|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Zaklada Ana Rukavina
11.3.2011 20:04:44   
Rebeka
Drage moje, u bolnici sam na zadnjem pregledu dobila letak namjenjen trudnicama- Banka krvi iz pupkovine Ana Rukavina, Novi život za novi život. Sve sam detaljno pročitala i koliko sam shvatila, nakon što dam pristanak, nakon odvajanja djeteta od pupčane vrpce, dok je još posteljica u maternici, poslije dezinfekcije obavi se punktura pupčane vene iglom i na taj način se na sustav vrećica prikuplja što veća količina krvi zaostale u posteljici. Navodno je postupak siguran za majku i dijete, a povrh svega je bezbolan i traje nekoliko minuta. Ozbiljno razmišljam o tome, budući da imam još do poroda, zanimaju me vaša mišljenja i jeste li se možda susrele s tim.

Ukoliko tema postoji, žao mi je, ali nisam je uspjela naći...

Naše malo zlato stiglo nam je 02.08.2011.
Koja sreća i blagoslov....
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Zaklada Ana Rukavina
11.3.2011 20:24:28   
Mašaaa
Ja bi to sigurno napravila. Nije bilo u sk kad sam ja rodila,steta. Ako moze spasit zivot mom ili cijem drugom djetetu,zasto ne?! Mozda bi neki dragi ljudi bili sad uz mene da je to postojalo prije. Moje misljenje-prava stvar!

(Odgovor članu Rebeka)
Neposredna veza do poruke: 2
11.3.2011 22:47:50   
lilia
Ja sam darovala, ne znam otkuda si ali u Ri rodilištu se ne daje petkom i subotom jer subotom i nedjeljom nemaju organiziran prijevoz do zaklade a mora biti u roku od 12 sati pohranjeno u te posebne frižidere koje rodilišta nemaju.
Postupak je bezbolan, jedino te piknu malo injekcijom (ja ih ne volim pa sam gunđala, zato su mi i rekli zašto me bodu) i nadasve plemenit.
Ne možeš rađati u kadi ili na stolčiću, samo na stolu. Zato alternativni načini rađanja ne dolaze u obzir ako daruješ matične stanice.
Isprintaj si formulare sa njihove stranice, ispuni ih i ponesi sa sobom u rodilište. Možda nekome spasiš život.
Sretno.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu Rebeka)
Neposredna veza do poruke: 3
11.3.2011 22:55:01   
mayathebee
Ja sam baš jako htjela to napraviti, no nisam jer je muž na poslu printao te papire i zboravio ih ponijet,i i ja baš rodila prije termina na praznik. Sad mi je baš žaouser posted image jer s time činiš dobro djelo a nije ni tlaka i ništa ne boli. Još ti izvade krv i provjere sve boleštine!

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 4
11.3.2011 23:03:51   
modesty blaise
ja sam donirala matične stanice na ovom porodu...porod je bio na carski...to su učinili u roku par minuta i jako sam sretna što sam to napravila
bila sam na Sv Duhu i ak tamo to radite morate im najaviti prije i uz formulare Ane Rukavine(koje možete isprintati prek neta s njihove stranice) morate i ispuniti papire bolnice Sv Duh jer bez toga vam neće omogućiti donaciju... to im je neko pravilo
za ostale bolnice u Zg ne znam kakva je procedura pa je bolje unaprijed pitati

< Poruku je uredio modesty blaise -- 11.3.2011 23:04:35 >

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu mayathebee)
Neposredna veza do poruke: 5
12.3.2011 7:34:42   
mali_f
Ja sam rodila u KB Merkur i tamo je bilo potrebno donijeti samo ispunjene papire sa stranice Zaklade, za ostalo su se pobrinuli doktori. Svakako preporučam, treba darovati matične stanice jer se time potiče napredak medicinske znanosti, a nikad ne znaš što se sve može otkriti i možda baš to u budućnosti tebi ili tvojima spasi život!

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 6
12.3.2011 13:39:37   
novamama
svakako to napravi ako možeš/stigneš

ja sam prvi put imala taj set za vađenje sa sobom, ali sam ga zaboravila ponijet u bolnicu, sjetila se tek par dana poslijeuser posted image ---šta da ti kažem, sama sam se odvezla pa nije ni čudouser posted image

drugi put je to bilo tako komplicirano, ja opet sama tako da nisam niti tražila...

ako ti je jednostavno, svakako to probaj....

meni nadu još uvijek predstavljaju mliječni zubići, navodno se i iz njih mogu izvući matične stanice....

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu mali_f)
Neposredna veza do poruke: 7
12.3.2011 13:47:17   
magdalenaa
ja isto želim darovati ,rodit ću u Rijeci,al su nam na tečaju rekli da se može rađati na stolčiću i darovati samo se krevet uspravi ka to su im najnoviji kreveti gdje u polusjedećem  stavu rađaš a mogu uzeti krv iz pupkovine,,,,,,,pa sad neznam ako je netko na friško darivao i tako rađao neka nam javiuser posted image user posted image user posted image user posted image

dogodila se ljubav za koju nikad nistae čuli.............

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 8
13.3.2011 20:24:00   
somnus
Ja sam htjela i rađati na stolčiću i donirati - rečeno nam je na bolničkom tečaju da je moguće jedno i drugo. Ipak, na stolčić nisam mogla user posted image .
Papire sam uzela prije u bolnici i imala ih ispunjene, ali kako sam rađala na kraju jedne i početku druge smjene, ova je za doniranje saznala usred mojeg tiskanja, u zadnji čas su pripremili set user posted image . Sam postupak meni je prošao neprimjetno. E sad, da li je prikupljeno i valjano, ne znam.

(Odgovor članu Rebeka)
Neposredna veza do poruke: 9
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!