Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: porodiljska naknada i poreska olakšica 18.12.2008 8:41:07
|
|
|
|
ZVRK
|
mislim da tek na plati
|
|
RE: porodiljska naknada i poreska olakšica 18.12.2008 8:44:18
|
|
|
|
troubled
|
ako je tako, onda je bolje da tata koristi olakšicu...
|
|
RE: porodiljska naknada i poreska olakšica 18.12.2008 8:46:57
|
|
|
|
ZVRK
|
ni smo bez razmišljanja prijavili na tatu a mislim da je njemu veći prosijek pa tako bolja olakšica
|
|
RE: porodiljska naknada i poreska olakšica 18.12.2008 8:48:04
|
|
|
|
troubled
|
kod nas je obrnuto...ipak ja nisam zaposlena kod privatnika... zato je moj prosjek veći i više bi nam odgovaralo da ja koristim olakšicu... zato i pitam...
|
|
RE: porodiljska naknada i poreska olakšica 18.12.2008 8:51:17
|
|
|
|
ZVRK
|
a kada ti istekne porodiljni raditi ćeš gdje?
|
|
RE: porodiljska naknada i poreska olakšica 18.12.2008 8:53:38
|
|
|
|
troubled
|
već će se nešto naći treba biti optimist u životu
|
|
RE: porodiljska naknada i poreska olakšica 18.12.2008 8:56:22
|
|
|
|
Florijan Jakov
|
koliko znam (a reko mi naš knjigovođa) porezna olakšica je ista, bez obzira na visinu plaće
|
|
RE: porodiljska naknada i poreska olakšica 18.12.2008 8:57:51
|
|
|
|
ZVRK
|
pitala sam zbog toga jer ćeš DIJETE morati prepisati na tatu kako ti nećeš(toplo se nadam da griješim)odmah naći posao.dijete je na onoga tko je u radnom odnosu .poslije ćeš imati peripetije kako i za sebe tako i za DIJETE raditi stalno papire na novo za socijalno ali za 6 mj ti se prosijek plate smanjuje pa da li ti se isplati zaj......
|
|
RE: porodiljska naknada i poreska olakšica 18.12.2008 8:58:05
|
|
|
|
troubled
|
moguće FJ...ali su velike razlike u obračunima kod privatnika i neprivatnika... dragi može prijaviti bebu, ali neto plaća mu se neće promijeniti...moja hoće...
|
|
RE: porodiljska naknada i poreska olakšica 18.12.2008 8:59:40
|
|
|
|
troubled
|
zvrkiću uopće nije riječ o tome da ja nešto hoću ili neću samo smo razgovarali o tome što bi bilo bolje, to jest isplativije
|
|
RE: porodiljska naknada i poreska olakšica 18.12.2008 9:03:35
|
|
|
|
ZVRK
|
IZVORNA PORUKA: troubled zvrkiću uopće nije riječ o tome da ja nešto hoću ili neću [image] nisam mislila da nećeš ti nešto naći....nego ako je na tebe onda kada tebi istekne porođ.ondfa si na birou,a tako i beba-tj njezinu knjižicu kao i svoju na novo raditi,pa imaš onej papir..... puno zaje....oko papirologije
|
|
RE: porodiljska naknada i poreska olakšica 18.12.2008 9:36:30
|
|
|
|
Florijan Jakov
|
IZVORNA PORUKA: troubled dragi može prijaviti bebu, ali neto plaća mu se neće promijeniti...moja hoće... misliš zato što radi kod privatnika?? i moj radi pa mu se plaća promijenila, tj povećala za cca 200 kn
|
|
RE: porodiljska naknada i poreska olakšica 18.12.2008 22:18:29
|
|
|
|
njanja
|
IZVORNA PORUKA: troubled moguće FJ...ali su velike razlike u obračunima kod privatnika i neprivatnika... dragi može prijaviti bebu, ali neto plaća mu se neće promijeniti...moja hoće... nema veze privatnik, neprivatnik...porezna olakšica za dijete je propisana zakonom (za 1,2,3...) i ona umanjuje poreznu osnovicu (uz osobni odbitak)....Znači na manju poreznu osnovicu se obračunava porez i time se neto plaća povećava.... Nisu to neke velike cifre, ali ako imaš 2-3 djece prijavljene na sebi, onda se ipak neto povećava u odnosu na onaj neto kakav bi bio da nemaš niti jedno dijete prijavljemo na sebi..... Evo, pogledala sam i u RRifu: - osobni odbitak=1.800 kn
- prvo dijete=900 kn
- drugo dijete=1260 kn
- 3. dijete=1800 kn
- 4.dijete=2.520 kn
- 5. dijete=3.420 kn
- 6.dijete=4.500 kn
- 7.dijete=5.760 kn....
|
| Stranica: [1] |
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!