|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Izgled čini čovjeka?!
22.8.2010 10:49:41   
pakić
Zanima me vaše mišljenje o toj temi, naime radim s ljudima i često se uhvatim kako nesvjesno ocjenjujem ljude po izgledu. Nisam inače takva, volim upoznati ljude prije nego stvorim sud o njima, nemam predrasuda, ali ipak je taj prvi dojam bitan. I odjeća, naravno. Je li to jako ?user posted image user posted image user posted image površno od mene

Patrik i Kiki, moja dva sunca
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Izgled čini čovjeka?!
22.8.2010 10:55:25   
maja
Meni prvi dojam je bitan, jer uvijek na prvi pogled procjenim osobu i onda mi je simpatična ili antipatična i još se nisam prevarila. Odjeća mi je sad malo manje važna, ali uglavnom ispadne da te fine, naprlitane gospođe i nisu tako fine (čast iznimcima)
Važno mi je kako će mi netko stisnuti ruku ili uputiti smješakuser posted image

< Poruku je uredio maja -- 22.8.2010 10:56:01 >

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

(Odgovor članu pakić)
Neposredna veza do poruke: 2
22.8.2010 11:00:30   
Zvonki
IZVORNA PORUKA: maja

Meni prvi dojam je bitan, jer uvijek na prvi pogled procjenim osobu i onda mi je simpatična ili antipatična i još se nisam prevarila. Odjeća mi je sad malo manje važna, ali uglavnom ispadne da te fine, naprlitane gospođe i nisu tako fine (čast iznimcima)

Potpisujem!

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu maja)
Neposredna veza do poruke: 3
22.8.2010 11:02:14   
BUMBI

I ja potpisujem

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 4
22.8.2010 11:06:30   
mariola
Razmišljam malo i zaključujem da mi niti malo nije bitan izgled kad mi netko uđe u kancelariju. Prema svima se isto odnosim. Bilo to osoba s osnovnom školom, bogati i moćni poslodavac, skupa odjela ili radni kombinezoni. NA ulici mi pogotovo nije bitno ali je normalno da je uglednije vidit "sređenu" osobu nego nekog koji se nije presvukao 5 dana i izgleda neuredno.

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 5
22.8.2010 11:30:25   
mišica 666
izgled mi nije bitan ali ponekad mi neki ljudi jednostavno ne sjednu ne znam ih ali imam takvu averziju prema njima i često sam u pravu.

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 6
22.8.2010 11:41:13   
Domy

Meni prvi dojam je bitan, jer uvijek na prvi pogled procjenim osobu i onda mi je simpatična ili antipatična Važno mi je kako će mi netko stisnuti ruku ili uputiti smješakuser posted image

slažem se

(Odgovor članu maja)
Neposredna veza do poruke: 7
22.8.2010 12:23:27   
Ninaa
Potpisujem Maju jel na izgled ne možeš točno procjeniti niti suditi po tome. Za primjer imamo jedne prijatelje moj mm ih je upoznao prek lova. Kad ih vidiš rekao bi da su neugledni, roba im je onak valjda kaj prvo izvuku iz ormara. Inače su gospoda u punom smislu riječi. On je doktor veterine i predavao je na fakultetu ima svoje dvije privatne vetrinarske ordinacije, a ona je svestrana. Neznam koji faks je točno završila. Jednostavni su pametni i ljudi koji su u životu svašta prošli, i mogu se družiti sa svakim. Jednako se odnose prema svojim prijateljima profesorima i prema nama kojima bi mogli biti roditelji. Jednostavno ih volim i s njima možeš pričati o svemu. KOd njih izgled definitivno vara.

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu Domy)
Neposredna veza do poruke: 8
22.8.2010 12:36:40   
tiny
izgled ne cini covjeka,ponasanje cini covjeka. 

mjenjam potpis....

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 9
22.8.2010 13:24:08   
Točkica28
meni je bitno koliko tko drzi do sebe i u odjevanju... naravno da ne bih nekoga ignorirala zato kaj mi se grdo oblači i nema stila a li da prokomentiram, to da...

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu tiny)
Neposredna veza do poruke: 10
22.8.2010 13:37:25   
tita
Važno mi je kako će mi netko stisnuti ruku ili uputiti smješak

(Odgovor članu Točkica28)
Neposredna veza do poruke: 11
22.8.2010 16:23:39   
njanja

i važno mi je kako se ja osijećam kraj osobe...

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu maja)
Neposredna veza do poruke: 12
   [Obrisani korisnik]
22.8.2010 18:49:56   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu njanja)
  Neposredna veza do poruke: 13
22.8.2010 20:14:55   
ivanaa
Ja mislim da je izgled bitam,naročito za žene.Što si ljepša to te bolje tretiraju.
LJepota nije mjerilo osobnosti al je sigurno karta za više mogučnosti u životu.
Ja osobno sam radije u društvu ljepog muškarca.Nažalost ne vjerujem da bi se vezala za nekog gabora ma kako bio dobar.

Prvu polovicu života unište nam roditelji,drugu dijeca.

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 14
22.8.2010 20:15:25   
Nika 24052006
Bitan mi je prvi dojam,ali mi način odjevanja ne znači gotovo ništa.Inače imam ono neko sedmo čulo što se tiče procjene osoba,i u većini slučajeva se nisam prevarila

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

Neposredna veza do poruke: 15
   [Obrisani korisnik]
22.8.2010 20:36:38   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu Nika 24052006)
  Neposredna veza do poruke: 16
22.8.2010 20:41:37   
njanja
IZVORNA PORUKA: ivanaa

Ja mislim da je izgled bitam,naročito za žene.Što si ljepša to te bolje tretiraju.

djelomično...mislim da je šarm bitniji, znam puno lijepih ljudi koji nemaju niti malo šarma pa ih nitko  ne primjećuje...  

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu ivanaa)
Neposredna veza do poruke: 17
22.8.2010 21:57:58   
MiniMama
ja sam poseban slucaj. ukoliko ne pricamo o nekim nakaradnim ispadima tipa da ti vidim pol dupeta dok hodas, ili si velicine kita, a utegnut si u neku xs haljinicu, vjerojatno necu primjetiti ni da imas dvije razlicite cipele. na ljudima od odjece primjetim samo ono sta mi se posebno svidi, ostalo uglavnom zaboravim..

ali sta mene izluđuje to je mlohavi stisak ruke. pogotovo kod muskaraca. uh, ne mora covjek ni progovoriti vec sam ga prekrizila.

ne mislim da izgled cini covjeka, ali isto tako pazim kako cu se obuci kad idem na razgovor za posao. stavljam se u ulogu poslodavca. da ja trazim npr prodavacicu za svoj butik:  na razgovor mi dođu tri jednako kvalificirane cure, radno iskustvo slicno, sve drage i simpaticne, zivotopisi svi tip top, vjerujem da bi u tom slucaju odluku donjela na temelju toga koja mi je oku najugodnija.. kad treba odluciti, a konkurencija je jaka presude nijanse, pa makar i izgled.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 18
22.8.2010 21:58:55   
MiniMama
i da. ne primjetim dvije razlicite cipele, ali zato u svaka kolica zavirim. tu mi nista ne promakne user posted image

(Odgovor članu MiniMama)
Neposredna veza do poruke: 19
23.8.2010 5:15:51   
nemammaste
IZVORNA PORUKA: cvrčak

Vrlo sam se rijetko prevarila u svojoj procjeni na prvu..
Kod samog upoznavanja odbit će me ako osoba ne gleda u oči,ima stisak "mrtve ribe",ako smrdi po znoju..

Mislim da mi,htjeli ne htjeli,ipak gledamo cjelokopnu sliku koju osoba ostavlja,a odjeća nas na svojevrstan način predstavlja.

Ako je netko iritantan,glup,glasan,neće ga odjeća učiniti boljim,ali ako je netko ok i još se super skocka mislim da će ipak ostaviti bolji prvi dojam.
kasnije kada upoznamo tu osobu to više ne igra ulogu.

Potpisujem Cvrči od-do i dodajem onu Lilivaninu "izgled ne čini čovjeka ali stvara prvi dojam"

Neposredna veza do poruke: 20
23.8.2010 5:24:13   
Njofra
izgled ne cini covjeka,ponasanje cini covjeka.
Tiny
uglavnom, izgled ne čini čovjeka, al stvara prvi dojam . Eto i ovo od lilivane istina.
Ja mislim da je izgled bitam,naročito za žene.Što si ljepša to te bolje tretiraju.  od Ivanaae
A tu su pomješane dvije teme čini mi se.
Puno vas je napisalo ovo: Važno mi je kako će mi netko stisnuti ruku ili uputiti smješak. - eh pitam se a kaj ak je taj s kim se upoznajete taj dan bolestan i čudno vas pogleda i ne može vam stisnut ruku onak kak treba pošteno kaj onda ne valja....
mislim da se puno puta daje kriva ocjena ljudima zbog takvih pretpostavki. Hoću reči ne možeš nikad procjenit čovjeka na prvu.

mama

Princezica 13.11.1998.
i
Njofra 14.8.2006.

(Odgovor članu tiny)
Neposredna veza do poruke: 21
23.8.2010 7:41:57   
Ira_
Pozdrav cure, ja na GO pa ću sada imati vremena i za Vas.
Što se teme tiče mišljenja sam da izgled apsolutno nema veze s tim što čini čovjeka. 15 godina radim s ljudima, od sirotinje do onih imućnijih. I mogu Vam reći da sređenost neke osobe apsolutno ništa ne znači. Prvi utisak i konačni na mene ostavlja 2 progovorne rečenice između mene i dotične osobe. Netko može biti i školovan i sređen, a opet ljigav do boli. Netko je spomenuo; žena što je ljepša to je bolje tretiraju. Istina, ali samo u početku, ako nema klikera u glavi i ono nešto, đaba joj sva ljepota svijeta. Na kraju krajeva, jedan moj prijatelj ( zgodan i zaista lijep dečko ) je rekao; šta mi vrijedi što lijepa, ako s njom nemogu progovoriti nekoliko rečenica dnevno jer je ograničena. Radije ću biti s nekom koja i nije privlačna, ali ću bar imati s njom o čemu razgovarat i u starosti.
U svakom slučaju nikoga ne treba procjenjivati po njegovoj garderobi,stručnoj spremi ili izgledu, jer nikada ne znaš što te u životu može snaći pa da dođeš do te točke u životu da se moraš pitati da li mene ljudi prihvaćaju zbog mene same ili zbog moje garderobe!

(Odgovor članu Njofra)
Neposredna veza do poruke: 22
23.8.2010 7:57:23   
troubled
izgled mi apsolutno nije bitan ni presudan...
dojam je nešto sasvim drugo...
prvi dojam je ono za što nema popravnog ispita user posted image user posted image user posted image
i nikad ga ne donosim na temelju izgleda...
tu, valjda, presudnu ulogu ima intuicija osim osmijeha, stiska ruke i prvih par progovorenih rečenica kao što ste napisale već...

internet je dokaz u prilog ovom mom stavu...
istina je da većina nas ima slike negdje po albumima, pa možemo znati kako netko izgleda ili bar kako je u nekom trenutku izgledao...
istina je i da imamo svi neko svoje mišljenje i stav o sugovornicima, sutipkačima user posted image
mijenja li taj dojam slika?
nadam se da je, bar kod većine, odgovor - ne!

primjerice...prva osoba s rr koju sam uživo upoznala je puli...
nisam prije toga vidjela ni jednu njenu sliku i nisam znala kako izgleda...
nije ni ona znala kako izgledam ja...
o njenom dojmu ne mogu govoriti...
ali ja sam i prije nego što sam je vidjela "znala" (navodnici su tek figurativno tu) da je divna, topla, predivna osoba...netko s kim se definitivno želim družiti...

je li bilo kakav mogući izgled mogao promijeniti taj dojam?
nije...jer samo se srcem dobro vidi...kao što je rekao mali princ, ili je to možda bila ona njegova lisica? user posted image

< Poruku je uredio troubled -- 23.8.2010 7:59:00 >

imam novi ticker :)

(Odgovor članu Ira_)
Neposredna veza do poruke: 23
23.8.2010 8:52:59   
FIONA
IZVORNA PORUKA: ivanaa

LJepota nije mjerilo osobnosti al je sigurno karta za više mogučnosti u životu.
Ja osobno sam radije u društvu ljepog muškarca.Nažalost ne vjerujem da bi se vezala za nekog gabora ma kako bio dobar.

pa iskreno ima u tom nekaj...ne gledam osobno jel netko obućen u skupo al da jespeglan i uredan to da...ali fizička ljepota je u društvu plus ma koliko mi šutjeli i pričali da nije...radim stalno s ljudima i imala sam prilike vidjeti da nekad ne mraš biti ni previše bistar ako imaš lijep osmjeh, dobru nogu i volju da slušaš lovačke priče nekih menađera...

Osobno imam prijatelja raznih krugova i nisam tip koji ocjenjuje nekog po obleki ili grbavom nosu ako si čovjek po ponašanju ok onda smo si ok...al u poslu dal ima veze ima itekako...

"Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku."

(Odgovor članu ivanaa)
Neposredna veza do poruke: 24
23.8.2010 9:26:17   
Tsmee
Nažalost, u mnogo sam se slučajeva uvjerila da ima veze. No, na sreću ne uvijek i ne kod svih.
Meni osobno za prvi dojam izgled uglavnom nije važan. Kažem uglavnom jer ne volim "ekstreme". Kad je netko ekstremno neuredan, ne sviđa mi se. S druge strane, također ne podnosim previše napirlitane tipove, bilo žena ili muškaraca jer uvijek mislim da nešto skrivaju.

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!