Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 20.3.2012 13:23:11
|
|
|
|
ribica1
|
Hej cure mora da vam vaše bebice zadaju posla kad vas ništa nema Mariola jel se ekspozija dogodila
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 20.3.2012 13:45:40
|
|
|
|
marinazg
|
moj je jucer imao takvu eksploziju da mi se zeludac digao ovo jucer je bilo ko hirošima
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 20.3.2012 20:39:50
|
|
|
|
natali2610
|
Hej curke i kod mene jučer bila eksplozija .. Nego dajte mi recite dal vaši bebachi imaju prištiće po licu ?...Bono je sad nakon mj. dana dobio prištiće po čelu i po obraščićima..po čelu mu je prošlo ali obrazi su koma ,sad se to sve pretvorilo u veliku fleku ..jel postoji neka krema za to?
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 21.3.2012 2:15:17
|
|
|
|
marinazg
|
natali nas je isto sav pun pristica po licu pa cak ima i na glavi, patronazna nam je rekla da se ne brinemo da se to djete cisti i da samo sa obicnom vodom peremo liceko, to ciscenje moze trajat i mjesec dana tako da ne brini
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 21.3.2012 9:23:45
|
|
|
|
mariola
|
Jutro curke. Ribuce, eksplozija bila prošlu noć u 4h ujutro. I znaš da sam te se sjetila Bilo je tako opasno da sam nakon potrošenog pola paketa maramica u 4 jutro oprala L u lavadinu Jučer je frajerica imala mjesec dana i cijeli dan me zafrkavala. Jela pet puta, podrigivala i bljucala cijeli dan. A i noćas je nakon dojenja izbacila litru, i jutros joj vidim na jastučnici da je bljucala i to full žuto Popodne idemo na prvu kontrolu Ona nema prištiće, ali mi ih je T imao. Ne treba mazat ni sam čim, proći će samo od sebe.
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 21.3.2012 10:13:50
|
|
|
|
ribica1
|
ajme Mariola sjetila se i ja tebe, mi nismo noćas imali eksploziju al zato prethodna dva dana jesmo i to isto u 4 ujutro, probilo sve i pelenu i tetru i čiripu i bodi i tuticu do koljena je bilo sra Moja zna tu i tamo imat koji prištić al onako mali sitni jedva se skuži al ja ne mažem s ničim, prođe samo. mi se jedino malo mažemo sa mustelom cold kad idemo van jer kod nas je još dosta bilo zima al sad nećemo morat ni to, stiglo proljeće i sunce iako kod nas se nikad ne zna i snijega još može bit! Mi danas imamo treniranje spavala je od 7 sinoć do jutros do 4 i onda hranjenje, presvlačenje pa se htijela igrat (ko ne bi kad se naspavala) a onda cendranje i nikako joj nije bilo dobro, na kraju joj dala malo čaja i zaspala oko 15 do 6 al kratko je to trajalo do 6 i pol i onda opet igre, pokenjala se pa presvlači pa opet hrani i sad je već sva krepana vidim da joj se spava al nikako i sad leži i dremucka a ja već gotova a uskoro je vrijeme opet za bocu...ajme majko ima li ovome kraja!Ja se nadam da sad kad pojede da idemo u krpe i ja s njom naravno E da kad bljuca i nama zna bit ful žuto, nemam pojma zašto valjda kad se to unutra zmućka požuti
< Poruku je uredio ribica1 -- 21.3.2012 10:15:54 >
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 21.3.2012 15:02:21
|
|
|
|
subi83
|
cure, eto i mene napokon moja malena isto ima stolicu svaka dva dana i to onda budu prave bombe, do pola leđa i smrdi jaaaaakkkoooo mi smo na ad i dojimo i izdajamo se i svakako kombiniramo... sada je na 120 ml ad, ali ne pojede uvijek sve... a što se tiče spavanja stvarno imam sreće jer je velika spavalica... i po danu i po noći... po noći spava od 6-8 sati u komadu... ja presretna, baš je dobrica, niti ne plače puno bolje nismo mogli dobiti, ljubav moja mala a sex smo prakticirali poslije pregleda, jedva dočekali
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 21.3.2012 15:29:51
|
|
|
|
subi83
|
ribica žuto je kad bljucka ako jede ad...
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 21.3.2012 15:33:36
|
|
|
|
subi83
|
e da, moja malena je do prije 2 dana bila čista ko suza a sad su se pojavili prištići iznad obrva, pa joj na tom mjestu malo pocrveni pa se crvenilo povuče... malo sam se zabrinula, ne znam da li je tako i vama kad se čisti prisutno i crvenilo?
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 21.3.2012 16:58:32
|
|
|
|
Gardenija
|
Mi imali prištiće i prošli. Umivali ga u kamilici, ali ne znam jel to pomoglo ili je samo od sebe prošlo. Naša beba svaki drugi dan spava, i svaku drugu noć ne prospava. Vidim da dosta žena izdaja, pa si ja stalno razmišljam kako su prije žene kad nisu postojale izdajalice i nisu mogle dojiti kao ja. Nije valjda da su se ručno. Ja probala pa mi duuuugo traje. i ja mom uvijek dam 120 ml mlijeka, ali pojede oko 110 pa moram bacati ostatak. Oko 1 dl čaja ujutro popije. U njega mu stavim d3 kapi. Robu perem svaki drugi dan baš zbog eksplozija Jesu vam bebe počele gugutati? Moj sada ima mjesec ipo i samo se glasa kad da negoduje non stop, baš je mrgud mali
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 21.3.2012 20:58:38
|
|
|
|
ribica1
|
Mi smo na ad i baš koji put kad bljucne bude žuto a koji put ne, i to bljucanje nije uvijek ima dana kad niš ne bljuca a koji put se potrefi da svaki put bljucne nakon hrane, kako kada! Ja sam joj isto lice brisala s kamilicom jer ju ne kupam svaki dan pa čisto da ju ofriškam i ispod vratića obrišem da joj se ne ukuseli Nama je iznad obrva se znalo zacrvenit i malo ko perutat al to nam je bilo od hladnog zraka i to sam mazala sa mustelom cold, sad joj se to više ne pojavljuje valjda jer je i vani već toplo, nemam pojma! Moja bebica je malo veća od vaših i već guguće i smije se na veliko, al tako kad je imala mjesec i pol - dva je počela i sad sve više i više! Al od kad je otkrila ruke gura ih u usta kol luda i onda zna onako ko da gunđa dok ih liže ma smiješna je skroz, ja joj maknem ruke i dam dudu al neće ruke su bolje, jedino šta mi smeta šta su joj onda stalno vlažne i smrdljive al šta da joj radim nek liže Mariola kako je bilo na prvom pregledu?
< Poruku je uredio ribica1 -- 21.3.2012 20:59:44 >
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 22.3.2012 9:19:37
|
|
|
|
marinazg
|
za kakanje Mariola kolko je curka narasla, kakav je bio prvi pregled? mi idemo 27 pa da znam kaj me ocekuje
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 22.3.2012 10:14:49
|
|
|
|
mariola
|
Moja je samo na prsima pa mi je zato bilo čudno to žuto Gardenija ja sam se znala izdojit ručno kad bi ostavila T malo više sati pa nek se nađe mlijeka ako ogladni.Ne bi mi bio nikakav problem, čekala bi da je cica full puna i onda bi to špricalo na sve strane Nisam vam rekla, jedna cica mi je uvijek veća i punija Laura je bila na kontroli. Rekao je dr. da je još malo žuta pa što više na sunce. Malo joj glavica naginje više na jednu stranu pa da ju potičemo da više gleda na drugu ali ništa strašno rekao je. Široko povijanje je rekao da nosi do snimanja kukova. Ima ravnih 5kg i 55cm. Znači narasla je 3cm i dobila 1200g, s 3800g smo izašli iz rodilišta. Tu i tamo sipusti neki gu-gu Jutros opet bila eksplozija. Ovaj put do vrata, doslovno. Počela ona obavljat jutros nakon papanja i spustim ju u kinderbet pa se išla umit, skuhat kavu, upalila sušilicu i vratila ne nakon 15 min. i dignem ju i imam šta vidit. Probilo i pelenu i tetru i švedsku i štramle i tajice i jastuk za spavanje na boku i posteljinu. Da nema zaštitnog najlona otišo bi i madrac u pm.
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 22.3.2012 10:20:02
|
|
|
|
mariola
|
Marina pregled je sličan kao i pregledi kad ste bili u rodilištu, refleksi, vaganje, okrene ju na trbuh pa da vidi jel se odguruje, diže ju u sjedeći položaj, na noge... E de, L smo juče probudili kad smo došli tamo, frajerica spavala, pa ju pedijatar izgnjavio a ona se osvetila. Prvo ga je izbljucala a onda popišala
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 22.3.2012 11:38:49
|
|
|
|
Martyna
|
Evo imene curke!! U ponedjeljak idemo na drugi pregled! Danas nam je 2 mjeseca. Isto se mucimo s grcevima, al cini mi se da je ipak malo bolje!!! Mli i cica, a i dajem mu ad, kombiniramo!!! Dajem mi BIO GAIA kapi i Sab Simplex kapi protiv grceva! Cini mi se otkad to pije da je bolje, al isto nismo odspavali vise od 4 sata u komadu!
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 22.3.2012 16:31:57
|
|
|
|
subi83
|
IZVORNA PORUKA: ribica1 Mi smo na ad i baš koji put kad bljucne bude žuto a koji put ne, i to bljucanje nije uvijek ima dana kad niš ne bljuca a koji put se potrefi da svaki put bljucne nakon hrane, kako kada! ribice, moja je jednu noc toliko izbacila tog žutog da smo je 2 puta presvlačili... Išlo joj je i na nos,pa nije mogla disati pa je radio onaj nastavak za usisavač za čiščenje nosa u 3 ujutro... Baš smo se bili uplašili!
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 22.3.2012 19:41:26
|
|
|
|
Cmelica
|
IZVORNA PORUKA: natali2610 Hej curke i kod mene jučer bila eksplozija .. Nego dajte mi recite dal vaši bebachi imaju prištiće po licu ?...Bono je sad nakon mj. dana dobio prištiće po čelu i po obraščićima..po čelu mu je prošlo ali obrazi su koma ,sad se to sve pretvorilo u veliku fleku ..jel postoji neka krema za to? Moja malena je isto imala pristice, ja to više nisam mogla da gledam nakon 3tj, užasno je izgledala, pa smo skočili do pedice pa nam je prepisala Afloderm, i evo prošlo za 3 dana, a sad dalje mazemo sa A-derma kremom.
|
|
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 22.3.2012 19:51:17
|
|
|
|
Cmelica
|
Danas smo bili na redovnom cijepljenu, kako je samo vristala, malo mamino, zasad nema temp, spava, umorio je plač Pedica ju vagala i mjerila: 5200g i 55cm Nicole 05.01.2012.
|
|
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 22.3.2012 20:53:16
|
|
|
|
subi83
|
a bebica mala i moja ima 4.4. cijepljnje pa ćemo vidjeti kako će to proći... nadam se da neće dobiti temperaturu...
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 23.3.2012 14:25:01
|
|
|
|
Gardenija
|
kad sam se ponadala da mi beba spava 4 sata, ponovno se vratio na buđenje svaka 3 sata. Nema veze koliko mi popije svjedeno je jel ti 100 ili 60 svaka tri sata već par dana. mi ga vodimo van stalno kao bolje će spavati, ali ni to ne utječe na njega. Mene jako boli lijeva cika, izdajam ju oko sat vremena i masirat moram. Sva pocrvenila. A iz nje sam znala i do 150 ml izvući. Dobila temperaturu i uplašila se da se nije upalila, ali sad je malo bolje. i ja znam nekad ručno, kad je puuna ide, ali kad nije onda teže ide. baš se dobiva temperatura nakon tog cjepiva? Naš je napravio šou i kad se nije cjepio, a što če tek sada vidjet ćemo jel netko koristi platnene pelene?
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 23.3.2012 20:35:18
|
|
|
|
ribica1
|
Mi smo na pregledu sa dva mjeseca primili dvije pikice i nije bilo temperature, samo sam joj držala hladne obloge na mjestima uboda! Naš dr. je reko da su ta cijepiva sad napravljena tako da u pravilu nema neke reakcije ni temperature! Mi nismo na platnenim, malo sam razmišljala o tome al mi se nekako činilo nepraktičnim pa smo odustali!i nadobivali smo se dosta pampersica pa da ih potrošimo sad smo na pelenama iz dm-a i za sada smo zadovoljni!
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 24.3.2012 11:19:15
|
|
|
|
marinazg
|
Mariola hvala moj mali ima grceve prekjucer i jucer je imao od nekih pol 7 do 8 navecer uzaaas tih sat i pol ispalimo na zivce jer mu nikak nemremo pomoc a maleni vristi od bolova stavljamo tople obloge, masiramo i jucer smo kupili kapi biogaia jel ima netko neku pametnu kako da se rijesimo toga cak sam mislila da je od ad i da ga maknem sa toga i uzmem neku drugu. jel moze to bit od ad
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 24.3.2012 11:52:09
|
|
|
|
ribica1
|
Ma mislim da može i ne mora bit od ad, ne znači ništa!Istina meni se je ona tako dva dana u isto vrijeme grčila al se to taman poklopilo kad sam joj i promijenila ad i dala sam joj one sab simplex kapi i više se nije to ponovilo, znači samo dva dana je trajalo! Ma nemoj mijenjat ad samo radi toga vidi par dana kako će bit, kod grčeva nema nekog pravila!! I da užas ih je slušat kako se deru a nemreš im pomoć
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 24.3.2012 20:26:43
|
|
|
|
Gardenija
|
nama su rekli da se proba mijenjati dohrana jer beba može imati grčeve od toga. prijateljica mi je prešla na drugu ad i smanjili se grčevi. e sad. mi se patimo s grčevima, sad nismo dugo imali a ad nije pio evo sad će skoro mjesec dana (baš toliko i nije imao) nama treskanje pomaže koliko toliko. ja ne znam kako da mi beba zavoli kupanje
|
|
RE: Bebe siječanj - veljača... 24.3.2012 21:59:23
|
|
|
|
natali2610
|
Curke ja od kada sam kupila anti-kolik bočice Bono više nema grčeva
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!