|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Svećenstvo i pedofilija
26.4.2011 23:06:52   
mayathebee
IZVORNA PORUKA: modesty blaise

To je samo jedna od stvari zbog čega mi se crkva kao institucija gadi.......

Baš tako!!!

Ma nema to više veze s Bogom, povampirili se kao i svi sa hrpu boleština poput ove gore navedene!!! Katastrofa!!! Da crkvu  (ne mislim na ove zlatom optočene riznice uz koje obavezno idu skupi auti i najatraktivniji posjedi) vode skromni i radišni ljudi sa obitelji, možda bi bili dostojni govoriti o Bogu ......ali eto, raditi nemoraju jer su bogati, a ženiti se nesmiju da to bogatsvo ne rasipaju. Ma o ćemu uopće pričam.
Ne mogu ni pročitati dalje od naslova....ne postoji dovoljno jaka riječ kojom bi izrazila svoje gađenje i osudu! 

< Poruku je uredio Ninaa -- 26.8.2011 11:28:19 >

IVANO.... mamin i tatin draguljčić 06.01.2011.
ISSA..... mala naša palčica, mamina 'potica! 18.03.2014.

http://www.facebook.com/maja.cancar?ref=tn_tnmn#!/photo.php?v=2720553127823

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Kako ovo komentirate??
1.5.2011 23:22:40   
njanja
ovo ima nastavak koji me zgrožava još više nego prvi članak jer sada se zna tko je on. živo me zanima gdje će taj završiti....
vjerojatno u novoj župi...
FUJ FUJ

http://www.jutarnji.hr/svecenik-pedofil--velecasni-marko-tomusic-masta-o-djecacima/942975/

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu mayathebee)
Neposredna veza do poruke: 27
1.5.2011 23:24:23   
njanja
i molim moderatore da promijene naslov ove moje teme koja je počela samo kao podjela informacija sa vama, a trebalo je zvučati kao Svećenstvo i nastranost (jer je znam što drugo), ovo je ozbiljan društveni problem!!!!

-Tagore-

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 28
1.5.2011 23:43:46   
lilia
Ja ne mogu opisati svoje gađenje prema ovom odvratnom čovjeku i mislim da ne postoji dovoljno velika kazna za njegu i njemu slične bolesnike.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 29
2.5.2011 10:04:44   
pincirotvajler
user posted image user posted image user posted image user posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Svećenik pedofil
26.7.2011 11:27:53   
njanja
nove vijesti

Svećenik Marko Tomušić, čije su obnažene fotografije dospjele u javnost krajem travnja, uskoro će biti i službeno premješten iz župe Berak.

Nova adresa nepoznata

Okončat će se tako priča koja je potresla slavonsku i hrvatsku javnost, a župnika još početkom svibnja “otjerala” na godišnji odmor na neodređeno vrijeme.

– Prema novim dekretima, od 18. kolovoza velečasni Tomušić bit će razriješen službe župnika pa će u Berak doći novi župnik. Ovo su jedine informacije kojima raspolažemo – izvijestila je Martina Kuveždanin iz Tiskovnog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Koja će mu nova adresa biti i hoće li ponovno dobiti službu župnika, nije nam rečeno. Inače, svake godine u ovo doba Biskupija donosi dekrete o premještajima. Župa Mučeništva sv. Ivana Krstitelja od 9. svibnja ima privremenog upravitelja. Iz sela je upravo tada otišao Tomušić, koji se u njemu, pričaju nam mještani, u međuvremenu gotovo da i nije pojavljivao.

– Vidio sam ga samo jednom i nakon toga je pred župni ured dolazio nekakav kombi pa pretpostavljam da je tada pokupio svoje stvari. Čuo sam da je prvo otišao na odmor u Švicarsku, a gdje je sada, ne znamo – priča nam jedan mještanin. Tomušićev premještaj za stanovnike je ovog malog sela logičan slijed. Najbolje je to rješenje, kažu, i za njih i za župnika.

– Kada bismo izbrisali taj nemili detalj, on bi i dalje bio naš omiljeni župnik. Nikada nitko, ni u školi, ni među župljanima, nije imao pritužbe na njega. I kada se sve ovo događalo, imali smo strpljenja – ističe naš sugovornik. Neobično im je ranije bilo, dodaje, tek svećenikovo odijevanje, ali smatrali su da samo drži do sebe.

Tvrdio da je žrtva ucjene

Marko Tomušić razgovarao je u travnju preko Skypea s poznanikom Ilijom Lutrovom iz Novog Sada. Bio je odjeven samo u crne tange i zadovoljavao se raznim pomagalima. Nije znao da ga ja nakon nekoliko večeri takve komunikacije Lutrov odlučio snimiti. U ekskluzivnom razgovoru za Večernji list Lutrov je kasnije priznao da je sve učinio kako bi se domogao novca. Fotografije je prodao medijima za tisuću eura. Mladić je župnika pitao i je li imao ikakve seksualne kontakte s dečkima iz škole te ima li homoseksualaca na vjeronauku.

– Odgovorio mi je da ima, da im se to vidi u pogledu. Rekao je da ne bi nikada ništa pokušao s dečkima tamo – ispričao nam je tada Lutrov.

Tomušić je u središtu skandala bio i prije deset__ godina, kada ga je maloljetni nećak optužio za napastovanje. Policija je kasnije odbacila prijavu, a svećenik je ubrzo premješten u Berak. I tada i nedavno velečasni je govorio da je žrtva podmetanja, namještaljke i ucjene.

Još jednom molim moderatora da promijeni naslov teme u SVEĆENIK PEDOFIL jer je ovo opasna tema s ozbiljnim razmjerima....

Mislim da će ovaj Marko dobiti nagradu premještenje u 2. župu....tako oni to elegantno rade...

< Poruku je uredio njanja -- 26.7.2011 11:32:28 >

-Tagore-

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 31
26.7.2011 20:48:40   
mamacita
Na zalost.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 32
   [Obrisani korisnik]
27.7.2011 7:59:02   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu mamacita)
  Neposredna veza do poruke: 33
   [Obrisani korisnik]
27.7.2011 8:10:12   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 34
27.7.2011 8:16:38   
mariola
Ne razumijem kako nitko ne vidi problem ovdje. Pa ovaj čovjek treba na lomaču a ne premještaj. Ma kakav premještaj, pa on to i želi, da malo gleda i mašta o drugim dečkima. Fuj, odvratno.

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Neposredna veza do poruke: 35
   [Obrisani korisnik]
27.7.2011 8:20:01   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu mariola)
  Neposredna veza do poruke: 36
27.7.2011 8:23:04   
mariola
Ma znam za tebe nego mislim na naše društvo općenito, na vlast.

Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Neposredna veza do poruke: 37
27.7.2011 8:43:26   
njanja

IZVORNA PORUKA: mariola

Ma znam za tebe nego mislim na naše društvo općenito, na vlast.

slažem se.....
pa kreni od raje, nas par se uzjogunilo radi toga, a ostali nikakvih komentara...pitam se da li misle da je svećenik nevin????

-Tagore-

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 38
   [Obrisani korisnik]
27.7.2011 9:46:26   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu njanja)
  Neposredna veza do poruke: 39
27.7.2011 9:57:08   
lidac0605
i ja vjerujem...U BOGA...a ne u popove,opatice i crkvu kao instituciju..sve je to ista bagra licemjera i oportunista i mislim da su oni najmanje kompetentni da ikom drže ikakve moralne prodike a kamoli propovjedaju u crkvi...ili možda doslovno misle "ljubi bližnjeg svog"
Ja bi to po krakom postupku-kastrirati i do kraja života na neki Goli otok u radni logor jer u zatvoru za takvu bagru ima previše komfora.
FUJ

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

Neposredna veza do poruke: 40
27.7.2011 10:50:34   
anaxx
nisam pročitala cijeli tekst jer nije vrijedan mog vremena... sve je to dovratno, a crkva samo sve pomete pod tepih i kao da se nije ni dogodilo,
zato ja i ne idem često u crkvu jer mi je slabo od govorancija koje tamo moram slušati o dobroti i SKRUŠENISTI, POŠTENOM I SKROMNOM životu, a sami rade potpuno suprotno... a vjernik sam!
crkva treba potpunu reorganizaciju i ukinuće celibata... pa prirodno je da im fali... svi smo mi samo ljudi...
da im dozvole da imaju obitelj bili bi normalniji, znali bi dati pametan savijet iz iskustva, a ne ovako... kako oni mogu dijeliti savijete o braku i sl. ...
otišla sam od teme, ali... ma sve mi je to user posted image !!!

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 41
27.7.2011 10:53:47   
mariola
Naš župnik je za ukidanje celibata i kaže da će do toga brzo doći samo što je to još uvijek tabu tema i ne govori se o tome javno.

Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 42
24.8.2011 23:34:34   
njanja
izvor: index.hr

POHOTNI fratar kojeg su tražili zbog spolnog odnošaja sa dvije 16-godišnjakinje ipak se pojavio pred istražnim sucem Slavkom Lozinom te priznao svoje (ne)djelo. Pokajao se. Sada mu je žao i moli se da mu Bog oprosti!

Fratra su na koncu ipak suspendirali te je tako izbjegao pritvor, koji bi zasigurno bio određen da ne bi ponovio djelo.

Djevojčice pristale na seksualni odnos s fratrom jer su u njega imale povjerenje

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je u međuvremenu i optužni prijedlog protiv pohotnog fratra. Za kazneno djelo spolnog odnošaja zloporabom položaja i ovlasti zakon predviđa i do pet godina zatvora.

Fratra terete da je od lipnja 2010. do svibnja 2011. godine u svojoj župi dvjema maloljetnicama slao brojne SMS poruke u kojima im je predlagao seksualni odnos, a jednoj od njih i MMS poruku seksualnog sadržaja. S djevojčicama je u više navrata imao seksualne odnose, na što su one pristale imajući u njega potpuno povjerenje. Jednoj je davao novac stvarajući kod nje financijsku ovisnost.

Eto...
jel možemo promijeniti naslov teme????
ovoga ima sve više, a imam dojam da me moderator ignorira

-Tagore-

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 43
25.8.2011 8:26:36   
Ninaa
Njanja a u kaj želiš promjeniti taj naslov?

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE:Pedofili
25.8.2011 8:51:39   
Bebys
trebalo bi staviti naslov pedofili...jer ima ima svugdje...i na svakom podrucju...ne samo u crkvi...jednostavno svagdje...to je uzasna poremecenos uma...

sto samo svecenici..pa toga ima svugdje i zena i muskaraca koji to rade...i svejedno se izvuku ili sa jako malom kaznom

STA JE NAPRAVILA ONA ZENA U ENGLESKOJ U VRTICU STO JE RADILA UZASNO...MALA JAKO MALA DJECA OD GODINE DANA TO JE STRASNO...nevidim da je ovdje to netko stavio....??

sve su to pedofili...

A KOLIKO IH TEK IMA U OBITELJIMA...KOJI VLASTITU DJECU SILUJU.....????

malo treba opseh teme prosiriti...ne suzavati...

< Poruku je uredio Bebys -- 25.8.2011 8:55:42 >

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Problem pedofilije u Crkvi
25.8.2011 8:56:59   
Bebys
mene je vise strah vrtica..nego ovoga...u vrtic ide svaki dan vise sati o u crkvu ide samnom i na vjeronauk moze i nemora...

(Odgovor članu mayathebee)
Neposredna veza do poruke: 46
25.8.2011 8:57:22   
njanja
Naslov: svećenstvo i pedofilija
hvala

btw, babys, istina je da pedofilije ima svuda
ali moraš i ti priznati da je druga stvar kada neki pedofil npr na plaži gleda dijete, a da toga dijete nije svjesno (iako mi je i to odvratno) i 2. problem kada je isti pedofil VJEROUČITELJ kojem djeca vjeruju i koja ih treba učiti moralnim vrijednostima.
Stvar je u tome da ih svuda ima, ali ono što želim istaknuti je da CRKVA TE STVARI RIJEŠAVA PREMJEŠTANJEM PEDOFILA U DRUGE ŽUPE, UMJESTO PREMJEŠTANJEM ISTIH OSOBA U PSIHIJATRIJSKE KLINIKE I ZABRANOM RADA S MLADIMA.

< Poruku je uredio njanja -- 25.8.2011 8:58:55 >

-Tagore-

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 47
25.8.2011 9:01:26   
Bebys
pa promijenom teme i stavljanjem naslova nece se rijesiti taj problem...sigurno..

kao sto rekoh mene vise zabrinjava vrtic..ne crkva bas...jer to moze i nemora a i ti niti ides u crkvu niti ti djete ide pa nevidim sta si se toliko uplasila...user posted image

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 48
25.8.2011 11:38:10   
lilia
Mene crkva također zabrinjava i to sve više i više, za ovog svećenika nemam riječi a na crkveno zataškavanje i "kažnjavanja" istih kao odlazak u drugu zemlju ili županiju mi se jednostavno gadi.
To svećeniku pedofilu nije nikakva kazna a odlazak na drugo radno mjesto mu je normalno jer i tako ih stalno seljakaju.

Bebys ja ovdje u Hr nikad nisam čula za tetu u vrtiću pedofilku ali za svećenike itekako jesam i bez obzira idem li u crkvu ili ne normalno mi je da učim dijete kako su svećenici ljudi od povjerenja pa mi je tako i Njanjin strah opravdan.

Na kraju krajeva tetu pedofilku bi naša država stavila na stup srama a svećeniku nitko ništa.
Ni ljudi, ni država ni crkva.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 49
25.8.2011 12:13:04   
bubaMaja
ne mogu vjerovat da netko ide uspoređivati tete i svećenike pedofile???
pa taj slučaj je bio jedan i to je bila bolesna osoba!!! i sigurno nju nisu samo prebacili u drugi vrtić kako to rade sa svećenicima pedofilima!
rado takvih gluposti, dolazi do situacije gdje se odgajateljima ne preporuča bliskost s djecom???? što manje maženja djece, stavljanja u krilo i takvih nekih stvari koje su normalne u vrtiću.. ispast će da sam i ja pedofil jer svako svoje dijete poljubim, zagrlim, stavim u krilo, pomazim se i slično... grozno...

što se tiče svećenika pedofila... to je kukavička država, po meni svećenik koji je pedofil mora odgovarati pred svjetovnim sudom, a ne crkvenim kako je običaj kod njih.. oni samo premjeste iz župe u župu i tako unedogled, bilo je slučajeva kad su to radili i sa silovateljima pa i po nekoliko puta...

znači ako je ta osoba pedofil treba joj suditi kao i svakom pedofilu, a svećeničku halju treba odmah, ali isti čas izgubiti!!!

i nema daljnje rasprave...

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!