Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 19.1.2012 10:21:40
|
|
|
|
natali2610
|
Jutro curke ...ja razmišljam ukoliko će biti inducirani porod obavezno ću tražiti epiduralnu ,a ako dobijem prirodne trudove probat ću bez epiduralne ....
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 19.1.2012 10:31:10
|
|
|
|
mariola
|
Jutro natali Drip ubrzava i pojačava trudove. Mene prirodni na 100 nisu ništa bolili (bol kad kad trebam dobiti) a na dripu na 70 mi se svijet okretao pred očima. I nakon dva sata su bili tako jaki i česti da nemaš vremena ni zraka uzet. Vidićukakoće teći porod a ako ikako budem u mogućnosti pitat ću epiduralnu. Prošli put nisam ni mogla jer sam došla dosta otvorena.
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 19.1.2012 10:39:55
|
|
|
|
natali2610
|
Kod nad trebaš najaviti da želis roditi sa epiduralnom zbog anesteziologa ...bez najave se može dogoditi da nije slobodan... Mariola meni isto oči iskočile kad je počeo djelovati drip !!!!
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 19.1.2012 11:02:04
|
|
|
|
natali2610
|
Ima li kakvih novosto od Bebys???
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 19.1.2012 11:08:54
|
|
|
|
natali2610
|
Sad sam tek vidjela post od jučer da je rodila !!! za mamu i curicu !!!
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 19.1.2012 11:50:56
|
|
|
|
Dudix
|
Jutro curke... Ja planiram isto ko i natali- ako krene prirodno super, a ako idem na inducirani, sa dripom, odmah tražim epiduralnu. Iskreno se nadam da do toga neće doći. Ja sam bila kod anesteziologinje na SD prije par tjedana (zbog mogućnosti carskog) pa mi je rekla da epi daju bez problema, samo se treba reći čim dođeš Ja sam cijelu noć dušu iskašljala, malo spavala, zato se i jesam ustala nakon 11. Sad je glava i nos ok, ali taj kašalj me ubija jer imam osjećaj da ću maloga iskašljati vani koliko se naprežem
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 19.1.2012 13:00:16
|
|
|
|
Gardenija
|
iskašljat, Dudix nadam se da ipak nećeš, ali si me nasmijala ja sam sanjala da imam jaki nagon na tiskanje i da mi je beba jako dole samo što nije izašla. Ali sam svejedno fino spavala. mamaibeba pozdrav, rijetko tko je još baš rodio na točan dan koji kažu pa možda ne bude baš 29.2. Sada nam se počinju rađati vodenjaci ako se ne varam, od sutra. jee
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 19.1.2012 13:08:53
|
|
|
|
Dudix
|
Sad sam nabrojala 10tak preparata, što home-made što iz apoteke, koje koristim, tako da se nadam da sam do vikenda ko nova. Možda stignem i na neku kavu sa dragim Zadnju kroz neko vrijeme.... E da, snovi su više nego zanimljivi ovih zadnjih mjesec dana Uopće nisam razmišljala o horoskopu maloga, pa ja ne vjerujem!!!! Stvarno, vodenjak...
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 19.1.2012 13:19:30
|
|
|
|
elven
|
IZVORNA PORUKA: Dudix Jutro curke... Ja planiram isto ko i natali- ako krene prirodno super, a ako idem na inducirani, sa dripom, odmah tražim epiduralnu. Iskreno se nadam da do toga neće doći. Ja sam bila kod anesteziologinje na SD prije par tjedana (zbog mogućnosti carskog) pa mi je rekla da epi daju bez problema, samo se treba reći čim dođeš Dudix draga, ja sam ti friška iz tvoje situacije....što se tiče epi, u pravu je anesteziolog, ukoliko te ne zalomi noćna smjena (od 01-07), tada je problem jer se zove samo za hitne slučajeve. I odmah draga čim dođeš u rodilište prvu stvar reci sve faktore rizika i imaj sa sobom svu medicinsku dokumentaciju bez obzira, ako su ti u trudničkoj rekli da ti to više neće gledati, hoće 100% na prijemu. Epi obavezno traži jer se može dozirati...ne mora te oduzeti već samo olakšati taj kraj isto tako mogu tempirati da, ako želiš izgon bude bez pa da sve osjetiš....još ti je to dobra solucija jer ukoliko se nešto iskomplicira tada mogu još brže reagirati i u taj kateter ubrzgati spinalnu analgeziju, a ne gubiti vrijeme na pikanje. Uglavnom ako imaš kakvih dodatnih pitanja tu sam...mada ćeš morati malo čekati na odgovor zbog sineka
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 19.1.2012 13:24:36
|
|
|
|
Dudix
|
Nosim ja njima cijeli fascikl, od početka trudnoće, sa svim nalazima i UZV-ovima, brisevima...ima toga kod mene pa neka gledaju. Za epiduralnu se još mislim, iako ne znam zašto Valjda ću na licu mjesta odlučiti, kad vidim kako podnosim ove prve slabije trudove. Ne znam...
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 19.1.2012 13:36:23
|
|
|
|
Gardenija
|
elven jel sinek dobio ime? jesi se oporavila od svega
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 19.1.2012 15:39:13
|
|
|
|
elven
|
Joj Gardenija, još su tu velike dileme Sineka idemo sljedeći tjedan prijaviti i još ga zovemo zlato... imamo par užih izbora pa ne bih pisala koje da ne "ureknem" svog favorita .... Oporavak ide brže, ali čini mi se da je bolniji od prvog carskog, pitala sam patronažnu jel mogu kad stvarno prigusti popiti ibuprofen, umjesto lupoceta (kod mene nema nikakvog efekta) i rekla je da je to od svih drugih najmanje zlo pa da mogu. Zlato mamino je već vratilo porođajnu, ciki sve u 16 i početna nelagoda i ragade nam je patronažna uz male korekcije položaja već ispravila tako da nam i to ide bolje nego sam se nadala. @Dudix računaj na to da ti daju epi kad si 3,4,5 cm otvorena, a do tada svi dobro podnosimo trudove i dišemo kako treba, ali vjerujem što god da odlučila ti ćeš to odraditi onako školski uz pohvalnicu.
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 19.1.2012 18:41:25
|
|
|
|
Gardenija
|
daa, vodenjaci i kasnije ribice nam stižu joj elven i mi smo odustali od našeg imena OPET, stvarno je to meni najteže u ovome. Kaže mi M da dam koje mi prvo dođe, a već mi jedna prijateljica ima djete s imenom koje se meni sviđa. sretno i nek pobjedi tvoje ime koje želiš zlatu vašem
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 19.1.2012 20:31:36
|
|
|
|
mariola
|
Izgleda da nam je svima najteže odabrat ime I meni se sviđa jedno ime a nedavno je rodila jedna ženska tu kod nas i dala bebi to ime pa više nije u igri. Ah valjda ćemo odlučit do poroda.
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 20.1.2012 8:43:11
|
|
|
|
marinazg
|
elven imam ja pitanja ako imas vremena odgovorit prvo kako je bebica i kako se snalazis? kak je bilo u bolnici, jel bilo spavacica, kada su bile posjete, jel tata mogao u sobu, kakve su sestre, hrana.... jaooo milijun pitanja imam, ako ti se neda pisat razumijet cu
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 20.1.2012 9:03:12
|
|
|
|
mariola
|
Jutro curke Marina puna si pitanja danas Uživam u kavici i pjevam Gloriu s nekom plavušom iz neke serije. mogla bi susjede probuditi Čekam da se krempita ohladi, da vidim jel jestiva
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 20.1.2012 9:18:28
|
|
|
|
marinazg
|
jutro daa zato sam napisala da cu razumijet ako joj se neda odg ja si razmisljam da neki kolac napravim al neznam bum vidla. moram u banku i ic platit rezije, sjela je crkavica jucer samo ti pjevaj a ako se susjedi pocnu zalit zaprijeti im se jacmencom hahaha
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 20.1.2012 9:23:05
|
|
|
|
Gardenija
|
na jutro krempite a mariola ja sam imala 2 imena, jedno je ta prijateljica dala, a drugo već imaju u MM familiji. A to ime sam htjela odavno i prije neg je ona rodila. Baš sam bila žalosna kad sam čula, a to bilo negdje u ljeto još dok ja nisam bila sigurna da je dečko. Ali briga me jer da dam Ivan onda to ne bi bilo kopiranje jer se tako zove skoro svaki drugi, a primjerice Lovro ne. je nam danas neki ružan dan, jedva se ustala i odmah ja po kavi i kompu. Hoćete bebu iznositi iz bolnice u nosaljkama, jastucima ili čemu već se to iznosi?
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 20.1.2012 9:24:04
|
|
|
|
mariola
|
Ma ne vjerujem da me čuju, oko mene su sve na pol gluhe babe Ajme ova serija je neka spaljena. Ima neka mama s blizankama i plače i vrišti skupa s njima
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 20.1.2012 9:30:22
|
|
|
|
mariola
|
Gardenija ja ću u košari od kolica
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 20.1.2012 9:33:37
|
|
|
|
Martyna
|
jutro cure!!!! Ja imam onu nosiljku sto je i autosjedalica pa cu u tome!!! Zadnja dva dana mi je vec stvarno grozno, vise nemogu nikak spavat, na wc-u sam stalno, sve me boli.... onda malo me kao pocnu sarafiti trudovi, al ocito to nije to jer prodje.... al zelja za hranom me nije prosla , samo gledam po kuci kaj bi pojela! Nadam se da ce skoro odlucit da mu je dosta mog trbuha!!!
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 20.1.2012 9:35:28
|
|
|
|
Martyna
|
joj bas su mi super ova kolica....
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 20.1.2012 9:39:05
|
|
|
|
marinazg
|
jutro Gardenija ja cu isto kao i Mariola u toj kosari cure sad sam malo zabrinuta, isla sam na wc i na onom dnevnom ulosku sam vidla komadic kao iscjedak (kao kuglica mala) ali je sluzav i gust, nema boje, onako je mljecni i rastezljiv, jel moguce da je to sluzni cep? vidla sam na netu da sluzni cep je veci i malo krvav a meni nije takav veliki bio i nije bilo krvi nego kao kuglica mljecne boje. sad sam zabrinuta pomagajte molim vas
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 20.1.2012 9:54:05
|
|
|
|
mariola
|
Marina, moguće je da je sluzni čep. Ali opet mi nekako rano, obično on ode par dana prije poroda Curke kakva kolica imate? Moja su kao ova na slici samo kombinacija bež i smeđe. To su mi još od T, ali su ko nova, imam i onaj dio nosiljke/auto sjedalice i sportski dio. Upravo mi bili iz hp expressa, donili kutiju za pohranu krvi iz pupkovine. Sad sam skompletirana za rodilište
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 20.1.2012 10:03:37
|
|
|
|
natali2610
|
Jutro Mariola za krempite ...gledala i ja tu talijansku seriju ,fakat je spaljena...dobar im je prijevod pjesme Gloria -Slavica-pišala sam od smijeha Martyna tješi se da tebi ostaje još malo ..ja ti isto ne spavam po noći ...ove noći sam se probudila u 2h i nikako zaspati ,na kraju sam se digla ,skuhala čaja i šetala po stanu ... Marina mislim da se ne moraš brinuti oko iscjetka ,na kraju trudnoće je normalno da je pojačan ,a sluzni čep je popraćen krvlju ...
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!