|
|
|
Kika83
|
ja ih isto kuham u vodi sa lukom i onda zaljepim sličice uskršnje na jaja
|
|
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 15:57:55
|
|
|
|
zaba
|
sveki je lani kupila Luli nekakve bojice za jaja,ova je ludovala sve u 16.Ja volim sve probati,iako sam se držala klasičnog farbanja.Zbog male mi je to najjednostavnije.
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:00:58
|
|
|
|
Marta j
|
IZVORNA PORUKA: mariola I ja znam s lukom bojati. I ukrašavati ih s djetelinom i sličnim cvjetićima. staviš djetelinu na sirovo jaje, preko toga hulahopku zavežeš s gumicom i kuhaš. kad su jaja skuhana i obojana, skineš čarapu i djetelinu i ostane na tom mjestu svjetlo. Ja radim isto tako. Neznam tocan omjer kako stavim al stavim vode da mi prekrije jaja i stavim dosta ljuske od luka. Bojim jos sa onim bojma u kesici sto se rade s ocatom.
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:01:31
|
|
|
|
Wukovarka
|
IZVORNA PORUKA: tikica_69 Koliko lupinki luka stavis na koliko vode? Sto vise luka to je jaca boja... Meni uvijek super ispadnu... Za ukras koristim listove trave, djeteline ili naljepim naljepnice
|
|
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:01:40
|
|
|
|
mariola
|
Treba ti puno lukovice, ne znam ja baš omjere al recimo skoro punu vrećicu lukovice stavim na dno, na to 10 jaja i još malo lukovice gore i vode malo, samo da pokrije jaja, i kuhati na lagano pol ure.
|
|
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:01:56
|
|
|
|
Kika83
|
Bojim jos sa onim bojma u kesici sto se rade s ocatom. i s time isto farbam
|
|
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:07:00
|
|
|
|
mariola
|
Vidila sam u mercatoru neke boje, staviš rukavice, u ruku boju i trljaš po jajetu. bude jaje šareno, super izgleda, to ću si kupit. Podsjeća me na djetinjstvo kad smo to kupovali u Austriji jer toga nije bilo kod nas. Imaju i flomastere za jaja. uuuu jedva čekam.
|
|
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:07:44
|
|
|
|
tikica_69
|
Da...te flomice za jaja sam lani gledala u Metro-u ali ih ipak nisam kupila
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:10:10
|
|
|
|
zaba
|
e to je dobila Lula,dijete je uživalo.
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:10:20
|
|
|
|
mariola
|
Ma nisu baš jeftini al ja sam gora od malog djeteta a mm još gori pa svake godine potrošimo par sto kuna na te gluposti. najbolje luk i djetelina, niš ne potrošiš a super boja.
|
|
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:10:58
|
|
|
|
Thea
|
Mi ih ispušemo i onda klinci s temperama šaraju po njima,a kad mi se da čak ih i polakiram s lakom za drvo...A kad mi se ne da ostavimo ih samo tako pobojane.Super je jer tako ispuhna se mogu spremiti za sljedeću godinu..
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:13:25
|
|
|
|
tikica_69
|
IZVORNA PORUKA: Thea polakiram s lakom za drvo...A kad mi se ne da ostavimo ih samo tako pobojane.Super je jer tako ispuhna se mogu spremiti za sljedeću godinu.. E to je sigurno lijepo....evo super ideja
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:14:26
|
|
|
|
Puli
|
ima milijun načina kad puli muti jaja za uskrs ispuhana jaja-oslikavanje temperom,lijepljenje ukrasnog papira izrezanog na male kockice,lijepljenje salvetnih motiva,začina,pupova mica maca .....
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:16:08
|
|
|
|
srećica
|
Tak i ja radim i to mi je najljepše i najprirodnije Ali ja to sve stavim u košaricu onak veliku plitku te stavim mahovinu jaglace zvončiče i ostalo proljetno cvijeće a na vrh košarice pričvrsti ptičice.I to stavim na sred stola kao aranžman
|
|
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:19:14
|
|
|
|
Lady3
|
isto kao i vi..i s lukom,djetelinom..naljepnicama..prošle godine je L.crtala sa temperama..uživala je ..baš su bila lijepa.. cvjetići,visibabe..
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:45:05
|
|
|
|
Ruža
|
IZVORNA PORUKA: mariola I ja znam s lukom bojati. I ukrašavati ih s djetelinom i sličnim cvjetićima. staviš djetelinu na sirovo jaje, preko toga hulahopku zavežeš s gumicom i kuhaš. kad su jaja skuhana i obojana, skineš čarapu i djetelinu i ostane na tom mjestu svjetlo. Tako i ja radim i najljepša su mi takva! Ne mora biti djetelina, stavim svakakvih listića. I pomješam lupinu i crvenog i ljubičastog luka.
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:46:29
|
|
|
|
mariola
|
Može i s koprivom za zelenu boju, iako nisam nikad to radila.
|
|
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 20:23:29
|
|
|
|
ivanaa
|
uvaljam ih u sljokice
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 20:28:41
|
|
|
|
kitty
|
ili spinat za zelenu boju,mislim da je cikla ca rozo-crveno
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 23:54:12
|
|
|
|
božica
|
uvaljam ih u sljokice ova mi je najbolja u kakve šljokice mi ih bojamo svakak samo ne s lukom a zakaj hm mogli bi ove godine tak bum vidjela
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 23:58:08
|
|
|
|
Candy
|
Ja ih stavim ili u ljuske od luka ili kupim boje pa ih ofarbam...Dok sam bila mlađa s mamom sam isto radila s djetelinom i travama...
|
|
[Brisano sporočilo] 15.3.2009 8:27:34
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!