Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 7.5.2015 9:02:53
|
|
|
|
BUMBI
|
Kiar jako mi je zao Ja jos nisam isla vaditi secer al mogla bi mi danas reci da idem,a ja to bas i nebi,nemogu biti gladna Ja idem do Lidla malo u shoping,imaju dobre haljinice za ljeto
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 7.5.2015 9:08:07
|
|
|
|
katy1503
|
Nirvana, i kod mene je super firma ali iskoristila sav godisnji u vecini :) Bumbi, nisi nikako vadila šećer,ni na početku? ja sam odmah kad sam saznala morala vaditi krvnu sliku gdje je bio i secer ...al dobro u svakom slucaju sreeetno :) Uzivaj u Lidlu :)
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 7.5.2015 9:13:15
|
|
|
|
hipo
|
PREGLEDI: SVIBANJ bumbi DANAS 07.05. atina SRIJEDA 13.05. ruzmarin SRIJEDA 13.05. endless PETAK 15.05. Sunshine PETAK 15.05. katy PONEDJELJAK 18.05. i 28.05. Missy SRIJEDA 27.05. Nirvana ČETVRTAK 28.05. LIPANJ hipo ČETVRTAK 11.06.
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 7.5.2015 9:18:12
|
|
|
|
hipo
|
Katy i ja bi da je petak Jesi osim vađenja krvi kod pregleda kod gin.a radila one test trakice s puno prozorčića u boji, jedna od njih je za šećer isto. Ja se bojala šta će pokazat, al bilo je sve ok. nirvana držim fige da sa šećerom sve bude ok! jesi žedna i kad popiješ čašu vode, ili te i dalje drži žeđ? mene uhvati žeđ po noći ako odem preko 4 puta piškit. bubmi javi ako u lidlu nađeš nešto lijepo. Čitala sam da su cure nalazile trudničke hulahopke i tajice, ja bila i nisam našla. možda moram u neki veći Lidl. Cure hvala na podršci oko moje odluke. Jučer nisam uspjela dobit dr. da mu kažem da neću na nikakve testove dalje, jutros mi je sestra rekla da ga nazovem oko 10h, pa ću probat, ako ne uspijem budem mu poslala na mail sve što imam za reć, to bi mi bilo i lakše usmeno se spetljam
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 7.5.2015 10:54:44
|
|
|
|
hipo
|
Dobila sam ordinaciju, ovi su iz labosa poslali na krivi mail doktoru pa on nije dobio ništa. Ja mu proslijedila i od odgovorio kratko i jasno: "Poštovana, Nalaz uredan, LP, ..." Noćas ću još bolje spavat
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 7.5.2015 11:52:01
|
|
|
|
katy1503
|
Hipo, prvo cestitke za uredan nalaz potvrden od doktora !!! . na svakom pregledu piškim, pa one trakice - jedna od njih pokazuje šećer da, dosada uvijek sve bilo negativno - to i piše na nalazu (ja nemam trudnicku knjizicu nego papir na kojem sve piše zajedno sa sličkama) ...i da kidam na tvoju sliku u profilu, krastavci .... ja sam bila u Lidlu, ja tamo ne mogu nesto bas pronaci , drugima sretno back to work, malo landrala okolo poslovno
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 7.5.2015 12:46:54
|
|
|
|
BUMBI
|
Hipo super sto je doktor potvrdio da je nalaz ok katy jesam na pocetku vadila krv gdje je seer bio na granici,pa je rekla da jos nemoram ici posebno samo za secer Ja si kupila haljinicu u Lidlu,a neki dan majice i tuniku Ja si tamo svasta dobroga nadjem,a za djecu pogotovo ima odlicnih stvari,a dosta je kvalitetno i povoljno
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 7.5.2015 12:52:11
|
|
|
|
BUMBI
|
Ja ne piskim te trakice,bar dosada nisam,ali u prve 2 trudnoce jesam
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 7.5.2015 14:33:47
|
|
|
|
hipo
|
katy povjest slike s krastavcima je slijedeća: imala sam lijepu sliku s ćevapima, i na trudilicama je Buba imala super graf i u jednom sam trenu rekla: ako ti nisi trudna ja sam kiseli krastavac i na žalost (ner radi krastavaca) ona nije bila trudna pa sam morala promijenit avatar u krastavce i sad mi je tako dok mi buba ne zatrudni Ja sam tu trakicu pišnula samo sad u utorak kad su mi otvorili knjižicu, prije toga u bolnici ne. Koliko sam pratila situaciju iz čekaonice do sada kod tog doktora sve su trudnice obavezno prije tog mjerenja pišnule trakicu, mjerile tlak i stale na vagu, pa ću vjerojatno to svaki put. Bolje i ta trakica nego da moram okolo nosit urin
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 7.5.2015 17:04:10
|
|
|
|
hipo
|
Sad nam je bumbi na pregledu, uziva gledajuci svoju bebicu Cekamo izvjestaj
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 7.5.2015 17:57:55
|
|
|
|
nirvana777
|
Hipo, hvala na figama i čestitke na dobrim nalazima U pravilu popijem oko 2 litre tekućine dnevno i možda oko 0,5 l noću, a to je sada manje nego prije cca mjesec dana. Možda i nije puno, ali ja sam inače slabo pila tekućine kroz dan dok nisam bila trudna, možda oko pola litre - i znam, to je puno premalo. Ali kaj možeš, pa nejde na silu... zato mi se sad čini puno. Poznam po usnicama da sam dehidrirana jer mi se suše. Curke, meni svaki puta kod ginekologa sestra radi neke čarolije s tim test trakicama i uvijek je nalaz neg... znači to je ok? I mjeri mi tlak i važe me... a urin nosim po cijelom hodniku jer je wc za pacijente na drugom kraju doma zdravlja Danas sam podigla nalaz sa transfuziologije i u plazmi nema antieritrocitnih protutijela Ima u Lidlu zakon stvari, danas sam ubola onu žutu haljinicu iz kataloga...mrak je.... jedva čekam da dobiju trudničku kolekciju
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 8.5.2015 7:13:55
|
|
|
|
katy1503
|
Bumbi, nestrpljivo cekamo izvještaj Hipo - krastavac Nirvana - koliko sam ja skužila,dobro je dok je sve negativno, pa maltene svi nalazi ... Jesi si RH negativna krvna grupa možda? ja moram opet u 6 mj trudnoce na provjeru antieritrocitnih protutijela ... za sada ih nije bilo! Mislim da ne pijes previse vode, moze biti da ti tijelo sad vise trazi jer si slabo prije pila ali nista te ne košta provjeriti šećer za svaki slučaj samo cu reci, peeeetak ono jedva sam docekala
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 8.5.2015 8:15:52
|
|
|
|
hipo
|
Jutroooo! Peeeetaaak kazem i ja! Jutros sam prespavala alarm i probudila se sat ipo kasnije anakon dugo vremena sam piskila po noci samo jednom Sad sam odmorna i naspavana Bumbi javi se cim stignes
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 8.5.2015 9:20:47
|
|
|
|
Atina282
|
cure evo konačno i mene kiar jako mi je žao, suosjećam s tobom jer sam i sama doživjela jedan spontani prije 2 godine. cure ja sam sad bila kod doktora jer me nešto boli u stomaku i osjećala sam svrbež i peckanje dok sam mokrila...vadila sam krv, pa sad došla doma i čekam nalaze koji će biti u 12 gotovi, pa će me onda valda doktorica i pregledati...malo sam uplašena..pročitala sam sve što ste napisale i bumbi nadam se da ćeš se što prije javiti i da je s bebom sve u redu kao i do sada cure javim vam poslije podne kako je i šta je... držite fige da je sve u redu s bebom...užasno imam strahove zbog spontanog kojeg sam imala i bojim se jako za bebu..
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 8.5.2015 10:07:04
|
|
|
|
Sunshine28
|
o boze kiar, bas mi je zao drzim fige da ne moras na kiretazu...i ja sam imala spontani, znam da nije lako, drzi se Bumbi kako je prosao pregled? jesi vodila bracu na kraju? sta je rekao? bas me zanima jer mi isto planiramo voditi Em? a razgovor u vrticu? ma ne brini, pa nije ni Em nesto puno pricala....ide na kraju u Jaglenac....u koje cete vi? hipo super za nalaze
< Poruku je uredio Sunshine28 -- 8.5.2015 10:08:13 >
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 8.5.2015 10:11:44
|
|
|
|
Sunshine28
|
Atina ne brini se, mozda si dozivjela pad imuniteta pa imas gljivice, moja jedna prijateljica ih je zbog toga cesto imala u trudnoci, nije ugodno, ali prode uz kremicu i probiotike, drzim fige da nije nista ozbiljnije... ali poznat mi je tvoj strah...mene i dalej stalno nesto dolje bolucka ii imam pristisak cim malo vise hodom pa sam stalno zabrinuta....
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 8.5.2015 10:12:43
|
|
|
|
hipo
|
Atina, držim fige da sve bude ok s nalazima, jel te jako boli? Jel ta bol od mjehura ako te tako smeta kod mokrenja? sunshine kako tvoje spavanje/mokrenje? jel još puno šetaš? Mene jučer poklopio neki umor, kako nije već par tjedana, pa sam popodne odspavala malo. Dok sam ja spavala MM je išao u dućan i kupio mi voća kao treba mi energije Mislim da su me vrućina, sparina i tlak poslali na spavanje više nego bilo što drugo
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 8.5.2015 10:22:38
|
|
|
|
Sunshine28
|
hipo kako koju noc....u biti to bude 2 puta - oko pola 3 i oko pola 6....i onda kada se Em probudi oko 8, ako je mm kod kuce da ju uzme dolje odem jos jednom ako vidim da cu moci ponovno zaspati pa odvalim do 9 - pola 10..... ali ima noci, svaka treca-cetvrta, kada se nasetam po 6-7 puta....ne znam, pijem puno tekucine valjda, stalno sam zedna, pogotovo navecer, ne mogu si pomoci.... ja sam sva neka u depri....vec sam rekla da mm puno radi, a meni je nekako dosadno, osjecam se zatvorena u kuci....zivimo na rubu grada pa bez auta doslovno ne mogu ni u trgovinu, a mm odveze poslijepodne auto, subotom ga uzme na cijeli dan pa sam osuđena na setnje po kvartu ili kucu a toga mi je vec jako jako jako dosta sve prijateljice su u manje-vise u losim situacijama sa autom pa sam poprilicno usamljena jer sam svima daleko, na tri dana jahanja.... ide mi se na more, obitelj od mm ima kucu dolje, ali bas su ove godine kada bi mogla tamo biti sa Em cijelo ljeto nasli iznamljivati apartmane pa smo se po prvi u zivotu morali i sami bukirati datum kada cemo doci, pa sam time dozivjela kako u ostale termine nismo dobro dosli.... a znate kako je, da su to moji ne bi ni pitala, samo bi otisla, ovako mi je bezveze... uh, bas mi se nesto skupilo....
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 8.5.2015 10:27:46
|
|
|
|
Atina282
|
sunshine tako i mene isto, čim malo duže hodam odmah osjetim i to me isto brine. Pošto mm radi vani sama sam u velikoj kući, pa sve moram sama i teško je. ne radim nikakve teške fizičke poslove,ali npr odnijet veš na sušenje, oprati veću količinu suđa i slično mi baš stvara problem. moguće da je ta svrbež i peckanje povezana s mjehurom, često idem mokriti,ali to je normalno u trudnoći..tako da ne znam, vidjet ću sad kad nalazi budu gotovi...čekam da vrijeme što prije prođe i da idem...
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 8.5.2015 11:11:28
|
|
|
|
katy1503
|
IZVORNA PORUKA: hipo Mene jučer poklopio neki umor, kako nije već par tjedana, pa sam popodne odspavala malo. Dok sam ja spavala MM je išao u dućan i kupio mi voća kao treba mi energije Mislim da su me vrućina, sparina i tlak poslali na spavanje više nego bilo što drugo Hipo, ja jucer na poslu, oko 1 počele se oči sklapati, otisla izmjeriti tlak o on 100/50 ... drmnula vode, bombon i napravila krug oko tvornice ....i bilo bolje .. a popodnevno spavanje je za mene normalno.. i prije i sad Atina, biti ce sve ok, vjerojatno su same glupe i dosadne gljivice ... Sunshine, žao mi je radi dosade, ajmo se malo mijenjati
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 8.5.2015 12:15:30
|
|
|
|
nirvana777
|
Katy, ja sam ti O neg krvna grupa, a ti? Jesi možda radila još kakve pretrage do sada?... mislim da ne bi trebalo biti problema s tim protutijelima jer sam nakon spontanog prije par godina primila anti D imunoglobulin. Sad kad čitam vaše postove, vidim koliko nas je ustvari imalo spontani i koliko nas sad brinu i najmanji znaci za uzbunu... držim nam svima skupa fige, pa da se rode žive i zdrave! Jedno pitanje za vas koje ste iz Zagreba, kupila sam onu ponudu za 4D ultrazvuk kod dr. Đurića (na ponudi dana) jer je u Varaždinu preskupo, pa me zanima jel bila koja od vas ili možda ide? Mi idemo 21.05. kod njega!
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 8.5.2015 13:00:21
|
|
|
|
katy1503
|
Nirvana, ja sam AB-. radila sam jos one pretrage na toksmoplazmu,i jos nieke nemam pojma ( Ig G, IgM i IgA.) - sve bilo negativno ... ja nisam bila na 4d jos uopće, možda kasnije ... nadam se da ce ti biti super :)
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 8.5.2015 13:03:10
|
|
|
|
hipo
|
nirvana, nisam bila nikad kod tog dr. znam samo da mu ime iskače stalno na tim nekim ponudama Je li ima neko pravilo u kojem se tjednu ide na 4D?
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 8.5.2015 13:17:51
|
|
|
|
BUMBI
|
Hej cure evo me napokon Dobit cemo SEKUUUUUU Nemoram vam ni govoriti kako sam bila sretna.Ovako je sve ok,u plusu samo od početka 4 kg i zadovoljna sam D je bio sa mnom i sve mu je baš lijepo objašnjavala,ali cure moje taj njegov osmijeh kad je rekla da ćedobiti seku ja vam nemogu ni opisati to nikada neću zaboraviti Išla sam jutros i ja vaditi krv jer me zna svrbiti stoma i noge i to jako da mi modrice bude koliko se svrbim pa me dr.opće prakse poslao vaditi krv Atina nadam se da će biti sve ok Sunny L nisam vodila,a ni neću on mi je jo premali za to i nebi on htio biti unutri u mraku a i ništa nebi kužio.D je već veliki pa je sam htio ići Na razgovor za vrtić mi idemo u ponedjeljak,pa ćemo vidjeti.Ići će u Sunćicu
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 8.5.2015 13:24:58
|
|
|
|
hipo
|
bumbiiii super za seku, koje veselje, super kad klinci tako veselo dočekuju prinovu!
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!