Rebeka
|
Hvalim moga muža, do neba ga hvalim.... Za Uskrs smo bili kod njegovih na ručku jer nas je dan prije pozvala njegova mama. Napravila sam tortu, obojala jaja, kupila djeci po čokoladicu i uputili smo se nakon sv.mise na ručak. Kada smo došli, žena od njegovog brata je izjavila da nije znala da će imati GOSTE... Ok, samo sam šutila na to, nisam doživljavala komentar kao nešto zločesto. Njen muž me cijeli dan provocirao na sve moguće načine, nisam reagirala jer je bio pripit, nisam uzimala za zlo, okretala sam na šalu i stvarno se nisam ljutila. Međutim, tada je počeo i svekar sa pričom kako smo trebali javiti da dolazimo, da se spremi bolji ručak, da se trebalo bolje organizirati, da je trebalo doći pomoći u pripremi, a meni ništa nije jasno... Pa zaboga, nismo sami došli nepozvani, žena nas je lijepo pozvala, rekli smo da ćemo doći i u čemu je problem??? Još je rekla da ne trebamo ništa nositi-sve će se ona pobrinuti. Nije ništa falilo taj dan, ali neki su jednostavno željeli svađu. Ali, na sreću, nisam im dala povoda-ipak je Uskrs. Na kraju su mi rekli da je lako meni jer imam super muževo prezime, super živimo. Na to sam rekla: E da je sreće, zadržala bi ja svoje prezime, tako bi bar imala posao, jer mi je djevojačko prezime cjenjenije, sa ovim novim me nitko ne zna, imali bi veću plaću i možda bi pristojnije živjeli, a ne se svaki mjesec pitali smijemo li kupiti ovo ili ono??? To sam rekla u šali jer mi je više bilo dosta provokacije... MM je taj dan samo šutio i upijao situaciju. Kada smo došli kući, poludio je na sve njih redom. Nikada ga takvog nisam vidjela. Sutri dan je otišao svome ocu i lijepo porazgovarao sa njim. Rekao je ukratko:ako u toj kući nema mjesta za njegovu ženu, nema ni za njega. Prvi put me branio pred svojima a da mu ja nisam ništa govorila. Rekao mu je sve kako su se ponašali prema meni svih ovih mjeseci dok smo u braku, koliko sam suza radi njih prolila- ja sam majka njegovog budućeg djetete i njegova žena i neka me izvole poštivati. Neće mi dati da idem u tu kuću sve dok mi se njegov brat ne ispriča. Nakon toga, zove mene njegova žena i ispričava se u njihovo ime, meni malo neugodno, govorim da je sve ok. Međutim, mm mi i dalje ne da da idem tamo sve dok mi se njegov stariji brat ne ispriča jer nam je oduvijek stvarao probleme. Tako neki dan on dođe i sa smješkom kaže da se ne sjeća ničega jer je bio pjan, ako me uvrijedio da mu je žao. Naravno, sve smo kao izgladili, ali ostala je doza opreza. Tako vam ja još više obožavam mm jer je napokon sam shvatio što se događa, povezao je sve prethodne događaje, posložio je slagalicu i ponio se kako treba. Nisam vam napisala ni pola onoga što je bilo-ne želim se prisjećati- recimo samo da mi je to bio najgori i najteži Uskrs do sada:Bog neka mi oprosti. Ali, pretrpjela sam to radi njega,mm, jer cijeli dan su vrijeđali najveće svetinje, a znaju da sam izrazito osjetljiva na to. MM je vido da mi je teško, ali da se trudim to prikriti-jako sam sretna... Moja bebica također...