Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: tepanje...??? NE HVALA... 7.9.2008 20:57:15
|
|
|
|
Bare
|
slazem se 100%....ni ja nisan nikada na taj nacin tepala svojoj prvoj kceri i ona je odmah dosta cisto govorila i to relativno rano, oko 18. mjeseci. dok sam se susretala sa djecom kojoj se tepalo i koja su dosta kasno progovorila, a cak je jedna curica morala ici logopedu kad je posla u skolu. nisam sigurna dali su njene teskoce uzrokovane tepanjem, ali tu obitelj dobro poznam i cijela obitelj je s malenom komunicirala na taj nacin....
|
|
|
|
RE: tepanje...??? NE HVALA... 7.9.2008 21:07:11
|
|
|
|
mlada mama
|
vjerojatno to od dragosti tako govore,ja se trudim pricati s malim razgovjetno i bez tepanja bas zato sto su mi bake govorile da ne valja tepati,tako da slazem se s tobom,malo mi je problem jer mali puno puta ostane zbunjen jer ja kako bih rekla pricam knjizevno,a ovdje gdje sam se udala pricaju dalmatinski i puno put mali ne kuzi sto ga netko pita... znam da ce i on s vremenom poprimiti to jer tu zivi i okruzen je njima,ali sad mi je malo problem jer mu ja svaki put moram "prevest"
|
|
|
|
RE: tepanje...??? NE HVALA... 7.9.2008 21:26:20
|
|
|
|
zg_cinik
|
IZVORNA PORUKA: mlada mama vjerojatno to od dragosti tako govore,ja se trudim pricati s malim razgovjetno i bez tepanja bas zato sto su mi bake govorile da ne valja tepati,tako da slazem se s tobom,malo mi je problem jer mali puno puta ostane zbunjen jer ja kako bih rekla pricam knjizevno,a ovdje gdje sam se udala pricaju dalmatinski i puno put mali ne kuzi sto ga netko pita... znam da ce i on s vremenom poprimiti to jer tu zivi i okruzen je njima,ali sad mi je malo problem jer mu ja svaki put moram "prevest" nije stvar književno il ne... stvar je pričat kak se priča... i garant nebu zbunjenosti.... (neda mi se tražit... al znam za primjer...mama norvežanka-tata englez-dijete ide u vrtić u finskoj....i s tri godine nije bilo šanse da pomješa jezik....bez posebnog učenja...)
|
|
|
|
RE: tepanje...??? NE HVALA... 7.9.2008 21:40:32
|
|
|
|
mirna
|
U principu sam protiv tepanja, ali moram priznati da tu i tamo i ja zaboravim , pa pocnem razgovarati na taj nacin: npr. buši buba, ajati, čičati.. pokušavam se kontrolirati...
|
|
|
|
RE: tepanje...??? NE HVALA... 7.9.2008 21:47:20
|
|
|
|
mlada mama
|
IZVORNA PORUKA: zg_cinik IZVORNA PORUKA: mlada mama vjerojatno to od dragosti tako govore,ja se trudim pricati s malim razgovjetno i bez tepanja bas zato sto su mi bake govorile da ne valja tepati,tako da slazem se s tobom,malo mi je problem jer mali puno puta ostane zbunjen jer ja kako bih rekla pricam knjizevno,a ovdje gdje sam se udala pricaju dalmatinski i puno put mali ne kuzi sto ga netko pita... znam da ce i on s vremenom poprimiti to jer tu zivi i okruzen je njima,ali sad mi je malo problem jer mu ja svaki put moram "prevest" nije stvar književno il ne... stvar je pričat kak se priča... i garant nebu zbunjenosti.... (neda mi se tražit... al znam za primjer...mama norvežanka-tata englez-dijete ide u vrtić u finskoj....i s tri godine nije bilo šanse da pomješa jezik....bez posebnog učenja...) ma znam da je tako jos se jedna slavonka udala tu i kaze da joj je mala bila dosta zbunjena kad je krenula u skolu jer nije kuzila puno rijeci,ali ja mislim da nece biti problem s Dinom jer ima dosta djece sad u ulici s kojima se igra pa ce vec sve poprimiti,ali to je sad vec druga tema, vratimo se tepanju
|
|
|
|
RE: tepanje...??? NE HVALA... 7.9.2008 21:58:05
|
|
|
|
Bare
|
imam prijateljicu koja se udala za grka, a zive u njemackoj, i njihovo dvoje djece (sada 14 i 8 godina) govore grcki, njemacki i hrvatski. prijateljica s njima govori hrvatski, muz grcki, prijateljica i muz komuniciraju na njemackom, a djeca idu u njemacku skolu....
|
|
|
|
RE: tepanje...??? NE HVALA... 7.9.2008 22:40:59
|
|
|
|
njanja
|
slažem se sa cinikom....i moja nećakinja je stvarno brzo propričala jer joj nismo tepali...Ima djece koju znam koja još sada sa 4-5 godina pričaju kao male bebe....Mislim da treba postojati vrijeme za maženje i tepanje, ali u svakodnevnom govoru razgovarati sa djetetom kao sebi ravnom.....
|
|
RE: tepanje...??? NE HVALA... 8.9.2008 10:01:35
|
|
|
|
Krky
|
Ni ja svojima ne tepam, ali nekad kad pričamo, iskoristim riječi kako ih oni izgovaraju. Naravno da to kuže pa mi se smiju. I ne bih ni preporučila (osim tepanja na Raji!). Bratić MM tepao svom malcu psovke kad je imao 5 mj. Danas ih taj malac sasvim ispravno izgovara sa 13 g. Pa eto, nije pravilo da neće naučit ispravno izgovarat
|
|
RE: tepanje...??? NE HVALA... 8.9.2008 10:02:12
|
|
|
|
tonkica
|
IZVORNA PORUKA: njanja Mislim da treba postojati vrijeme za maženje i tepanje, ali u svakodnevnom govoru razgovarati sa djetetom kao sebi ravnom..... Potpisujem! I ja se trudim sa Miom razgovarati normalno, kao sa sebi ravnom. Jedino moram tu i tamo ispravljati mm koji se zna zaboraviti, pa joj tepa.
|
|
|
|
[Obrisani korisnik] 8.9.2008 11:51:48
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
| Stranica: [1] |
Anketa
Crtići
пеперутка16
Da li su vaša djeca gledala crtiće tipa Nindža kornjače, Yu Gi Oh , Pokemon... i radi njih postali nasilni?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!