|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   10 zanimljivosti o trudnoći
12.3.2013 19:33:55   
niky88
Čudesne stvari se događaju tijekom devet mjeseci trudnoće. Otkrivamo vam neke ...

Zar nije nevjerojatno da žena kada je trudna može naslutiti kojeg je spola njena beba, da stanice mališana ostaju zauvijek u tijelu majke, da beba iz trbuha čuje glazbu i sve ono što se oko nje događa i da je trudnoća stanje u kojem je žena možda i najprivlačnija ...

Evo nekoliko interesantnih stvari vezanih za trudnoću.

Veće grudi kod trudnica koje nose djevojčice

Oblik grudi ima veze sa spolom bebe. Naime, ukoliko nosite djevojčicu imati ćete veće grudi u trudnoći. Kod majki dječaka testosteron dovodi do toga da grudi manje narastu.

Bujnija kosa u trudnoći

Trudnoća i prenatalni vitamini od tanke, rijetke kose "naprave" bujnu i sjajnu, tako da je kreiranje frizure u tom razdoblju mnogo jednostavnije.

Trudnice su privlačne

Mnoge trudnice misle za sebe da nisu privlačne, međutim muškarci se ne bi baš složili s tim. Jedno istraživanje je pokazalo da 60 posto muškaraca osjeća istu dozu privlačnosti prema svojoj partnerici kao prije trudnoće, dok 27 posto muškaraca ima veću želju prema svojoj trudnoj partnerici. Za sve su "krivi" hormoni koji u trudnoći utječu na ljepotu i privlačnost.

Intuicija otkriva spol djeteta

Kada trudnica sanja svoje nerođeno dijete i u snu otkrije spol, obično bude u pravu. U pozadini toga je ženska intuicija. Iako nije sasvim objašnjena, podržana je od strane znanosti.

Bebe komuniciraju iz trbuha

Bebe komuniciraju još u trbuhu, nastojeći skrenuti pozornost na sebe! Nagli bebini pokreti u majčinom trbuhu, udarac nožicom, ili ubrzano lupanje malog srca - znaci su da beba pokušava komunicirati s okolinom. Nakon rođenja, ovaj vid komunikacije napreduje ka trenutku kada beba konačno progovara.

Ishrana i spol

Prema tradicionalnom vjerovanju, trudnice koje žele roditi dječaka trebaju jesti više crvenog mesa i slanih "grickalica". Ukoliko se odluče za djevojčicu, za njih je najbolja riba, povrće i čokolada.

Miris tijela podsvjesno utječe na partnera

Do trećeg tromjesečja u znoju trudnica se javljaju feromoni. Nitko nije siguran zašto se oni javljaju i nestaju kratko poslije poroda. Jedna od teorija je da uz njihovu pomoć novorođenče prepozna po mirisu svoju majku. Ovaj suptilan miris podsvjesno izaziva kod partnera proizvodnju hormona, kao što je prolaktin, koji utječe na vezivanje i spremnost za očinstvo. Muškarci koji imaju visok nivo prolaktina u vrijeme rođenja bebe više se brinu o bebi od onih koji imaju niži nivo.

Stanice bebe ostaju u organizmu majke

Tijekom trudnoće, stanice bebe preko posteljice dolaze do majke i tu ostaju zauvijek. Najčešće su u plućima majke, leđnoj moždini, koži, štitnjači, jetri, crijevima, grliću maternice, žučnoj vrećici, slezeni, limfnim čvorovima i krvnim sudovima. Bebine stanice, također, mogu živjeti i u majčinom srcu i mozgu. Budući da utječu na zdravlje, one mogu i izazvati promjene u majčinstvu.

Beba sluša glazbu i u trbuhu

Znanstvenici sa Sveučilišta "Descartes" u Parizu, utvrdili su da se sluh kod ploda razvija tijekom posljednja tri mjeseca trudnoće, kao i da se novorođena beba sjeća melodija koje je čula dok je bila u maminom trbuhu. Oni tvrde da je bolje da majka pjeva fetusu, nego da mu pušta glazbu.

Muškarci se debljaju tijekom ženine trudnoće

Budući očevi se tijekom ženine trudnoće u prosjeku udebljaju oko šest kilograma. Oko 40 posto muškaraca navodi da su za njihovu pretilost krive grickalice, jer njihove supruge imaju veći apetit. Drugi tvrde da su više jeli da bi se njihove žene osjećale bolje. Ipak, postoji mogućnost da to nisu glavni uzroci, jer su znanstvenici ustanovili da je isti slučaj i sa određenom vrstom majmuna. Oni se udebljaju oko 20 posto za vrijeme graviditeta njihovih ženki, jer "skladište" energiju koja im je potrebna za bebu koja stiže.

_____________________________

David 2008.
Lena 2010.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: 10 zanimljivosti o trudnoći
13.3.2013 6:54:09   
cuba
user posted image

_____________________________

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu niky88)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: 10 zanimljivosti o trudnoći
13.3.2013 13:03:03   
marina289
moja kosa u trudnoci nije nis bujnija.. jos je slabija user posted image
osim kaj se malo manje masti...

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: 10 zanimljivosti o trudnoći
13.3.2013 13:20:05   
Piturica
IZVORNA PORUKA: marina289

moja kosa u trudnoci nije nis bujnija.. jos je slabija user posted image
osim kaj se malo manje masti...

ni moja nije nista bujnija. ja se bila ponadala da ce biti savrsena u trudnoci, a ono figa.... isto, samo se manje masti. prije bi prala kosu svaki drugi dan, a sad ju operem svaki treci.

_____________________________

¯`v´¯)
`·.¸.·´ ♥
¸♥ .·´¸.·´¨) ¸.·♥ ´¨)
(¸.·´ (♥ ¸.·´ ♥♥ Loveeeeeee ♥

(Odgovor članu marina289)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: 10 zanimljivosti o trudnoći
13.3.2013 13:23:38   
Keekeelee
Nešto najbolje u trudnoći što mi se dogodilo (osim Noe naravno) je bujna kosa. Samo se molim da sad ne otpadne :)

(Odgovor članu Piturica)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: 10 zanimljivosti o trudnoći
13.3.2013 13:25:08   
ruwenzor
Muškarci se debljaju tijekom ženine trudnoće user posted image user posted image user posted image




_____________________________

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu Keekeelee)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: 10 zanimljivosti o trudnoći
13.3.2013 13:32:01   
snowwhite
meni je pola kose otpalo,ali stvarno ne šalim seuser posted image user posted image

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: 10 zanimljivosti o trudnoći
13.3.2013 13:33:59   
Hladna
najbolje u trudnoci sto sam konacno prerasla konfekcijsku velicinu 34 i nisam vise mrsava ko štapić , a bome i moj muž se neda da ga ne prešišam sa veličinom trbuha user posted image

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: 10 zanimljivosti o trudnoći
14.3.2013 10:36:53   
Mmaestral
Meni je i kosa ljepša i nokti. Puno mi veći narastu i ne pucaju. A moj dragi se ne deblja, on čak mršavi. Užas, već sam nekih 7 kg teža od njega. :OOOOOO A bio je skoro 20 kg teži on!

(Odgovor članu Hladna)
Neposredna veza do poruke: 9
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Nogomet.
пеперутка16

Za koga navijate na Euru 2024?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!