njanja
|
ja sam se udavila od smijeha, čitajte ovo: izvor: novilist.hr, autor Predrag Lucić, naslov: Kako su curice silovale župnika Pedesetak dana nakon što je za njim raspisana tjeralica, Božji se pastir Ante Madunić, bivši župnik župe Svetog Mihovila u Prološcu Donjem, udostojao pojaviti pred istražnim sucem. Fra Ante je – tako barem piše u novinama – svoj šturi iskaz izgovorio u grču, uz kajanje i naglo probuđenu želju da se sve što prije završi. I da mu Bog što prije oprosti. A što bi to Svevišnji imao oprostiti Svojemu službeniku? Krivicu koju je fra Ante Madunić priznao ovim riječima: »Sve je počelo na inicijativu djevojčica koje su mi preko SMS poruka nudile seks i za to tražile tisuću kuna. Seksali smo se u župnom dvoru, s obje sam djevojčice nekoliko puta imao spolne odnose, nikad utroje, i za to sam im svaki put platio traženih tisuću kuna.«? – Jebo sad tisuću kuna, sinko. Ne kaješ se valjda samo zbog novca? – Ma jebo, Bože oprosti, novac, a i ostalo... Kajem se, štajaznam, kajem se onako... A Ti oprosti ako hoćeš, samo me ništa ne pitaj. – Ne može to, sinko, tako. Ja moram znati kaješ li se zbog svojih ili tuđih grijeha. – Bojim se da Te ne razumijem. – Ni ja tebe, sinko, ni ja tebe... Kaješ li se, kaži ti meni, zbog toga što su ti ponudile djevojčice? – Zašto da se ja zbog toga kajem? – A zašto onda prije od svojih spominješ njihove grijehe? Zašto se, ako i sam vjeruješ u to što govoriš, ne zapitaš zašto su one baš tebi nudile seks i zašto su baš od tebe tražile novac? – Zato što je to bila volja Tvoja, Gospodine. – Otkud ti to? – Pa ne čitam ja, Gospodine, samo SMS-ove, nego i učene teološke rasprave. A u njima piše da je sva ova povika oko pedofilije u Crkvi, da je to za Crkvu Božja kušnja. Ali da neprijatelji Crkve iskorištavaju i preuveličavaju grijehe i slabosti jednoga malog broja svećenika da se, zapravo, napadne cijela Crkva. I da Crkva ostane bez ugleda u narodu. – A ti si joj baš obranio ugled... Pa nisu te djevojčice slale poruke cijeloj Crkvi, nego tebi, sinko, tebi koji si bio njihov vjeroučitelj. I nije cijela Crkva curicama slala slike svoga spolnog organa, nego ti, sinko, ti kao njihov vjeroučitelj. Zašto si to radio, sinko? – Gospodine, kako da Ti objasnim, to su iskušenja suvremenih sredstava komunikacije. Tko god je ikada imao problema sa signalom, taj sigurno misli kako je bolje da mu je ona stvar u mobitelu nego da mu je mobitel u onoj stvari. Shvaćaš li Ti to, Gospodine, u beskrajnoj mudrosti Svojoj? – Shvatio bih da si te slike slao s namjerom da spustiš cijenu. – Gospodine, ne sprdaj se sa stvorom Svojim, kad si ga već stvorio na sliku Svoju. – Krasna slika, sinko, baš krasna... Čudi me kako istražnom sucu nisi rekao da sam je ja i poslao s tog tvog, kako se zove, mobitela. Sinko, ne znam što da ti kažem osim da se gnušam tebe i tvojih djela. – A ponosiš li se što sam odbio seks koji su mi nudile još dvije maloljetnice, također za novac? – Pa zašto si odbio? Zato što nisi imao novaca? – A Ti, vidim, uživaš što je moja ćuna žrtva državnog proračuna.