Snjeguljica_83
|
Hahaha, došla sam napisati big news, a kad ono forum puuuuuuuuuuuus! Evo ga, bila sam na HSG-u jutros. Pretipkat ću nalaz, ima toga dosta.... "ne uspije se ući kateterom u cervikalni kanal. Vanjsko ušće ožiljkasto, fibrozno promijenjeno. Sondom se rekanalizira cerviks i postavi balončić i kateter u kavum. Instilacijom tekućine vidi se homogeno ispunjeni kavum uterusa u kojem se vide manji ehogeni odjeci endometrijalnog odjeka - nepravilnost sluznice? Bro tekućina prolazi lijevim jajovodom i slijeva se u peritubarni prostor. Daljnim davanjem uz otpor i bolove ne vidi se tekućina oko desnog jajnika. Po završetku pretrage u Douglasu ima slobodne tekućine. Zaključak: ožiljkasto ušće cervikalnog kanala, sinistroponirani uterus, prohodan lijevi jajovod, okluszija ili spazam desnog jajovoda." Lijevi jajovod super prohodan, a sudeći po nalazu, desni skroz nepohodan, toliko da tekućina nije mogla proći njime??? Gin. kaže da imam 50 postoi šanse za T. Ovaj ciklus prirodno, uz F-metriju od 10 dc-a, ako ne uspije uzimam klomifen 3-5 dc po 50 mg. Pitala sam jel sada taj desni jajovod prohodan, a ona veli da se to ne zna, da se to vidi samo operacijom (laparoskopijom, koja me čeka za par mjeseci, ako ne dođe do T. Što vi mislite? Daxy, Perlice, Hipo? Boljelo je kao sam vrag, nisam uzela ništa za bolove, niti su mi išta dali. Evo, meni je bilo kao da imam trudove....Boljelo je jer sam neprohodna. U biti, drago mi što sam bila, znam nešto konretno, imam neku konkretnu prepreku.... Hiperventilirala sam, pao mi je tlak, šećer, sve, sva sam bila utrnula..... Sad će mi se krvarenje produljiti za još 2-3 dana. Ništa od mora.... Ipak, Isplatilo se.... Samo sam si ponavljala u mislima da je to neka zahtjevna beba, čim moram ovoliko toga raditi za nju, zbog nje... A dok me boljelo jako, pomislila sam čak (jer je bilo kao da imam trudova) "ma šta ja to želim ponoviti????" Ma isplati se! Sve zbog .... Pusa od mene :*
< Poruku je uredio Snjeguljica_83 -- 16.7.2015 12:11:37 >