Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
Kakve ste u čišćenju kuće? 5.3.2012 14:58:56
|
|
|
|
mamino zlateko
|
Jučer pricala nesto s frendicom o ciscenju kuce i higijeni djece,pa mi malo cudno to njezino ciscenje,mislim svi cistimo al bas da budem ko ona,to mi malo previse,bas mi i mm rekao da malo pretjeruje.. uglavnom ona meni veli da kroz dan usisava bar 4-5 put,ujutro nakon budjenja,oko rucka,i poslijepodne a ako treba i navecer..sve podove u kuci pere 3 puta na tjedan,jer veli da je alergicna na mrvice,prasinu,bakterije...i ima curu od 2 god.,i njoj pere ruke kad idu u ducan,kad dodju doma,kad sjedne u auto,kad se igra,tijekom igre.. mislim usisavam i ja 1dnevno,perem ruke t kad ide jesti,kad se najede,ujutro kad se probudi,kad se vani igramo pa se vratimo u kucu,prije spavanja...al bas da cu joj za svaki pokret prat ruke,za to nisam... sta vi mislite o tome? dali ste i vi takvi kao frendica ili? bas me zanima vase misljenje
< Poruku je uredio Ninaa -- 5.3.2012 23:04:24 >
|
|
RE: kakve ste u ciscenju kuce? 5.3.2012 15:01:25
|
|
|
|
adryosijek
|
onaje bolesna osoba ,neznam kako se zove ta bolest ali ima veze sa pretjeranom higijenom ..
|
|
RE: kakve ste u ciscenju kuce? 5.3.2012 15:03:29
|
|
|
|
mamino zlateko
|
to sam i ja rekla,ta nije normalna majke mi,al sta ces svakakvi postoje..
|
|
RE: kakve ste u ciscenju kuce? 5.3.2012 15:22:27
|
|
|
|
ruwenzor
|
Nije zdravo previše čistiti Znam da neke mame svaki dan usisavaju i ribaju kupaonu i kuhinju, al mislim da je više štete neg koristi ispunjavati kuću s kemikalijama. Volim da mi je lijepo, uredno i čisto i mislim da je usisavanje svakih dan-dva dovoljno, i uglavnom 1x tjedno sredim ostalo (jedino mi je kuhinja Ahilova peta, to mi mora bit skroz čisto)
|
|
RE: kakve ste u ciscenju kuce? 5.3.2012 15:25:53
|
|
|
|
mala pcelica
|
ja sve radim po potrebi,ako nema potrebe necu usisati i 3 dana, tako i sve ostalo...da se razumijemo nije mi prljavo kao u krtičnjaku ali nije mi ni čisto kao u apoteci
|
|
|
|
RE: kakve ste u ciscenju kuce? 5.3.2012 16:38:32
|
|
|
|
lidac0605
|
Uf,i ja sam picajzlasta kad je čišćenje u pitanju,pogotovo sam osjetljiva na pod,ima da se cakli i alergična sam na ikakve mucice,flekice i mrvice na njemu.I ja neki put par puta u danu čistim pod jer uz četvero djece u trenu nastaje kaos...i mrzim kad sve nije na svom mjestu. Ovu svoju osobinu smatram manom,al nikak da se oslobodim toga...
|
|
[Brisano sporočilo] 5.3.2012 16:44:33
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: kakve ste u ciscenju kuce? 5.3.2012 17:05:18
|
|
|
|
pincirotvajler
|
hm..ma ja sam sva površna i vjerojatno mi je stan neuredniji od pola vaših jedino pravilo mi je da moram trulexice i spužve za suđe,bar jednom tjedno mjenjat,,i svaki dan školjku prebrisat,ostalo po potrebi.. stan je mali i fakat nema puno posla,ziher bi mogo biti čisće ali eto,,manaaa
|
|
RE: kakve ste u ciscenju kuce? 5.3.2012 17:51:30
|
|
|
|
Nika 24052006
|
Ja usisavam 1,max 2 puta dnevno,isto tako perem podove.Prašinu pokupim svaki dan,kupaonicu i kuhinju isto jednom dnevno prebrišem.Nisam skroz picajzla,nije mi smak svijeta ako ima pokoja mrvica...Imam susjedu koja doslovno dezinficira kvake u kući kad joj netko dođe,odnosno ode od nje...Non stop joj je krpa u ruci.
|
|
[Brisano sporočilo] 5.3.2012 18:06:43
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: kakve ste u ciscenju kuce? 5.3.2012 19:38:16
|
|
|
|
cuba
|
U čišćenju kuće sam odlična, pa kućanica sam ne Mislila sam da ja imam opsesivno-kompulzivni poremećaj čišćenja ali kad sam pročitala koliko tvoja frendica tijekom dana čisti ja sam onda mali mujo Iako mi to nije normalno. Ma pazim da je sve uredno svaki dan, zbilja moram priznati. Nije da pomičem ormar u spavaćoj sobi svaki dan i ribam ispod njega ali usisati, napraviti krevete, pobrisati prašinu (dosta je tamnog namještaja pa silom prilika moram ), srediti cijelu kuhinju nakon ručka i prebrisati wc školjku i lavandin mi je obavezno. Uz to svaki dan nešto od većih stvari obavim tipa: operem prozore (kao danas), perem/sušim/peglam robu, mijenjam kompletnu posteljinu na krevetima, čistim generalno elemente u kuhinji ili kompletnu kupaonu oribam.
|
|
RE: kakve ste u ciscenju kuce? 5.3.2012 22:57:20
|
|
|
|
natalijax
|
ok mi je kad žena vodi brigu i voli da je uredno,nevolim kad je nekom krpa 24 sata u ruci al znam neke muške koji žive sami veče su picajzle o žena,mogla bi se posramit
|
|
|
|
RE: kakve ste u ciscenju kuce? 5.3.2012 23:03:46
|
|
|
|
Ninaa
|
Pa ja sam alergična na prašinu i grinje i na nered tak da puno čistim. Doma imam bolesnu osobu i malo dijete tak da pogotovo wc i kuhinja su mi bolna točka. Uglavnom čistim po potrebi, nije baš da sam ko manijak, ali volim da je sve uredno, bez prašine, pospremljeno i na svome mjestu. Imam puno prozora pa me to ubije u pojam jel ih treba svako malo prati. Sad kak sam imala problematičnu trudnoću malo sam morala popustiti, ali sve ću to nadoknaditi. Mislim da tvoja prijateljica ipak malo pretjeruje jel mi to već malo graniči na bolest.
|
|
RE: kakve ste u ciscenju kuce? 5.3.2012 23:08:55
|
|
|
|
maryann01
|
obavezno usisavam i perem podove svaki dan,kuhinju i kupaonicu svaki dan počistim jer volim da mi je uredno,jednom tjedno radim generalku i nisam neki frik koji stalno ima krpu u ruci. evo baš sad je situacija da mi je sve u neredu i zamazano jer renoviramo kuhinju i da mi netko sad dođe u kuću reko bi ajme pa kaj radiš po cijele dane ko da je bomba pala
< Poruku je uredio maryann01 -- 5.3.2012 23:09:47 >
|
|
RE: kakve ste u ciscenju kuce? 6.3.2012 9:14:00
|
|
|
|
anonno17
|
IZVORNA PORUKA: cuba U čišćenju kuće sam odlična, pa kućanica sam ne Mislila sam da ja imam opsesivno-kompulzivni poremećaj čišćenja ali kad sam pročitala koliko tvoja frendica tijekom dana čisti ja sam onda mali mujo Iako mi to nije normalno. Ma pazim da je sve uredno svaki dan, zbilja moram priznati. Nije da pomičem ormar u spavaćoj sobi svaki dan i ribam ispod njega ali usisati, napraviti krevete, pobrisati prašinu (dosta je tamnog namještaja pa silom prilika moram ), srediti cijelu kuhinju nakon ručka i prebrisati wc školjku i lavandin mi je obavezno. Uz to svaki dan nešto od većih stvari obavim tipa: operem prozore (kao danas), perem/sušim/peglam robu, mijenjam kompletnu posteljinu na krevetima, čistim generalno elemente u kuhinji ili kompletnu kupaonu oribam. potpisujem te skroz plus još i radim pa moram sve obaviti poslije ili prije posla, ma nije to neki problem nama ženama pa mi smo kao hobotnice. a i mislim da ova tvoja prijateljica ipak malo pretjeruje i hoće biti bolja od svih nas, mislim da ipak nema toliko vremena a kad se posveti malom onda mali nema mamu nego čistačicu samo! Mislila sam da ja imam opsesivno-kompulzivni poremećaj čišćenja ali kad sam pročitala koliko tvoja frendica tijekom dana čisti ja sam onda mali mujouser posted image Iako mi to nije normalno. Ma pazim da je sve uredno svaki dan, zbilja moram priznati. Nije da pomičem ormar u spavaćoj sobi svaki dan i ribam ispod njega ali usisati, napraviti krevete, pobrisati prašinu (dosta je tamnog namještaja pa silom prilika moramuser posted image ), srediti cijelu kuhinju nakon ručka i prebrisati wc školjku i lavandin mi je obavezno. Uz to svaki dan nešto od većih stvari obavim tipa: operem prozore (kao danas), perem/sušim/peglam robu, mijenjam kompletnu posteljinu na krevetima, čistim generalno elemente u kuhinji ili kompletnu kupaonu oribam.
|
|
RE: kakve ste u ciscenju kuce? 6.3.2012 9:52:55
|
|
|
|
mariola
|
U čišćenju sam kao i cuba,možda i malo gora al ni blizu tvoje prijateljice Ja ne trpim nered, prašinu a ni drugu nečistoću. Kupaonu prebrišem par puta dnevno(školjku i lavadin) a jednom tjedno je izribam cijelu. Kuhinju obavezno svaki dan nakon kuhanja operem cilitom i još i ujutro i na večer prebrišem sve. Volim da mi je sve na svom mjestu. Nezamislivo mi je ne spremit krevete a otić na posao i da to tako stoji pola dana...Kod mene nema fleka od masnih ruku ili hrane po zidovima, kaučima i ostalom najmještaju jer T jede isključivo u hranilici.
|
|
RE: kakve ste u ciscenju kuce? 6.3.2012 14:34:23
|
|
|
|
stars777
|
Bolesna sam glede čišćenja,kod mene mora biti sve čisto i na svojem mjestu(koliko to dozvoljavaju prilike troje djece)svakodnevno usisavam brišem pod i prašinu,oribam kupaonicu i naravno poslije kuhanja i jela kuhinju......da ne nabrajam ali se ipak tješim jer tvojoj prijateljici nisam ni do koljena(sad, prije sam bila i ja takva nažalost )ipak sam došla malo sebi,to sve napravim ujutro a ostatak dana posveti djeci a ne krpi i metli.A eto svakakvih nas ima
|
|
RE: kakve ste u ciscenju kuce? 7.3.2012 8:38:04
|
|
|
|
chichina
|
čistim po potrebi-kad vidim da treba . prije sam bila puno marljivija što se toga tiče i imala sam svoj raspored čišćenja, ne bi čekala da vidim jel prljavo, al sad jednostavno ne stižem uz posao (kojeg i doma nosim) i malenu od 16mj...
|
|
RE: Kakve ste u čišćenju kuće? 7.3.2012 14:09:15
|
|
|
|
Zvonki
|
Nisam takva. Bogu hvala.
|
|
RE: kakve ste u ciscenju kuce? 7.3.2012 14:30:58
|
|
|
|
lilia
|
Vikendom ako je lijepo vrijeme svi izađemo iz kuće i baš me briga što nisam posisala ili sredila suđe. Volim da smo svi zajedno vani. Po tjednu sve sredim, svaki dan po malo, iskoristim mamu kad mi dođe da bude s Mihaelom da na brzinu sredim nešto. Ne podnosim nered, ako Mihael razbaca pelene ili bilo što po sobi, ja ću ga stavit u vrtić i sredit to, zatvorit sobu i više nema ulaska (možda sat vremena ), tako i kuhinju isto . Jedino je dnevni boravak pun štipaljki, suđa i igračaka koje samo razbaca. Uglavnom svako jutro posisam, operem pod,prebrišem wc, sredim kuhinju, napravim krevete a ono generalnije kad uhvatim vremena. Nisam bolesnik ali volim čistiti.
|
|
RE: kakve ste u ciscenju kuce? 7.3.2012 22:34:31
|
|
|
|
dami
|
Ja poptisujem pinci Izgleda da jedino mi "ne čistimo"
|
|
RE: kakve ste u ciscenju kuce? 7.3.2012 22:37:24
|
|
|
|
dami
|
Evo da se malo i opravdam . Imamo neke radove u kuće koji traju i traju, tako da je i tome uzrok što sam malo ljena dovesti stari pod do svršenstva, prozore ćemo mijenjati pa mi se nekako nedaju prati....
|
|
RE: kakve ste u ciscenju kuce? 8.3.2012 8:17:27
|
|
|
|
lilia
|
Aha čekaš da prestanu radovi...dočekat će te poslije toliko posla da ćeš zvati RR susedice da dođu upomoć...
|
|
RE: kakve ste u ciscenju kuce? 8.3.2012 8:29:08
|
|
|
|
pincirotvajler
|
ja se neću opravdat ničim,tj,jedina stvar kojom bi se mogla opravdat nebi uvažile
|
|
RE: kakve ste u ciscenju kuce? 8.3.2012 13:36:18
|
|
|
|
dami
|
IZVORNA PORUKA: lilia Aha čekaš da prestanu radovi...dočekat će te poslije toliko posla da ćeš zvati RR susedice da dođu upomoć... Ako tražiš posao, evo ga. Za kavicu i ćakulu...
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!