|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Sigurnosni pojas i trudnoća
12.3.2013 19:09:17   
niky88


Pravilna putanja sigurnosnog pojasa kod vezanja trudnice


Atestirani jastučić za trudnice drži donji dio sigurnosnog pojasa nisko ispod trbuha
Trudnice se često pitaju moraju li biti vezane sigurnosnim pojasom u tijeku vožnje automobilom, naročito ako se nalaze u zadnjim mjesecima trudnoće. Odgovor je potvrdan. Vezanje sigurnosnim pojasem najbolja je zaštita majke i nerođenog djeteta u slučaju sudara, bez obzira sjedi li se na mjestu suvozača ili na stražnjem sjedalu.

Trudnica bi za vezanje morala koristiti sigurnosni pojas s tri točke vezanja. Pojas s tri točke vezanja je onaj koji ima dio koji prelazi preko kostiju zdjelice i dio koji prelazi preko ramena. Ako dođe do sudara, sigurnosni pojas općenito sprječava izbacivanje iz automobila, dok dio koji prelazi preko ramena dodatno osigurava da se smanji pritisak tijela trudnice na tijelo djeteta.

Potrebno je obratiti pažnju na pravilno vezanje pojasa! Donji dio pojasa mora prelaziti preko kostiju zdjelice i ispod trbuha. Na tržištu postoje atestirani jastučići za sjedenje osmišljeni posebno za trudnice koji osiguravaju ispravnu putanju donjeg dijela pojasa, držeći ga nisko ispod trbuha. Gornji dio pojasa mora prelaziti između dojki i sa strane trbuha.

Sigurnosni pojas se NIKAD ne smije vezati iznad ili direktno preko trbuha, niti se gornji dio pojasa smije postavljati ispod ruke ili iza leđa. Sigurnosni pojas mora biti dovoljno zategnut, a ne postavljen labavo.

Zračni jastuci se također ne bi smjeli isključivati na sjedalu na kojem se prevozi trudnica. Zbog dodatne zaštite nerođenog djeteta, sjedalo na kojem je zračni jastuk treba pomaknuti što dalje unatrag, a naslon djelomično spustiti kako bi se osigurala dovoljna udaljenost između trbuha i volana ili upravljačke ploče. U idealnom slučaju, razmak između prsne kosti i prve prepreke treba iznositi barem 25 cm. Zračni jastuci NISU zamjena za sigurnosni pojas i pružaju zaštitu samo ako se koriste zajedno s njime!

Ako je trudnica putnik u vozilu, a ne vozač, najsigurnije je za nju da se prevozi na stražnjem sjedalu. Statistički gledano, putnici na stražnjem sjedalu prolaze s manje ozbiljnim ozljedama od onih koji se voze na prednjim sjedalima. Ipak - i na stražnjem sjedalu trudnica mora obavezno biti vezana sigurnosnim pojasom vozila.

Iako vezanje sigurnosnim pojasom u trudnoći može biti neudobno, ono je jedini ispravan i siguran način za vožnju u automobilu. Ukoliko su dulja putovanja za trudnicu neizbježna, potrebno je planirati više kratkih stanki kako bi se trudnica odmorila i prošetala.

_____________________________

David 2008.
Lena 2010.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Sigurnosni pojas i trudnoća
12.3.2013 19:13:32   
snowwhite
ja sam se uvijek vezala u trudnoći,kao i sada

(Odgovor članu niky88)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Sigurnosni pojas i trudnoća
13.3.2013 7:14:54   
cuba
Obavezno se vežem gdje god da sjedim pa tako i u trudnoći.

_____________________________

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu snowwhite)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Sigurnosni pojas i trudnoća
13.3.2013 10:34:25   
kisica
Do negdje 4tog mj.jesam, kasnije više ne

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Sigurnosni pojas i trudnoća
13.3.2013 10:37:11   
Two hearts
Obavezno!!

(Odgovor članu kisica)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Sigurnosni pojas i trudnoća
14.3.2013 8:32:43   
mariola
Obavezno. Do zadnjeg dana trudnoće.

_____________________________

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu Two hearts)
Neposredna veza do poruke: 6
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

EURO 2024.
пеперутка16

Tko će ući u polufinale?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!