Anoniman
|
....nije me bilo 3 dana - ste primijetile?... u ponedjeljak ujutro sam otišla doktorici po preventivni antibiotik jer Katarina ima šarlah, pa nam je rečeno da svi moramo popiti antibiotike. Idem iz apoteke i zove me mm, kaže, uključio je veš-mašinu i otišao na balkon iznijeti rublje koje je prije toga izvadio... i osjetio da nešto smrdi. Vrati se i vidi da se mašina dimi. Odmah ju je isključio i iskopčao iz struje ali se dimila i dalje. Bilo je i malo plamena. Odmah je uzeo KAtarinu iz kuće van, odveo ju kod bratića u prizemlje i nazvao vatrogasce. Ja sam se žurila doma koliko sam mogla, kad sam došla do ugla naše ulice, oni su već tulili iza mene. Trčala sam doma plačući, nisam znala što ću zateći, gdje mi je dijete... kad sam došla, kroz prozore i balkon je sukljao dim, zgrabila sam Katu i grlila ju i plakala! Odvela sam ju kod susjede dok oni nisu sve ugasili, totalno u šoku sam bila. Još mi susjeda kaže da nam je umro mali rođak (od mog rođaka sin) od 7 godina od raka - to mi je zbilja prelilo čašu, plakala sam, nisam mogla doć k sebi. Poslije toga sam, ne znam ni sama kako, pokupila Elenu iz vrtića i rekla mužu da nas vozi kod svekrve, dok se to ne izlufta, da se djeca ne podave u tom smradu! Teta mu je pomogla čistiti. Hvala Bogu, nitko nije ozlijeđen, stradala je samo veš-mašina stara 2,5 godine, taman joj je istekla garancija. Još sa ovih dana jamrala kak ne valja mašina jer ne opere veš na 90°kako treba, ostane prljavo. I suđerica nam je nadrapala, jer su ju vatrogasci morali micati da mogu doć do kupaone, pa je netko valjda zviznuo opremom po vratima sad se ne daju otvoriti. Sam Bog nas je sačuvao sa se nije zapalio krov, jer je mašina bila u najdubljem dijelu potkrovlja. Strop odmah iznad nje. Stvarno, čudo Božje! Još sam malo u šoku od svega toga. Dok sam ja bila u Zg, mm je rekao župniku što nam se dogodilo i župnik mu je dao novce za novu vešmašinu, pa će mm danas otići kupiti - neka ga dobri Bog blagoslovi. Stvarno - ovo je velika kušnja, ali nas Bog voli, jer nas je sve sačuvao! Eto, tak da znate........
|