Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
NJEMACKA trazi radnu snagu iz hr. 8.1.2011 18:50:39
|
|
|
|
Bebys
|
150.000 radnih dozvolaNjemačka traži nove gastarbeitere iz Hrvatske! Radnici iz tri zemlje - Hrvatske, Bugarske i Rumunjske uskoro će raspolagati sa 150.000 radnih dozvola do kojih će doći uz pomoć njihovih njemačkih poslodavaca, odlučila je tako nedavno njemačka vlada. Tražena su tehnička zanimanja, ali ima mjesta i u ugostiteljstvu. Vlada Angele Merkel ponudila je državljanima te tri zemlje najmanje 150.000 radnih mjesta, a većinom traže inženjeri, medicinari, kuhari i konobari, piše rumunjski dnevnik Gandul, a prenosi SEEbiz. Ova odluka Vlade podrazumijeva i neka radnička prava. Na primjer, ukoliko poslodavac ne ispuni obveze prema radniku, kandidati protiv njega mogu pokrenuti sudski postupak. Bugari i Rumunji, naime, imaju ograničenja prilikom zapošljavanja u Njemačkoj sve do 2013. godine kada će se ona ukinuti. Radnici iz Hrvatske, pak, imaju ograničenje jer ona nije u Europskoj uniji.
|
|
|
|
RE: NJEMACKA trazi radnu snagu iz hr. 8.1.2011 18:51:06
|
|
|
|
Bebys
|
raspitajte se mozda nekome upali... SRETNO
|
|
|
|
RE: NJEMACKA trazi radnu snagu iz hr. 9.1.2011 10:08:07
|
|
|
|
magdalenaa
|
ja sam radila u Njemačkoj na papire,prvo bi dobila vizu na 4mj, pa na 6,pa na 18,mj,ide sve preko biroa, i moraš ići na test iz njem,jezika u ZG,bilo nas punooooooooo i med,sestara i kuhara,i konobara,,,,,,,,,,dobiješ i povrat poreza ,i onda pauziraš god,dana i možeš opet ići raditi,
|
|
RE: NJEMACKA trazi radnu snagu iz hr. 9.1.2011 10:50:43
|
|
|
|
Bebys
|
magdalena pa to je super..... vidim nikoga ne zanima...a svi kukaju....
|
|
|
|
RE: NJEMACKA trazi radnu snagu iz hr. 9.1.2011 13:59:55
|
|
|
|
Bebys
|
Popis stanovništvaŠto treba učiniti i kako da vas zaposle kao popisivača? Čak 13 tisuća ljudi u Hrvatskoj u travnju će imati priliku zaraditi 3 i pol tisuće kuna, a prednost će imati nezaposleni! Njihov izbor krenut će u drugoj polovici veljače. Donosimo - koji su uvjeti za prijavu i što će zainteresirani sve morati učiniti kako bi postali popisivači i kontrolori. Državni zavod za statistiku objavio je kako će se prijave za popisivače i kontrolore za popis stanovništva prikupljati u drugoj polovini veljače. Za taj će postupak u svim županijama biti osnovani popisni centri, a detaljne informacije o svemu zainteresirani će moći dobiti putem Zavoda za zapošljavanje, lokalnih medija te internetske stranice Državnog zavoda za statistiku. Nakon obrade podataka, budući popisivači i kontrolori u prvoj će polovici ožujka biti pozvani na ispunjavanje Upitnika, a potom će se izvršiti selekcija onih koji zadovoljavaju uvijete (punoljetna osoba sa završenom barem srednjom školom). Izabrani će potom na obuku na kojoj će se upoznati s metodologijom i organizacijom Popisa 2011. Poduke kontrolora bit će organizirane u ispostavama od 21. do 24. ožujka 2011., dok će poduke popisivača biti organizirane u popisnim centrima od 28. do 31. ožujka 2011., javlja HRT. Po završetku predavanja polaznici će polagati završni test, a oni koji ga polože - dobit će posao! Dodajmo svemu da će test biti jedinstven za cijelu državu i da će se u njemu provjeravati razumijevanje metodologije s poduke na praktičnim primjerima. Traži se 13 tisuća popisivača, a prednost će imati nezaposleni. Prosječna naknada iznosit će 3 i pol tisuće kuna, a popis stanovništva provest će se u travnju.
|
|
|
|
RE: NJEMACKA trazi radnu snagu iz hr. 9.1.2011 14:01:20
|
|
|
|
Bebys
|
evo i ovdje se moze zaraditi...sretno na popisu sada javite se
|
|
|
|
RE: NJEMACKA trazi radnu snagu iz hr. 9.1.2011 14:03:02
|
|
|
|
nemammaste
|
Ja sam popisivala 2001. i ne bih se bunila da mogu opet
|
|
|
|
RE: NJEMACKA trazi radnu snagu iz hr. 9.1.2011 14:15:52
|
|
|
|
natalijax
|
o tom sam znala još prije dva mjeseca da će se tražit,pričala ova jedna žena kod nas u selu,ima svašt,bedaka ima dođeš u kuču ovaj ti hebe mater,što si sad došla, joj ja bi išla al kod nas u selu ima jedan dio di su cigana,kuče maltene da se nesruše prljavo katastrofa
|
|
|
|
RE: NJEMACKA trazi radnu snagu iz hr. 9.1.2011 16:13:50
|
|
|
|
Bebys
|
a neko mora i kod takvih ici...zasto mislis nato da ces dobiti svoje selo... mozda te posalju dalje...sretno
|
|
|
| Stranica: [1] |
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!