Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Zasto nesmijemo jesti salatu,zelje.... 7.3.2011 9:02:34
|
|
|
|
mariola
|
I ja znam samo za tunu, zbog olova. I nisam je uopće jela u trudnoći. Druge ribe sam par puta pojela ali i povraćala pa sam i druge ribe skroz izbacila. A za ni jedan organizam nije zdravo pretjerivati s nekim namirnicama ali nije ni zdravo potpuno izbaciti neke. Umjerenost u svemu je najzdravija.
|
|
RE: Zasto nesmijemo jesti salatu,zelje.... 7.3.2011 9:13:21
|
|
|
|
Krky
|
Ja sam jele sve i klinci mi izgledaju prilično normalno . Nisam jela pečeno meso koje mi nije odgovaralo cijelu trudnoću, ali salatu, zelje, pršut...jesam! Tunu iovak rijetko jedem...ginekolog mi nije davao takve savjete, ali možda je mislio da sve znam nakon toliko beba...mislim znam za neke stvari, ali ne vjerujem da zelena salata ili pršut mogu uzrokovat neku štetu...nema straha, nisu to antibiotici...
|
|
RE: Zasto nesmijemo jesti salatu,zelje.... 7.3.2011 11:07:17
|
|
|
|
Točkica28
|
ma gluposti... to ne smiješ kad rodiš... a tunu pak ne buš jela svaki dan...
|
|
RE: Zasto nesmijemo jesti salatu,zelje.... 7.3.2011 11:14:37
|
|
|
|
ana*
|
Baš tak. Mislim da je kod tune u pitanju živa a ne olovo. Smiješ ju jesti ali ne više od 180 gr. tjedno. To ti je jedna konzerva. Salatu i zelje je meni čak preporučio dr. tako da dobivam što više željeza iz hrane. Ne znam kaj je taj tvoj zabrijao. A suhomesnato, kao što ti je već netko naprisao, opterečuje bubrege ali doktori zapravo "brane" u trudnoči svu hranu koja nije termički obrađena. Sušene kobasice, pršut, kulen, svježi kravlji sir (domači - onaj iz dučana je pasteriziran), domaće vrhnje i takve stvari su opasne zbog listerije... Ali...ja sam sada 35 + 3 i sve je ok, a mlatim po svemu. Čak i domaćem siru.
|
|
RE: Zasto nesmijemo jesti salatu,zelje.... 7.3.2011 16:55:10
|
|
|
|
U nadi je spas
|
Pozdrav svima !!! Nova sam na forumu iako čitam i previše o trudnoći Trudna sam 12 tjedana, inače sam malo jače konstitucije, meni nikad nije pasala zelena salata ali sad se davim u njoj, čokoladu sam obožavala a sad je ne mogu smisliti..vodim se za onom izrekom da slušam svoje tijelo, kad mi se nešto jede to i pojedem..ne pušim, ne pijem kavu (ne odgovara mi) a sve lijekove koje sam koristila za artritis ne koristim od kad sam osjetila da sam trudna, tako da se trudim paziti i mislim da ne griješim ako se "nakrkam" zelene salate U budućnosti nastojat ću skratiti postove, pozdrav svima, puse!!
|
|
RE: Zasto nesmijemo jesti salatu,zelje.... 7.3.2011 16:55:45
|
|
|
|
pincirotvajler
|
dobrodošla
|
|
RE: Zasto nesmijemo jesti salatu,zelje.... 7.3.2011 16:59:37
|
|
|
|
U nadi je spas
|
Hvala, lijepo je biti ovdje
|
|
|
|
RE: Zasto nesmijemo jesti salatu,zelje.... 7.3.2011 17:09:21
|
|
|
|
tina0310
|
ja mislim da je to sve zbog viška soli jer većina trudnica zadržava vodu pa nateknu(ija sam bila ka bumbar)
|
|
RE: Zasto nesmijemo jesti salatu,zelje.... 8.3.2011 17:09:21
|
|
|
|
U nadi je spas
|
Danas mi se neodoljivo jedu lignje i zelena salata pa ću ih smazatiiiii Žene, curke, sretan Vam Dan žena
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!