Jupiter
|
Dobro jutro! !! Lourdess svaka čast na pozitivi. Prošla si kroz težak period ali srećom bez posljedica. Kod transfera, dok sam ležala, upoznala sam se sa curom do sebe. Ona ima, kako kaže, jako dugačke jajovode i već od prije je upozorena, prije ivf, da bi lako moglo doći do van maternicne trudnoće. Na žalost, tako je i bilo. I postupak prije ovog, pitala je koliki je postotak da bude opet vanmaternicna, rekli su 5%. I za ne vjerovati, opet se desio isti scenarij...Ovaj put dokt je nije htio operirati dok ne potpiše da joj može izvaditi oba jajovoda. Potpisala je, jer kako sama kaže, za jajnu stanicu, kod ivf, jajovodi joj ne trebaju. I dok smo pričale bila je napokon sretna jer su maknuli svaku mogućnost da se scenarij ponovi i treći put. Divila sam joj se dok mi je prepričavala. Život nas tako natjera na kraju na neke odluke za koje nismo ni sanjali da ćemo ih morati donijeti.. Želim ti da brzo zaboraviš ovaj period i da brzo prođe vrijeme do sljedećeg plusa koji će završiti sa happy endom ♡♡♡ Lidac mi smo morali sva 4 puta, koliko imamo pravo preko hzzo, zbog mojih ok nalaza i mm malo slabijeg spermiograma. Ali najčešće se izvode bar 3 prije ivf. Dobro je pustiti bar jedan u pričuvi, jer ako slučajno dođe do ovulacije prije punkcije, može se bar inseminacija napraviti. Anastasija dobro je kad se bojiš. To znači da si svjesna što to znači, što to nosi sa sobom. Vjerovatno se pitaš hoćeš li to moći, hoćeš li biti prava mama. I ja sam imala strah, sve do 33g. Tek poslije se sve nekako posložilo u meni, jer znam da o tim stvarima naučiš a mnoge dođu intuitivno..i zato ne brini što brineš :) Buba nama su savjetovali; jedenje 5 cijelih zrna papra svaki dan..inhaliranje kamilicom, puno pive... Probali smo mi i sa tabletama Biastin u kompletu sa Spirulinom, skupa koji sam vrag i ništa...ali uvijek kažem da smo sve probali, i dođe mi lakše. Perlice jedva čekam utorak i veeeliku betu! ♡♡♡Reci mi, da li si imala spotting ili kakvo probadanje? Ja još nemam nikakvih simptoma kao što sam ih imala zbog duphastona. Cice tek malo veće, ne bole, dolje sad mi se učini da se nešto dešava...pa ništa..mislim još je rano al' razumiješ da osluškujem svaki znak. :) Iskreno, tako me je strah te full stimulacije, tolikog bockanja...Chrna tu te razumijem..ali sve to prođe i zaboravimo kao dođemo do cilja ♡♡♡