Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 23.1.2012 22:28:53
|
|
|
|
marinazg
|
joj Mariola moja do sad je sve bilo ok i sad prije pola sata su me noge tak pocele boljet da sam ih htjela iscupat, a kad sam se pokusala okrenut na lijevi bok tak me kicma zaboljela da sam vidla zvjezdice sad cu se ic otusirat i pravac u krevet, nadam se da ce bit bolje poslje tusa i da cu moc lijepo zahrkat. jel te bar shoping uspio podignut malo? mislim da je to sve zbog promjene vremena
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 23.1.2012 23:43:33
|
|
|
|
Dudix
|
@mariola- toga se i ja bojim, da će mi pola robice odmah na tavan Sreća da smo toga puno nadobivali pa imam skoro za cijelu prvu godinu. Ja skoro ništa od robice nisam kupila, jedino za izlazak iz bolnice, da barem onda bude u svome. A što se posteljine tiče, to mi se sve nekako skupo čini pa sam ja donje plahtice kupila u Ikei (2 kom 5€- one na gumicu), tamo smo uzeli i onu manju ogradicu za krevetić dok je podnica još na najvišoj razini, veću ogradicu u Nami, i dvije deblje dekice u Tintiliniću. Kako ćete vi pokrivati bebe dok spavaju, pošto grijanje mora raditi i noću (barem su nama tako rekli)? Poplun, deka, vreća za spavanje...? @marinazg- ne brini, budu te primili kad god dođeš. Samo su sestre nekad malo živčane, ali nije ni čudo kakva im je gužva. Smile, pristojnjak i eto... Nadam se da ćeš se naspavati. Ako te to tješi, ja sam imala užasne bolove u kičmi i zdjelici kad sam ušla u 9. mjesec i to je trajalo 20tak dana. Zadnjih 10 me ne boli toliko i uopće se više ne gegam ko . Samo me probode tu i tamo u trbuhu i "tamo dolje". A što se tiče poticanja trudova- stepenice gore-dolje, ljuta hrana, ta moja homeopatija i malo sa mužem (orgazam potiče kontrakcije maternice, a sperma ima neki sastojak što je inače u dripu...). Za sad ne pali ništa, a probano sve
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 24.1.2012 8:57:12
|
|
|
|
marinazg
|
Jutro Dudix kolko si platila dekice u tintilinicu i koje su velicine ako znas mozda? da to za pokrivanje neznam ni ja, imam 2 tanje velike dekice, 1 debelu i poplon. e sad ako cu pokrivat sa poplonom po noci onda si ovu debelu uzmem za kolica i nemoram kupovat jos jednu jer je moja mama kupila u adaxu tu dekicu i kostala je 250 kuna a meni se to cini previse makar je dekica stvarno preljepa i jako debela ma inace sam prema svima pristojna, volim se zezat.... tako da se uvijek skompam tamo sa sestrama i doktorima jel ti snimas sa mobitelom uzv? na trudu sa muzicem ova homeopatija i nije bas nekaj?
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 24.1.2012 9:13:56
|
|
|
|
Gardenija
|
jutro ilena drago mi je pa si se javila, nama je termin tu bio nekako bio blizu, a ti već uživaš sa svojom bebicom. Nitko još novi nije rodio. Dudix pa što se čeka? Mene prestala leđa, sad mi je težak jako stomak, osjećam se po noći kao vuk iz crvenkapice Sutra ctg i neznam šta sve ne u bolnici od pregleda. Dudix još uvijek s mužem. Ja se sada već bojim pa sam odustala. Ali ako doktori budu rekli da treba onda ću morati. ja pripremila dekicu za pokrivanje i jedan deblji prekrivač, a i grijanje će biti pa mislim da neće biti potrebno više. I da, ja imam robe samo veličine 56 i 62, sve moram u toku kupovati pa se nadam da će moj dečkić stati u ono što sam pripremila.
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 24.1.2012 10:47:27
|
|
|
|
mariola
|
Gardenija, drugi brojevi robice ti i ne trebaju, dobivat ćeš. Ja sam T pokrivala poplunom i dekom a tako ću i curku, iako grijanje radi cijelu noć. Imate onaj jastuk za bebe? Ja sam ih oprala i spremila isto, koristila sam ih prvih mjesec dana s T, jako su mi praktični. A što se tiče posteljine, stvarno su skupe ali su i neodoljive A što se tiče seksa, ne pada mi na pamet do daljnjeg Netko je pitao jel imaju košare pojaseve za vezanje? Moja ima.
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 24.1.2012 11:18:06
|
|
|
|
Dudix
|
Jutro cure (meni jutro malo kasnije počinje) Dekice sam platila oko 230kn, i to su pone manje, mislim da je dimenzija taman ko i krevetić (120x60). Jedna za spavanje, druga za kolica. Mislim da ćiu ga staviti u vreću za spavanje (iako se to još mislim) + ta dekica i gotovo. Ja se skuham pod poplunom bez grijanja i samo u majci kratkih rukava pa računam da je njemu obučenom u odjelce i vreća i dekica skupa sa grijanjem...dovoljno. Marina moja, homeopatija očito ne pomaže. A sa mužem je bilo fora jer jako dugo nismo mogli zbog niske posteljice. Sad imamo dobar razlog pa udri Ja jastuk nisam kupovala. Vi ga imate?
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 24.1.2012 12:27:34
|
|
|
|
marinazg
|
dianchy nam nema, da joj nije malo uranila bebica? hvala Dudix mi isto imamo jastuk i u tom i u kosari cu ga iznjet iz bolnice. imamo grijanje preko toplane i strasno je vruce i po danu i po noci,ja sam stalno u majci bez rukava i kratkim hlacama i svi prozori su mi na kip otvoreni, bas dobro hajcaju ovi iz toplane Ova homeopatija ne pomaze al muz bude valjda haha
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 24.1.2012 12:32:43
|
|
|
|
ilena83
|
hej! eto da vam se malo pojadam. jako sam razočarana sa babinjačama na sv.duhu. zbog moje situacije prva 2 dana smo bile na intenzivnoj i tamo su super sestre. treći dan nas prebacili baš u sobu i koma. bebe su cijelo vrijeme sa vama i super je to, al stvarno treba malo vremena za odmor. na ploči u sobi stoji pravilnik i piše da u bilo kojem slučaju možete bebu dat sestri da se odmorite, a kada ih pozovete da ih odnesu kažu da ne smiju i gledaju vas ko da ste najgora mama jer ne želite dijete svoje.... super sistem i super osmišljeno, ali ne za našu državu di su svi nabrijani. druga stvar, dojenje. žalila sam se u bolnici cijelo vrijeme da me jako bole cice kad papa. pregledali su me i rekli da je sve ok. i tako 10-ak puta. u srijedu dođemo doma i došla mi mama, njoj čudno kako mala jede svakih sat vremena i po pola sata je na cici. da bi skužili da se meni to sve upalilo i da su se začepili mliječni kanali, a bolilo za poludit.. muž u ljekarnu po hranu, ja cijelu noć oblogi, masaže i izdajalica... sada nam je krenulo... mislim da će idući tjedan kada muž ode šljakat malo više mama uskakat i svekrva. al to je kod mene tako, a ja sam malo paničarna. ovih dana kad je muž do dućana otišao bila sam luda.
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 24.1.2012 12:49:54
|
|
|
|
Dudix
|
Hvala na info ilena 83. Da li se isplati posvađati sa njima i postaviti se onako malo strože? Ili trpi tih par dana pa doma po svome? Marina ja se pouzdam u MM . Mi ćemo bucka izvaditi u jaju tj. autosjedalici, koje smo na kraju morali posuditi od frendova jer naša klolica još nisu stigla. To je tata kriv jer je zapeo baš za ta i tu boju...ali trebala bi svaki čas. Ionako nećemo izlaziti prva 2-3 tjedna pa nam teoretski i ne trebaju.
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 24.1.2012 12:52:47
|
|
|
|
marinazg
|
a joooj znaci ipak cu morat povlacit veze, imam dvije babice tamo i jednu medicinsku sestru. mislila sam da nije tak strasno i da ih necu gnjavit ali ocito cu morat malo ja sam si spremila izdajalicu i dudu pa nek bude, ako me bude tak boljelo izdojit cu se, samo da se sve ne upali jer sam cula da to uzasno boli. ilena ako su ti sveki i mama blizu nemas frke meni je mama pricala, ona nije imala nikoga ali bas nikoga uz sebe. tata je nazalost morao radit 2 posla da imamo za jest a mama sama doma samnom i bratom... to mi je poticaj ako je ona mogla sama onda cu moc i ja kaj ce i mama i sveki i muz mjesec dana bit uz mene ne brini sve ce biti ok
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 24.1.2012 13:08:43
|
|
|
|
ilena83
|
ne isplati se svađati jer njima svejedno. ja sam odbrusila par puta jer imam 1000 pitanja a niko ti ne odgovara na ništa, svi samo govore da imaju gužvu i puno posla. znam da nas ima puno, ali nisu onda trebali uvoditi tako nešto ako se ne može ostvariti. još ti na izlasku daju upitnik da ispuniš kako si zadovoljna edukacijom... kojom edukacijom??? imate u sobi gumbić za zvat sestre. kad pozoveš nema je pola sata, onda dođe živčana i još se izdere kaj si je zvao. tako da vam je moj savjet; ako imate nekog gore povlačite veze, dobro će vam doć....
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 24.1.2012 13:10:08
|
|
|
|
Gardenija
|
ja taj jastuk za bebu nemam, ali sam vidjela da ga ima za kupit svugdje pa možda i to uzmem. ja nisam nabavila izdajalicu, a sama se ne znam, valjda ću uspjeti ako zapne. baš me zanima kako je kod nas jel bebe ostaju s nama cijelo vrijeme ili ne. ma kad dianchy ima termin? nema ni Martyne
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 24.1.2012 13:25:10
|
|
|
|
mariola
|
Baš mi je žao što je tako na sv.Duhu Baš bezveze. U Zadru je totalno drukčije. Svi su ti maksimalno posvećeni, sestre se tako trude da naučiš pravilno dojiti. Zadnji dan je obuka oko čišćenja pupka, kupanja i tako neke savjetiće daju. Kad pozvoniš odmah ti dolaze. Barem je tako bilo prije dvi godine, nadam se da se nije ništa promijenilo... Ja se uopće ne sjećam jesam li ja T donijela u jastuku doma Morat ću sveki pitat, ona će se sigurno sjetit
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 24.1.2012 13:40:29
|
|
|
|
dianchy
|
Dudix pa kaj si još tu?! Pa fakat je malenom super u trbuhu kad neće van Mogu si misliti kak ti je... Ja sam dobro i još sam 2u1, nemate brige. Neće ona tak skoro van. Pa termin nam je tek 16.02...a kao prvorotkinja ni ne očekujem da izađe ranije...iako si to jaaaako želim! Prvo pere me neka depra tj.više se osjećam bezveze i nikako nego baš prava depra...valjda zato kaj sam navikla zbog posla biti u kontaktu s puno ljudi, a sad sam samo doma. MM dođe doma oko 4-5, nikud ne idemo jer više ne mogu normalno ni sjediti, a kamoli hodati. Kad hodam za 7 min me počne sve dolje boliti koliko me pritišće, pa svakih 5 min na wc...a pijem i dosta tekućine pa si ne pomažem ni na taj način ( ali kaj kad se mora piti)...primjer:prije tuširanja obavezno se popiškim, otuširam se i namažem s uljem i već mi je sila na wc kao da nisam bila 2 sata. Koma! A da ne pričam o tome kako su mi se počele kočiti i trnuti noge kad ležim na bokovima (kad drukčije ni ne mogu)... Svaki dan pričam s malenom i govorim joj kak bi joj vani bilo puno ljepše, ali mislim da me ne doživljava Ja jučer poludila i otišla u shoping malo, i vidjela u zari kids male cipelice...ajme meni! male male balerinkice, mokasine, čizmice s krznom...mislim da će princeza imati više cipela nego mama! Ali uspjela sam nekako odoliti i nisam ništa kupila jer fakat ne smijem...imamo robice ko u priči...iako većinu sam toga dobila (hvala im na tome jer bi inače bankrotirala pošto se teško kontroliram u kupnji te male preslatke robice!)
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 24.1.2012 13:49:21
|
|
|
|
mariola
|
Ajme dianchy ko da si mene opisala. Osim što ja nisam baš u nekoj depri ali me T bolest dosta brine pa sam nikakva zbog toga. A isto sam juče počela peglat karticu i čak sam uz ono malo sna što sam imala noćas sanjala onu posteljinu koju sam gledala i mislim da ću otić i po nju. A vjerojatno i po dekicu za kolica A izgovor imam odličan za ponovo otić u trgovinu jer smo pozvani sutra na rođendan pa moram ići poklon kupiti.
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 24.1.2012 13:59:36
|
|
|
|
dianchy
|
t je bolestan? Kaj mu je? Znam kako ti je...i ja sanjam da peglam karticu! Kao što sam rekla jučer sam odlučila sebe počastiti, ali nema smisla više kupovati pravu trudničku robu, a kaj ja znam kakva ću biti za mjesec dana, a trebat će mi robe jer u staro neću stati, a ne mogu onda više nositi trudničke stvari. Zato sam si ja kupila 3 veste na kopčanje (jedna ima 3/4 rukaave - dakle za proljeće, jedna je s dugim rukavima - mogu ju i sad nositi, a ispod neka majčica i jednu vestu dužu) i sve su na istu foru...svbe su u smeđim nijansama (jer volim smeđu i bež)...eh da i jednu širu košulju u koju sad apsolutno ne stanem, ali se nadam da budem na proljeće Uglavnom 3 veste sve na istu foru! A kaj ću kad sam si morala nešto kupiti, a osim vesti na kopčanje ništa ne ide na mene! Ali nisam kupila frendici poklon za ročkas, pa ću i ja morati opet u shoping...ups!
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 24.1.2012 15:30:26
|
|
|
|
natali2610
|
Curke eto da vam javim najnovije vijesti ..upravo se vratila od ginica i predlaže hospitalizaciju zbog zastoja mjere trbuha bebe od dva tjedna ,tak da sutra vjerojatno ostajem u bolnici...sve ovisi što će tamo reći...joj užas !!! Uglavnom sve mjere su za 37 tjedana ,a trbuh za 35 ....zadnji put u bolnici na pregledu nisu radili problem oko toga ...kao za njih je to sve ok ,a sad ćemo vidjeti što će obaj put reći ...
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 24.1.2012 15:43:14
|
|
|
|
Gardenija
|
Natali vidiš kako to ovisi od ginića do ginića. mene bi tvoj ginić onda isto uputio na hospitalizaciju. puno sreće, bit će to sve u redu. tamo si sigurna, a tko zna možda bebač dođe ranije neg što si mislila
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 24.1.2012 16:09:47
|
|
|
|
ilena83
|
Natali, znam da ti je koma, al bolje možda da si pod njihovim nadzorom i da te svaki dan gledaju nego da ležiš doma i paničariš dok čekaš preglede. Imaš još jako malo, nije to strašno... A i sada si u sigurnim tjednima, i da bilo kaj krene loše uvijek te mogu porodit.... Samo se nemoj sekirat!
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 24.1.2012 16:56:30
|
|
|
|
natali2610
|
Hvala vam curke ...javim vam sutra novosti...
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 24.1.2012 17:00:00
|
|
|
|
mala99
|
Ajde natali izdrži brzo će to proći i još malo češ držati svoju bebicu! Neka bolnički dani prođu brzo i neka sve bude uredu. Sretno draga, mislimo na tebe
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 24.1.2012 17:13:51
|
|
|
|
Dudix
|
Natali sretno i nemoj se puno uzrujavati. Ako te i zadrže, bolje da si pod njihovim nadzorom, a sad si ionako u sigurnim tjednima. SRETNO...
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 24.1.2012 18:42:14
|
|
|
|
Bebys
|
hvala vam svima sto ste MISILE NA MENE... ja sam ok jos malo imam neke bolove...javim se cim stignem vise na komp....pozdrav SRETNO SVIMA KOJE SU SADA NA REDU... neka su vam zive i zdrave bebe kao moja MAGDALENA...
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 24.1.2012 18:58:09
|
|
|
|
Gardenija
|
Bebys za Magdalenu za tebe Mi nestrpljivo iščekujemo koja će bebica biti sljedeća uf, blago vama kome vam svekrve kuhaju, ja danas nisam kuhala pa cijeli dan na slatkišima
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 25.1.2012 1:15:59
|
|
|
|
dancy24
|
ej cure evo i mene, sutra mi termin i nema naznaka, a ja cila nestrpljiva, iden danas u gin pa ću vidit kako je stanje, vidin stiglo par beba, javin kad se vratin kući kako je, pozz svima koje su na redu
|
|
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!