osobno
|
Da vam budem iskrena, nikad nisam radila neku veliku razliku između muških i ženskih beba, sve su mi odreda predivne. Kad sam bila trudna s Lukom, jako sam željela dečka, i eto, dobila ga. Sad opet nosim dečka, i kad me pitaju znam li spol, i ja to kažem, gledaju me sažaljivo..Kad smo vijest rekli svekrvi, složila je tako tužnu facu ka da sam zadnja jadnica, i komentari tipa, "šta će ti muški, curice su dobre, fine i itd..."i slično...izluđuje me to..maloprije u dućanu me srela mater od mog kuma(ima unučicu), i pita me znam li šta je, ja kažem dečko, a ona meni"a jadna ti"...ma poludila sam više, pun mi je k.... takvih gluposti, a njena nevista mi je cila ponosna rekla da "samo sposobne žene rađaju curice"...nemojte me krivo shvatit, ja bi se bila veselila i curici, ali niko se ne veseli ovoj bebi kao ja, (i mm), i svima je moja trudnoća nešto onako usputno, sa strane, jer je dečko...ne triba meni crveni tepih, ni ništa slično, i jasno mi je da se niko ni neće veselit kao ja, samo mi je krivo zbog takvog pristupa ljudi s kojima živim, i žalosno koliko su zadrta ta razmišljanja...ali sveki me, na sreću, svaki put nasmije komentarom "ah, možda je pogriješio(gin)..."i tako. Samo da se malo požalim. I uz to, radila sam kolač cilo popodne i nije mi lipo ispa.
Biti manjina nekad nije najpametnije, al'' je to mnogo bolje nego biti većina, ako je većina ovakva kakva je. Ne dajte se primitivcima. Ova bajka će se završiti. Pretvorićemo se u bundeve, u miševe, u konje... A miševi smo već i ovako.
|