hipo
|
Luce Marija mi je lijepo ime, malo je često, al sve ovisi što želiš i po kojim kriterijima daješ ime bebi. Ako se tebi i mužu sviđa, odaberite ga, što drugi misle nije bitno. Naša je isto na M. al ne bi pisala kako. Moj brat je stao prigovarat, al boli me briga šta misli on ili neki drugi. bocika bolje da su kile u stomaku nego po guzu ili bokovima Nisam mjerila cice, al mislim da svaka ima pol kile više Malo je beba veća za svoje tjedne (2-3 tjedna) pa je zato valjda trubuh oveći. leptirica ne znam jesam li tebi ili nekom drugom već to objašnjavala. Moj je termin 21.11. po zadnjoj menstruacji. Oko 5.11. ću imat carski, točan datum ćemo odredit na nekom od zadnjih pregleda u trudničkoj. Imala sam pred neke dvije tri godine operaciju na maternici i tada mi je uklonjen ogroman miom. Doktori u mojoj bolnici ne žele da žene nakon takve operacije ulaze u 38. tjedan i rade carski u tjednu prije toga. Ukoliko dođe do prirodnih trudova, postoji mogućnost rupture maternice, krvarenja i da ja krepucnem. A to valjda ne bi bilo zgodno. Uglavnom, znam da nakon carskog mora bit pauza do slijedećeg poroda i ako je ta pauza ostvarena može se na prirodni porod, zašto je ova moja operacija i rez drugačiji od toga, ne znam, vjerujem svom doktoru i to je čini mi se politika bolnice, za druge ne znam kako funkcionira. Znam više cura koje su prošle isto. Za carski znam još od te moje operacije pa sam psihički na to spremna, i bolje tako nego kao od muževog frenda žena je otišla na prvi pregled u trudničku u 37. tjednu, ovi vidjeli da je imala istu takvu operaciju i ostavili je u bolnici i sutra na carski. Žena nije imala spakiranu torbu, još joj je falilo za kupit nešto i sl. Prvo smo imali dogovor da ću u 35. tjednu doći na prvi pregled, al se zadnji put dr. predomislio i rekao da dođem u 34. tjednu. Nisam pitala zašto. Nisam otvorena, sve je ok što se toga tiče, ne znam jel ga muči to što je beba u dužini 3 tjedna ispred, po kilaži 2 tjedna (ako to uopće mogu točno izmjerit). Uglavnom, meni je drago da je malo veća, kad već mora prisilno van ranije, bolje nego da je mrvica pa da se bori s kilažom i da mi je ostave u bolnici duže. Čini mi se da se i moja škemba počela spuštati. Znam da kad bi stajala do prekjučer kraj sudopera da bi mi trbuh bio iznad i ne bi dirao ništa, a sad se ne mogu primaknut jer mi dira onu radnu ploču. A iz profila se dobro vidi da je iskočio ovih dana. nirvana sredno na dogovoru za porod. Držim fige da bude sve ok i da ti muž bude tu na porodu. Jučer sam dva put prešla popis stvari koje mi trebaju. Stalno me hvata panika da mi nešto fali. i onda idem preć popis i vidim samo neke sitnice koje i muž može sam kupit. I ono glavno, moramo kupit neku zgodnu oblekicu za izlazak iz rodilišta. To hoću da bude nešto preslatko i novo. Nemam ništa protiv korištenih nošenih stvari, al nekako za izlazak hoću nešto novo. A to bi htjela skupa s njim ić kupit. Jer će on gledat da bude lijepo, a neće obratit pažnju na to kako se oblači. DOk je još mala, htjela bi da ne ide ništa preko glave a to je ovom mom viša matematika. Imam još graha od jučer, idem nam to zgrijat, spašena sam od kuhanja za danas