|
Najbolji DAROVI - što kupiti za babinje, rođe... 2.11.2014 10:42:45
|
|
|
|
Sunshine28
|
U zadnjih par godina gotovo svi ljudi koje znamo, ukljucujuci i nas, dobili su bebice....mislim da ih onih "najblizih" koje darivamo za rodjendne, blagdane i kojima smo isli u babinje ima desetak....tak da malo-malo pa kupi poklon za ovo, pa za ono.... prosinac nam je najgori, imamo 3 rodjendana, naravno sam Bozic i jos nas ceka 1-2 babinja....luda sam skroz, ne znam vise sta bi kupila...djeca su u rasponu od novorodjencadi do cca. 5-6 godina.... pa eto, predlazem da ovdje razmijenimo ideje za poklone koji su se, ovisno o dobi/sezoni kada su djetetu kupljeni pokazali kao pun pogodak....iz vlastitog iskustva (ono sto su dobila vasa djeca) do onoga sto se vi darivali, a dobili ste povratnu informaciju da ste "pogodili".....od malih, jeftinih stvarcica, do nekih "kapitalnih".... evo ja cu poceti sa svojim iskustvima: babinje (rana jesen) - iskreno, bila sam najsretnija kada su ljudi donoseli pelene i drugi potrosni materijal (varalice, bocice, formulu, vlazne maramice, kremice...) to je znacilo da ne moram u kupovinu! sada mi je to gotovo praksa, kada se ide u babinje obavezno uzmem kosaru, odem u dm, muller...i lijepo napunim kosaricu sa djecjom kozmetikom, uz to uzmem veliki paket pelena i nema ijedne mame koja nije bila iskreno odsevljena sa ovim poklonom! naravno, prvo nazaove mamu pa onako kroz razgovor priupitam koje pelene, kozmetiku, dudice koriste...ako se koriste platnene pelene to je jos bolji poklon, ovisno o financijama uzete ih 2-4-6 komada, odusevljenje zagarantirano! - mi smo dobili aspirator (onaj za usisavac)+Sterimar otopinu, malo mi je bilo cudno, ali obzirom da mi je cura iz bolnice dosla prehladena odmah sam skuzila kako mi nisu mogli donjeti bolji dar! naravno, to je donjela jedna iskusna mamica - poznanica koja ima ljekranu kaze kako ona u babinje uvijek nosi elektricni inhalator ili digitalni toplomjer za uho...isto, kaze ljudi se malo iznenade, ali uredno kod prve prehlade (i svake druge) zovu i zahvaljuju - baby monitor za kamerom - malo skuplji poklon, ali neprocjenjiv, to je zaista ona jedna stvar koja mi je nenormlano olaksala zivot, a i dobila sam povratu info. od prijateljice da je kod nje isti slucaj, zahvaljivala mi je do neba... 3mj. Bozic - bozicna odjelca iz Carteresa!!! jeeee! - plisana sova za na ruku - plisani medo sa onom kuglom na trbuhu koji svira uspavanku - plisani sob koji svira neku bozicnu pjesmu cca. 6 mj. (proljece, poklon za uskrs) - Fisher Price igracke za vodu/kadicu od 4 komada, jedna od najboljih darova općenito koje sam dobila za Em...taman u toj dobi pocela sjediti u kadici koju smo onda prebacili u veliku kadicu, ubacili igracke i opce veselje, i danas ih obozava (ima 2 god.) - prijateljica mi je donjela punu kutiju hippovih kasica razno raznih! mrak poklon! cca. 10 mjeseci (ljeto, poklon bez razloga) - sesiric sa onom UV zastitom 1. rođendan (rana jesen) - guralica/bicikl Smart Trick - vreca za spavanje u velicini od 12-24mj., nisam imala pojma da postaje, a bas nam je trebala - kit didakticka igracka za umetanje onih oblika kroz otvore, znate ono, svaki lik ima svoj otvor...evo danas nam je to jedna od najdrazih igracaka - clementoni mekane kocke za slaganje - ista prica i danas ih obozava, moze ih gristi i slagati, nema vece veselja cca. 15. mj. (Bozic) - mala plasticna kuhinja, nista fancy ali pun pogodak - konjic na ljuljanje - onaj plasticni autic na guranje - knjigice, knjigice i knjigice.... - Fisher Price magnetna ploca za crtanje, sto posto neunistivo! - mala fotelja/tabure cca. 18. mj. (oko Uskrsa) - tutica (ona u obliku wc-a), taman smo dosli u fazu kada smo poceli pricati o tutici, fuj pelene, vidi gacice i tako...tu bi ja jos ubacila slikovnicu sa tutica tematikom i mozda koje gacice - komplet ukosnica, gumica za kosu, cesljica.... - craloyla komplet flomastera i/ili masnih bojica+veliki blok za crtanje...ove bojice sz perive sa svega obicnom toplom vodom na cemu su mame jako zahvalne 2 godine rockas (jesen) - lego duplo - mali sator na rasklapanje - komplet princeza - plasticna kruna, prsten i carobni stapic, dakle moja cura kada je to vidjela nije odusevljenju niej bilo kraja - mali ruksak za vrtic - gumene cizmice - komplet mali stol+dvije stolice - svaki oblik slagalice
|