Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: proizvodi sa istekom roka 20.5.2010 20:46:25
|
|
|
|
pako
|
ja radila po dućanima. proizvod ti može biti na policama do zadnjeg dana isteka roka, ak vrijedi još danas recimo onda još danas može biti na polici!
PATRICK 30.04.2008. 01:55h MATEO 06.03.2010. 01:17h
|
|
|
|
RE: proizvodi sa istekom roka 20.5.2010 20:58:10
|
|
|
|
adryosijek
|
pa zato ako se ima vremena se pogleda datum do kojeg se moze upotrijebiti eo npr plodine mlijeko bilo za 2 dana istec treba rok i oni daju jos jedno gratis tako je bilo i sa sirom znaci 2 litre mlijeka 4 kune i sir bude jedan 1 kn al kad je blzu isteka bude kila za 10 kn itd to je ok u plodinama i nikad nisam uzela pokvareno jel gledam datume
|
|
RE: proizvodi sa istekom roka 20.5.2010 20:58:34
|
|
|
|
cuba
|
Može bit na policama sve do zadnjeg dana roka trajanja a obično po dosta dućana stave akciju na proizvode kojima se bliži rok trajanja. Ja i usprkos tome uvijek ali baš uvijek pogledam datum jer nikad ne znaš. Još mi samo fali da zbog jogurta provedem noć poviše wc-a..
|
|
RE: proizvodi sa istekom roka 20.5.2010 20:59:09
|
|
|
|
plavka
|
i ja sam luda zbog toga, poučena iskustvom sada uvijek gledam datume! to mi je totalni bezobrazluk, prošle godine sam u jednom većem shoping centru kupila neke nareske i naravno nisam na njima pogledala datum nego tek kad sam ih spremala u frižider i to me je toliko raspalilo da sam išla reklamirati i uz ispriku dobila druge !!!
|
|
RE: proizvodi sa istekom roka 20.5.2010 21:03:34
|
|
|
|
e_l_p_i
|
IZVORNA PORUKA: pako ja radila po dućanima. proizvod ti može biti na policama do zadnjeg dana isteka roka, ak vrijedi još danas recimo onda još danas može biti na polici! To je OK jer u biti onda znači da taj proizvod vrijedi još barem neko vrijeme. To si proizvođači radi sigurnosti stavljaju rok valjanosti kraći od predviđenog, a samo zato da bi se spasili tužbe ako dođe do nje. No, Nati se desilo da joj je prije 15-ak dana rok prošao Smajliće na stranu - ja izrazito pazim na te datumiće, ali još se sjećam kada sam Dorici išla prvi puta uzimati gotovu kašicu od Hippa u DM i kada je rok valjanosti prošao prije cca mjesec dana od dana kada sam gledala. Naravno, to sam već uočila u trgovini pa nisam ni uzela, ali.... Što učiniti u slučaju ako se već uzme takav proizvod?!
|
|
|
|
RE: proizvodi sa istekom roka 20.5.2010 21:09:45
|
|
|
|
Duve
|
Možda sam u krivu al koliko sam upucena ,da se proizvodi moraju maknit sa polica mjesec dana prije isteka,Što vi mislite o tom Čekaj Nato ili sam ja krivo shvatila šta si ti napisala ili neznam.... Znači nekom artiklu je rok trajanja do 30.6. ali bi ga već 30.5. trebali maknuti sa police??? Di je tu logika
|
|
RE: proizvodi sa istekom roka 20.5.2010 21:11:43
|
|
|
|
Duve
|
IZVORNA PORUKA: e_l_p_i ali još se sjećam kada sam Dorici išla prvi puta uzimati gotovu kašicu od Hippa u DM i kada je rok valjanosti prošao prije cca mjesec dana od dana kada sam gledala. Naravno, to sam već uočila u trgovini pa nisam ni uzela, ali.... Što učiniti u slučaju ako se već uzme takav proizvod?! Jednostavno-ako već uzmeš takav proizvod, slobodno se vratiš sa računom i dobiješ povrat novca ili zamjenu artikla
|
|
RE: proizvodi sa istekom roka 20.5.2010 21:14:23
|
|
|
|
e_l_p_i
|
Eh, to mi je boljka pošto račune od špeže stavljam u džepove pa ih zagubim i tako to Jedino od tehnikalija imam sve na jednom mjestu, ali tu nema roka valjanosti
|
|
|
|
RE: proizvodi sa istekom roka 20.5.2010 21:14:28
|
|
|
|
natalijax
|
IZVORNA PORUKA: Duve Možda sam u krivu al koliko sam upucena ,da se proizvodi moraju maknit sa polica mjesec dana prije isteka,Što vi mislite o tom Čekaj Nato ili sam ja krivo shvatila šta si ti napisala ili neznam.... Znači nekom artiklu je rok trajanja do 30.6. ali bi ga već 30.5. trebali maknuti sa police??? Di je tu logika tak sam čula,onda valjda idu na stranu i akcija počinje snižene cjene
|
|
|
|
RE: proizvodi sa istekom roka 20.5.2010 21:22:46
|
|
|
|
Duve
|
IZVORNA PORUKA: natalijax IZVORNA PORUKA: Duve Možda sam u krivu al koliko sam upucena ,da se proizvodi moraju maknit sa polica mjesec dana prije isteka,Što vi mislite o tom Čekaj Nato ili sam ja krivo shvatila šta si ti napisala ili neznam.... Znači nekom artiklu je rok trajanja do 30.6. ali bi ga već 30.5. trebali maknuti sa police??? Di je tu logika tak sam čula,onda valjda idu na stranu i akcija počinje snižene cjene Eh...da je bar tako...krivo si čula nažalost...artikl može biti na polici do zadnjeg dana i zaključno s tim danom...Ponekad kod mesa se snizi cijena ako mu je rok još dan, dva... Koja bi bila svrha datuma do kojeg vrijedi kada bi artikl morali mj. dana ranije povući..
|
|
RE: proizvodi sa istekom roka 20.5.2010 21:26:35
|
|
|
|
anuska08
|
Zna mi se desit, ali rijetko da kupim a da je rok istekao! Ali u zadnje vrijeme mi se desi da u svom frižideru nađem da je rok istekao, a na to poludim!!! Baš sam rekla mm da neka na jogurtima koje kupujem za njega gleda rok trajanja i neka ih tako jede... Srce me zaboli kad bacim u smeće i sjetim se koliko to košta
|
|
RE: proizvodi sa istekom roka 20.5.2010 21:29:20
|
|
|
|
natalijax
|
viđala sam u plodinama proizvode sa strane,i piše da su sniženi zbog isteka,al nije ni svrha niti se baš s tim neš zamaram ,al ovo je zbilja bezobrazluk
|
|
|
|
RE: proizvodi sa istekom roka 20.5.2010 21:41:04
|
|
|
|
Duve
|
IZVORNA PORUKA: natalijax viđala sam u plodinama proizvode sa strane,i piše da su sniženi zbog isteka,al nije ni svrha niti se baš s tim neš zamaram ,al ovo je zbilja bezobrazluk Nemože biti snižen zbog isteka roka, jer to bi značilo da mu je već prošao rok trajanja i kao takav nesmije biti na polici, ali može biti zbog kratkog roka trajanja, al to dvoje nije isto.
|
|
RE: proizvodi sa istekom roka 20.5.2010 21:43:53
|
|
|
|
Thea
|
Zato se meni dopada u Lidlu što oni 10 dana prije isteka roka taj proizvod stave 30% jeftinije tako da se proda,a možeš ga koristiti..A u Konzumu mi se puno puta dogodilo da vraćam stvari jer je istekao rok..
|
|
RE: proizvodi sa istekom roka 20.5.2010 21:47:50
|
|
|
|
Gogule
|
nema nam druge nego biti prepuštene svom oku sokolovom i gledaju rok trajanja.
|
|
RE: proizvodi sa istekom roka 21.5.2010 8:30:39
|
|
|
|
pincirotvajler
|
i mi gledamo nesjećam se kad nam se to zadnje desilo.. al se zna desit da nam u fridžu doma prođe rok , npr hrenovke, inače ih nejedemo al uvijek imamo jedne za slučaj da nekad nestignemo kuhat ništ, i tak one čekaju,,,i na kraju idu u smeće
|
|
RE: proizvodi sa istekom roka 21.5.2010 9:14:25
|
|
|
|
ejmama
|
IZVORNA PORUKA: Duve IZVORNA PORUKA: natalijax viđala sam u plodinama proizvode sa strane,i piše da su sniženi zbog isteka,al nije ni svrha niti se baš s tim neš zamaram ,al ovo je zbilja bezobrazluk Nemože biti snižen zbog isteka roka, jer to bi značilo da mu je već prošao rok trajanja i kao takav nesmije biti na polici, ali može biti zbog kratkog roka trajanja, al to dvoje nije isto. Ne slažem se s tobom Duve, u Plodina zna biti proizvoda koji su sniženi i posebno su izdvojeni, a rok im istječe za npr. 3tj ili mjesec dana.
|
|
[Obrisani korisnik] 21.5.2010 9:16:27
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: proizvodi sa istekom roka 21.5.2010 9:19:41
|
|
|
|
Zvonki
|
Samo na proizvode od mlijeka, jaja i mesa pazim na te datume jako, a ostalo može proći ako je u okviru par dana.
|
|
RE: proizvodi sa istekom roka 21.5.2010 9:21:07
|
|
|
|
ninolina
|
Samo na proizvode od mlijeka, jaja i mesa pazim na te datume jako, a ostalo može proći ako je u okviru par dana. potpisujem...
|
|
RE: proizvodi sa istekom roka 21.5.2010 9:23:40
|
|
|
|
pincirotvajler
|
IZVORNA PORUKA: cvrčak IZVORNA PORUKA: pincirotvajler i mi gledamo nesjećam se kad nam se to zadnje desilo.. al se zna desit da nam u fridžu doma prođe rok , npr hrenovke, inače ih nejedemo al uvijek imamo jedne za slučaj da nekad nestignemo kuhat ništ, i tak one čekaju,,,i na kraju idu u smeće Zašto ih ne smrzneš? Ja imam smrznute uvijek,iako ih isto ne jedemo. Skuhaju se jednako brzo kao i svježe kaj se smiju smrznut one spakirane od cekina?iz mesnice smrznem al ove ne
|
|
[Obrisani korisnik] 21.5.2010 9:25:51
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: proizvodi sa istekom roka 21.5.2010 9:26:16
|
|
|
|
ninolina
|
kaj se smiju smrznut one spakirane od cekina?iz mesnice smrznem al ove ne da, da smiješ ih smrznuti
|
|
RE: proizvodi sa istekom roka 21.5.2010 9:26:59
|
|
|
|
pincirotvajler
|
a soooo ok onda
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!