Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: Kombinirani probir ili Harmony/Nifty test 18.10.2015 12:43:58
|
|
|
|
hipo
|
Kombinirani se radi oo 11. Tjedna, radi se detaljni i uzv i vadi krv. Dobijes vise ma je statisticke podatke, omjeri kolike si sanse za neke bolesti. Na uzv gledaju nuhalni nabor, nosnu kost...svi sw rezultati kombiniraju pa dobijes te brojcice skupa s tvojim godinama isl. Ovi drugi testovi su ti jako precizni i mogu ti rec s velikom tocnosti ima li nekih anomalija i spol bebe. Rade se vani i ceka nalaz par tjedana. Koliko sam skuzila to im je otprilike i koliko kostaju vani, nije da nas nesto vise oderu, jedino sto u SAD dio osiguravajucih kuca to pokriva, a nas HZZO ne pomriva. Kako smo odlucili ne radit te testove i amniocintezu dalje se nisam raspitivala. Mislim da se harmony i nifty rade koji tjedan kasnije od kombiniranog.
|
|
RE: Kombinirani probir ili Harmony/Nifty test 18.10.2015 13:24:56
|
|
|
|
perlica55
|
Noema, nedavno sam ti pisala na odbrojavanju... Potpisujem hipo, po meni kombinirani probir je samo statistički pokazatelj, i ne može se po točnosti mjeriti s Harmony ili nifty testovima... U H i N se putem majčine krvi analizira DNK ploda na 3 trisomnije (Zbog tog je cijena kakva jest!) Po zadnjim istraživanjima je točnost Nifty testa na sve tri trisomnije preko 99%, dok je točnost Harmonya nešto lošija na T21 (DS) je oko 98%, a na ostale dvije oko 85/90%.. Mi smo na kraju odbili sva testiranja, al od neinvazivnih testova svakako prednost dajem Niftyu, iako je na žalost invazivna amniocinteza br1.
|
|
RE: Kombinirani probir ili Harmony/Nifty test 18.10.2015 21:07:27
|
|
|
|
noemaa
|
dakle, po ovom što sam zaključila, ispada da je razlika u tome što su harmony i nifty precizniji od kombiniranog. šta kombinirani je "lošije kvalitete" - zato se može i kod nas raiti u laboratorijima? pitam se koliko su vjerodostojni podatci iz krvi koja leti satima iz laboratorija u laboratorij? ja sam u prvoj odbila sve testove. ali sad sam u 2. nekako kao opreznija pa bih htjela i to obaviti...
|
|
RE: Kombinirani probir ili Harmony/Nifty test 19.10.2015 11:29:07
|
|
|
|
perlica55
|
Kombinirani probir je statistički pokazatelj rizika na trisomnije (krv (biokemijskio biljezi) +UZV (nuhalni nabor, bedrena i nosna kost)) Nalaz izgleda cca npr. rizik da ćeš roditi dijete s DS je 1:300 (jedna od 300 žena koje imaju nalaz jednak tvom će roditi dijete sa DS) U ostala dva se analizira DNK djeteta iz majčine krvi. Kod npr. Niftya će sa 99% sigurnošću na nalazu pisati dal dijete ima DS il ne... Tak da se po "kvalititi",a ni točnosti uopće ne mogu uspoređivati. Hajde malo popričaj s ginekom o razlikama, jer vidim po postovima da ti i dalje nije jasno kaj ti pišemo. Moguće da će ti ginek bolje objasniti..
< Poruku je uredio perlica55 -- 19.10.2015 11:35:22 >
|
|
RE: Kombinirani probir ili Harmony/Nifty test 19.10.2015 21:55:40
|
|
|
|
noemaa
|
perlice, to sam tražila, hvala ti sad mi je jasno - koja je razlika, kužila sam ovo sve, osim koja je razlika u samom vađenju krvi - tj. načinu dobivanja rezultata - kao krv sim, krv tam. dakle - krv biokemijski biljezi - iz posteljice (tako sam izguglala), a ova druga je DNK djeteta iz majčine krvi. to nisam kužila, perlice, hvala ti!!! ostale razlike i sličnosti sam pohvatala jer sam kontaktirala polikliniku breyer u zg. dale, definitvno nifty onda
|
|
RE: Kombinirani probir ili Harmony/Nifty test 21.10.2015 12:21:23
|
|
|
|
anaxx
|
Ja sam bila na NIFTY test!! Na amniocintezu me bilo strah, a o ostalim testovima koji samo prognoziraju (kao i naši meteorolozi :) nisam ni pomišljala jer bi zbog godina odmah bila svrstana u rizičnu skupinu i samo bi mi stvorili nepotreban strah... Definitivno NIFTY, siguran i pouzdan!! Košta, ali sreća obitelji nema cijenu tako da..... Sretno!
|
|
RE: Kombinirani probir ili Harmony/Nifty test 23.10.2015 20:58:27
|
|
|
|
noemaa
|
Annax,hvala. I ja sam dosta prema toj odluci. Mislila sam u rijeci u suncu...ne znam rade li subotom,zna li koja?
|
|
RE: Kombinirani probir ili Harmony/Nifty test 24.11.2015 15:00:47
|
|
|
|
missy 01
|
Drage cure, jučer sam od gin dobila uputnicu za kombinirani probir test. Rekla mi je da se od nedavno može raditi u Petrovoj (valjda u bolnici) i da ide preko uputnice. Zanima me ima li tko iskustva iz Petrove, koliko se čeka, jesu li gužve i gdje se točno ide? Radim, pa ne znam dali da uzmem godišnji ili samo izlaznicu ako ću uspjeti brzo obaviti. Nije me ni pitala želim li, nego kaže da sve nakon 30 god šalje.
|
|
|
| Stranica: [1] |
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!