Krky
|
Eto mene opet i sretna sam što vam svojim iskustvom mogu bar malo pomoći. Moji su twineki dobro, s tim da momentalno brišem dva šmrkljiva nosića i usprkos velikoj dobi, još uvijek mijenjam pelene na obje guzane. Kad su bili bebe, uopće nije bilo tako teško kao što drugi misle, jer, iako radiš sve duplo, ide jedno za drugim. Ja sam ih čak nikom nisam dala da ih kupa, često bih sve obavljala dok sam bila sama, ali pomoć ipak dobro dođe (dodavanje, odnošenje beba, jednu se bebu premata, drugu kupa itd), pa si brže gotov. Znala sam ih i paralelno oblačiti: jednom pelenicu, drugom pelenicu, pa tako s benkicama i sl. (na krevetu). Za dojenje se ne mogu pohvalit jer tu nisam uspjela, ali zato vama silno želim da uspijete. Ja imam i dvoje starijih, školaraca kojima je trebalo i pomoć i skuhat, a ja sam htjela sve sama, a zaista nisam ni imala dovoljno mlijeka. Sad mi je žao jer sam jednog mogla dojiti, a drugom podbočiti bočicu do sebe i kontrolirati, za slijedeći obrok obrnuto, ovako su obojica završili na Bebimilu, na moju žalost i krivicu. Inače sam ih usklađivala sa svime, u isto vrijeme su spavali, jeli, (i kakali ). Kad su krenuli s kašicama, nije bilo potrebno ni duplo duže vrijeme, jer dok jedan brljucka i mljacka, drugi dobiva žličicu. Naravno, morate biti spremne da će biti plača jer nismo roboti, pa ne ide sve brzinom kojom bi bebice htjele, a bit će i frustracija. Ali i to zavisi od naravi bebica. Meni je bilo najteže kad su bili 1,5 god i kad su od ljutnje znali udarat glavom u pločice, a kad bi podložila nešto oni bi otpuzali nazad i opet isto. U kolicima su se redovito čerupali ili prebacivali nogice jedan preko drugog, udarali po nosićima itd (sjedala jedno do drugog). Srećom, kod blizanaca se često dešava da dok jedan "šizi" drugi "glumi" dobricu, pa je kod većih rjeđe plakanje u stereo tehnici - bar je kod mene tako. Dobru vam zabavu, curke!!!