Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako prestati vikati na dijete? 1.9.2010 11:23:08
|
|
|
|
njanja
|
e da, dodala bi na ovaj popis: "DATI DJETETU ONO ŠTO TRAŽI"...npr, jučer stavim jana spavat u 21.15 i odem u DB, on se u krevetiću sma uspavljuje....i 15 min mir i tišina, ja mislila zaspao....nakon 15 minuta, čujem ja njega lupa nogicama u ogradu kreveta i smije se i jako zabavlja....dođem i opomenem ga....ništa.....opet nakon 10 min isto-prvo mir i tišina, a onda opet isto...privlači pažnju....skoro je već bilo 21.45, ja odem u sobu, izvučem ga iz kreveta i donesem u dnevni boravak i posjednemga na pod i kažem mu: ti biš se igrao, okej, igraj se....on zbunjeno stavi ruke preko lica i počne glumat da plače....ja ga pitam, hoćeš se igrati ili ići u krevet spavati, on se digne i uhvati me za ruku i odvede do kreveta, ja ga stavim u kidu, legne i zaspi za 2 minute....Da sam dolazila u sobu jop 1 h, on bi me provocirao, a ovako sma mu ponudila IGRU koju je on tražio, ali je ma shvatio da mu je bolje spavat i da igra naveče u polumračnom boravku (upalimo naveče samo malo svjetlo kod kompa) i nije najzanimljivija....
|
|
RE: Kako prestati vikati na dijete? 1.9.2010 11:24:44
|
|
|
|
Točkica28
|
mom bude bolje da mamin sopran ne krene vikati... hihiihihih operna sam pjevačica tak da
|
|
RE: Kako prestati vikati na dijete? 1.9.2010 11:25:36
|
|
|
|
Tsmee
|
Meni je ovo sve zdravorazumski došlo, nije mi to neka nauka... Ak ona urla, mogu se ja pokušat nadglasavat s njom, ali odmah znam da je to nemoguće. Zato odaberem ono što mi se u tom trenu čini prikladno. Ponekad počnem šaptati (obično kad ona počne plakati i ne mogu je smiriti), ponekad koristim time-out (kad cendra ili histerizira bez veze), ponekad se počnem kreveljiti (obično kad stoji i viče "neću, neću, neću"), a ponekad jednostavno zaurlam (ali to radim rijetko jer da stalno urlam ne bi bilo efekta, a ovako bogme ima). I naravno, ako dijete napravi nešto opasno, teško se možeš suzdržati da ne vikneš, od vlastitog straha...
|
|
RE: Kako prestati vikati na dijete? 1.9.2010 11:27:00
|
|
|
|
Tsmee
|
IZVORNA PORUKA: njanja e da, dodala bi na ovaj popis: "DATI DJETETU ONO ŠTO TRAŽI"...npr, jučer stavim jana spavat u 21.15 i odem u DB, on se u krevetiću sma uspavljuje....i 15 min mir i tišina, ja mislila zaspao....nakon 15 minuta, čujem ja njega lupa nogicama u ogradu kreveta i smije se i jako zabavlja....dođem i opomenem ga....ništa.....opet nakon 10 min isto-prvo mir i tišina, a onda opet isto...privlači pažnju....skoro je već bilo 21.45, ja odem u sobu, izvučem ga iz kreveta i donesem u dnevni boravak i posjednemga na pod i kažem mu: ti biš se igrao, okej, igraj se....on zbunjeno stavi ruke preko lica i počne glumat da plače....ja ga pitam, hoćeš se igrati ili ići u krevet spavati, on se digne i uhvati me za ruku i odvede do kreveta, ja ga stavim u kidu, legne i zaspi za 2 minute....Da sam dolazila u sobu jop 1 h, on bi me provocirao, a ovako sma mu ponudila IGRU koju je on tražio, ali je ma shvatio da mu je bolje spavat i da igra naveče u polumračnom boravku (upalimo naveče samo malo svjetlo kod kompa) i nije najzanimljivija.... Potpisujem. Apsolutno pali. Kod mene čak i kad joj samo ponudim "popustiti".
|
|
RE: Kako prestati vikati na dijete? 1.9.2010 17:26:39
|
|
|
|
ejmama
|
IZVORNA PORUKA: ninolina IZVORNA PORUKA: Domy Zamislite kako je tek meni sa njih pet...koliko puta kažem sebi dobro da nisam skrenula ma daj kaj bi skrenula Ako ti pizdiš na svaku njihovu e onda ga je...a ako si cooler onda sve ide nekako samo ću reći svaka vam čast
|
|
RE: Kako prestati vikati na dijete? 1.9.2010 22:36:13
|
|
|
|
tiha
|
IZVORNA PORUKA: Točkica28 mom bude bolje da mamin sopran ne krene vikati... hihiihihih operna sam pjevačica tak da ponekad bi htjela bit operna pjevacica napunili bi gace odma
|
|
RE: Kako prestati vikati na dijete? 2.9.2010 14:17:07
|
|
|
|
ZVRK
|
NA OVAJ DIO -Uzmite “time out” ako se neko od vaše djece krene prepirati s vama, upozorite ih da nećete dizati glas ni vi, a niti on ili ona. Napustite prostoriju i recite im da mogu razgovarati s vama tek kad su spremni mirno i staloženo to učiniti. ja ne napuštam prostoriju nego malac (ide u sobu)''da se ohladi'' pa ondA mirno razgovaramo o ''problemu. ali imam malu izmjenu u odgoju mog sina sa moje strane od petka pred odlazak na GO. nakon šta sam bila bijesna ko radi mm,nastradao je i zvrkić usput ali kasnije kada sam bila smirena rekla sam da mi je DOSTA i da ću se promjenbiti prema zvrkiću,. za sada funkcionira kako sam zamislila i nismo imali niti jedan dan ''hlađenja u sobi''jer nam nije bilo potrebno
|
|
RE: Kako prestati vikati na dijete? 6.9.2010 18:16:20
|
|
|
|
Gogule
|
IZVORNA PORUKA: cvrčak Birajte riječi jel mama mora vikati na tebe da ti poslušaš? joj ovo mi je najčešća rečenica u zadnje vrijeme.
|
|
RE: Kako prestati vikati na dijete? 8.9.2010 6:33:07
|
|
|
|
inna
|
ja sam sad na fazi brojanja do 3, ali baš mi i ne pali. Npr. Ja: Domi ne šaraj po zidu, evo ti papir. Domi me, naravno ne ferma ni pol posto. Ja opet: Domi, ne šaraj po zidu, mama će ti uzeti bojicu. Domi samo nabaci smješak. Ja već luda. Domi brojim do tri, prestani šarati po zidu. Jedan, dva, a Domi će na to: tliii i pobjegne u sobu. Uzmem mu bojicu, malac u dreku i posvađani smo na sljedećih 5 min Efekt je što ipak sljedećih 10-ak minuta šara po papiru, ali nakon toga ista pjesma.
|
|
RE: Kako prestati vikati na dijete? 9.9.2010 13:05:20
|
|
|
|
domica
|
ja sam vjerovatno najluđa od svih prvo urlam ko manijak pa ak treba kao jutros dobije po guzici jer me nesluša i onda sam ja cijeli dan tužna i u banani,imam grižnju savjesti i tak
|
|
|
Anketa
Crtići
пеперутка16
Da li su vaša djeca gledala crtiće tipa Nindža kornjače, Yu Gi Oh , Pokemon... i radi njih postali nasilni?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!