Pumba
|
Dobar dan dobre moje zene. Kako ste mi? Procitala sam djelomice sto ste pisale, ne stignem u detalje... Ukratko, ja sam vam se namucila posteno sa bolnicom i rezom i trombozom nakon poroda.. Oprostite mi sto se nisam javila prije koji dan, ali jednostavno nisam stigla. Sad sam uzela laptop u ruke nakon vise od 2 mjeseca, uzas... Mi smo vam izasli iz bolnice malo prije Bozica, pa opet se vratili radi tromba, tako da smo tek ima mozda 10 dana kako treba... necu duljit, ali svasta nam se gruboga izdogadjalo i zao mi je da je moja mrva morala biti s mamom u bolnici vise od 20 dana u svojih mjesec ipo, ali hvala Bogu... sve je sad dobro! Ziva sam, primam injekcije dvije dnevno Fragmin 5000, ujutro i navecer, motam nogu elasticnim zavojem kad hodam, tromb se povlaci ali nije jos skroz super, bila sam u petak na color doppleru... Moram se cuvati jos, lezati uglavnom, ili setati sa zavojem, najmanje sjedati... Najgore je iza nas nadam se... Super stvar u svemu ovome je da je moja beba super... Nisam mogla zamisliti da su mala stvorenja tako dobra i nezahtjevna... Mi vam samo papamo sisu (ipak som uspjeli zadrzati mlijeko, par dana smo izdajali, ali nismo htjeli uvesti tablete zbog tromboze, nego ustrajemo s injekcijama s kojima se moze dojiti), spavamo, igramo se, smijemo vec polako, prepoznajmo rukice, cuclamo ih, malo dudu da se smiri kad grcici nalete, ali sve u svemu moj malisan je stvarno beba za pozeljeti i zahvaljujem Bogu sto mi je ziv i zdrav i tako divan... Naravno, kao i sve vi, potpuno smo zaljubljeni u njega, sad je zanimljiviji nego prije koji tjedan jer vise gleda, prati, kuzi i sa zanimanjem promatra sve oko sebe... Evo sutra nam je tocno 2 mjeseca. Po noci smo jos uvijek na 3 sata, budenje, lagano meskoljenje (ne place skoro nikako), stavim ga na sisu, presvucem i zaspe za 15ak min... Sam se naucio spavati, stavim ga u krevetac (koji je odmah do mog kreveta), dam mu dudu (dudanje ga smiri i umiri) i malo se pomazimo, igramo s rukicama ili ljubimo i zaspi ko mali andjeo... ujutro ga stavim s nama u krevet (ono zadnje budenje pred jutro) ili eventualno prvo spavanje navecer, a poslije je u svom kreveticu i ne buni se... Nismo ga naucili na ruke isto tako, ne place kad ga spustim ili stavim da lezi, i to mi je ful bitno, barem je za sad tako, nadam se da cemo uspijeti i dalje bas ovako... Kad nam se mazi mazimo se, ljubimo se i grlimo se, svaki dan naravno, ali nema ljuljanja po rukama da zaspe, to nikako... I nama noktici rastu ko ludi, i stalno ih podrezivamo da se ne grebe po licu... gugucemo, i smjeskamo se u zadnjih par dana intenzivno... divno je kako se mijenjaju iz dana u dan, kako stalno nesto novo ucimo i radimo... Nevjerojatna su ova nasa mala bica... Tata nam radi napokon, nakon mjesec ipol dana sto je s nama bio po bolnici, pa doma, pa terapije meni, imao je stvarno dosta i GO od prosle godine za iskoristit a i godisnji da bi meni bilo lakse... Puno puno puno nam je pomogao, i ne znam kako bi bez njega ista uspjela... Sad smo ja i moj Toni doma sami do 17h, a onda se svi troje grlimo i uzivamo uglavnom... Jos nismo setali vani jer sam ja bila slaba dosta, a i izgubila sam skroz kondiciju od lezanja u bolnici pa se nadam ubrzo lijepom vremenu i setnjama napokon... Bili smo dvaput vani, i to kod pedice... u mjesec dana smo dobili 1 kg, lijepo napredujemo, a 10.2. nam je drugi pregled i cijepljenje... Hvala vam svima sto se mislile na mene!!! Sve vas po redu ljubim, i drago mi je cuti da i vi uzivate sa vasim mrvama... i da nema nekih znacajnih problema kod nijedne... Izgrlite svoju djecicu za mene PUSA OD MENE I MOG TONIA