mala_duša
|
ali najsmješnije mi je što vi mene hoćete da uvjerite da ja trebam da budem kao vi, ali ne shvaćate da vam ja ne želim ništa loše, ili vam je to opet obrambeni mehanizam, čovjek je čudo jedno, ja samo želim vašu spoznaju, a tko to može biti frikastiji kako vi to kažete i koga se to treba bojati i sklanjati se od njih na cesti ako ne od ubojica vlastite djece, argumenti su vam stvarno na mjestu, vi ste najpravedniji na svijetu, vi odlučujete o tome tko ima pravo na život a tko nema, još veća sramota drugima predlagat tako nešto, i kao dobar razlog navoditi razumno i odgovorno planiranje obitelji, eto vaši su roditelji vas naručili u točno pravo vrijeme, zašto nečemu takvomu izlagati sebe kad postoje jednako sigurne metode i jeftinije za sprječavanje vaše neželjene trudnoće, vi stvarno mislite da ljudi koji su to zlo izmislili vama žele dobro, eto kad mi ne date više govoriti, uvijek je na jednog koji govori istinu bilo milijun onih koji je ne žele čuti, neću vam se ovdje više obraćati, a vi po svojoj savjesti postupajte, držite sve konce vlastitog života jako čvrsto i pokušajte upravljati svakim trenutkom, ali dokad??? Dotle dok ne shvatite da to ne možete, niste gospodari svojih života, niste ga sami sebi dali, već ste ga dobili na dar, i dar i blagoslov treba da bude svaka beba, budite sretni što je uopće možete dobiti a koliko ih je očajno , a pljujte po istini lažite sebe koliko god imate umjeća za to, ja sam takva rođena da ne mogu podnijeti zlo, nikada nisam ni mogla i navikla sam na ovakve osude svaki dan, mislite da sam luda i poremećena, i neka sam za vas sve najgore, ali shvatiti ćete jednog dana, čovjek živi kao da će vječno živjeti a nije svjestan kako vrijeme brzo proleti, kazaljka na satu čini vam se već napravila krug a niste ni trepnuli, a tako i sati, dani, mjeseci pa i godine, jesam luda sam što mislim da je zadaća nas ljudi ostaviti djecu iza nas koja će bar trunku biti bolja od nas i biti u stanju učiniti nešto za ovaj svijet koji samo što nije potonuo, bolest nevjere je jača od bilo koje druge, ali kakvo je vrijeme došlo.......... kakva će samo poslije ovakvih ljudi biti njihova djeca, molim vas da shvatite da niste besmrtni i da ćete jednom morati odgovarati za sva svoja djela,kao i svi, želim vam svima uspješan i sretan život, možda će vam nekad i uistinu prokucati kamen koji nosite nasred vaših grudi, i da ćete početi napokon ispravno postupati.
|