andydea
|
Evo da javim kako je prošlo.. Prošlo je već mjesec dana,ne mogu vjerovati... Bio je 4.11. moj klasični pregled na Sv.Duhu i kad sam došla ginek. mi je rekla da ostajem jer sam otvorena 5 prstiju..Noć prije sam osjetila jače trudiće ali se nisam zamarala jer sam trudove koji su bili nepravilnih razmaka osjećala puna 3 tj.Čak sam 3tj.prije termina i bila u rodilištu,ali vratila sam se doma,jer nisam željela ništa na silu izazivati..bez obzira na jake ali nepravilne trudove..čekala sam i znala da nas dvije to možemo odraditi prirodno Da se vratimo na 4.11.-znaći ujedno i moj termin..ostajem u rodilištu,zovem oko 13h muža da ide doma i nahrani Di ,spremi curke za školu..i Di odvede frendici na čuvanje...i neka žuri nazad jer bi moglo krenuti svaki čas..Polako osjećam tupu bol,trudovi..ali razmak 10 min.-ništa strašno ! Dolazim gore u rodilište,čekaona puna..taj dan bila je ludnica ! Sve obavljamo polako...Imala sam odličnu ginek.dole na prijemu i rekla je da je danas dežurna,dolazi gore u 14h i ona bude me porodila..ja potpuno smirena i sigurna u sebe..Pristajem na vađenje krvi,tlak,klistir..dajem podatke..muž dolazi oko 15h..odem se otuširati jer trudovi kreću lagano ali sigurno..sve češće..u16h zovu me da legnem i stvljaju me na ctg..nešto curka,kažu plodna..još nisam u boxu,već u predrađaoni..čekam dolazi moja ginek.i obavlja pregled. 8 PRSTIJU OTVORENA -to je to...puca vodenjak ,ona mi još pomaže probušiti do kraja na moj pristanak da se ne mučim dugo,jer sam imala jako elastičnu opnui čvrstu.. Nakon toga se sve odvija tako brzo i jako intenzivno bolno iz minute u minuti..da sam mislila da neću stići ni do boxa..Kad su vidjeli da je to sve češće,odlazim u box..zovu mog muža. Ne prihvačam nikakve ljekove,drip,epiduralnu..ništa..Oni sve uvažavaju,za sve pitaju..svi su odmah na početku pročitali moj porođajni plan...Upozorili su me odmah šta može ,šta ne..npr. nemaju stolčić,ako dođe do komplikacija..bla..bla.. Lijepo smo razgovarali i svaka pohvala za suradnju ! U 16.48 h rođena je naša velika princeza..baš onako kako sam željela,potpuno prirodno,bez ičeka..beba od 4,460g, 54cm-nisam ni šivana.. Nakon toga kreće sve..Opet ponavljam ne želim kupanje bebe,cjepljenje..odvajanje..Opet sve uvažavaju bez problema ! Dolazimo dole na odjel..sve odlično..čak sam i hranu (menu) imala vegetarijanski..ja sam inače veganka,pa vas pitaju dali se posebno hranite..eto jedan veliki plus za bolnicu..Osjećala sam se kao princeza..ali svejedno sam htjela što prije doma mužu i djeci. Evo i da skratim,na zahtjev sam drugi dan išla doma,moja MR je potpuno zdrava beba,puno doji,spava i kaka ...a ja sam sretna što sam ovaj put zaista imala divno iskustvo sa rodilištem,osobljem i što je prošlo točno onako kako sam sve zamišljala i željela !Mame ne bojite se izraziti svoje želje..Vi imate potpuno pravo na to..Porod bi trebao biti predivno iskustvo,jer se rađa novi život,a ne ružno i traumatično !