njanja
|
IZVORNA PORUKA: novamama nekako se mislim - moje dijete neka ima tretman kao i sva druga... da u idealnim uvijetima....kada sve teče kako treba... šta kažeš na ovo, nisam ovo puno njima pričala, ali sestra mi je skoro nakon 2. poroda otišla da ne kažem onu 2. riječ... rodila V. na carski i nakon 6 godina rađala F. Beba F se nije spuštala i nakon 12 sati trudova, odlučili ju dati na carski rez jer ne smiju forsirati da ne pukne maternica od 1. carskog pred 6 godina....F se rodila u 10 h ujutro...moju sestru su na odjel prebacii u 22 naveče i odmah joj donjeli franu na dojenje da lijepo doji cijelu noć jer RI RODILIŠTZE JE PRIJATELJ DJECE pa mora mama dojiti i odmah se skrbiti (NAKON CARSKOG) za svoju bebu zato jer u dječjoj sobi ima premalo sestara (njih 2 na 30 tak djece) -(inače se nakon carskog na intezivnoj bude oko 16 sati).....nakon par dana mojoj sestri jako slabo, ali na sva žaljenja, nitko joj ne vjeruje i misle da jednostavno baljezga jer naravno-sve žene -sve boli nakon poroda.....nakon toga moja sestra počinje povraćati i ne staje......otkrili joj zastoj u crijevima i stavili joj kroz nos SONDU da oprostite mi sere govna iz želudca kroz nos...ni tzo nije uspijelo pa dogovaraju HITNU operaciju , 6 dana nakon carskog reza opet završava na operacijskom stolu....ZAstoj CRIJEVA je bio zbog toga što joj je USLIJED NAPORA i DIZANJA ZBOG DOJENJA Koje je tako divno nakon carskog isto kao i rooming in (znam i ja kako je to), UPALO IZMEĐU 2 ŠAVA OD CARSKOG koji je nakon 4 dana počeo zarastatai, stisnuo crijevo i dovelo do zastoja.....U 6 dana 2 OPERACIJ, psihičnki na NULI, mala F nekoliko dana bez mame, jadna sama na odjelu.....I vrati se moja sestra na odjel nakon 2. peracije i oni njoj opet F.na dojenje...(na što je ona rekla: nemojte vi meni o dojenju, ja sam svoje 1. dijete dojila 14 mjeseci, ali F. ćete mi nositi svaka 3 sata jer sam ZBOG VAS završila tamo gdje jesam) Eto, to je divna priča iz prekrasnog RODILIŠTA PRIJATELJA DJECE I NEPRIJATELJA MAJKI.... Zato ne moralizirajte o 30.000 kn, ja razumijem što je Kejt mislila i što je Bubu htjela reći... Ne radi se o percima po guzi i ne kažem da se ovako nešto ne bi desilo kod Podobnika, ali mislim ipak da bi se prema mojoj sestri ljudskije ophodili.....