Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 17.11.2015 7:40:24
|
|
|
|
noemaa
|
Perlice, eto te!!! Baš sam se pitala di si, što radiš. kad je tvoj termin? Hoće ti trbuh preživjeti ugodno put? Ali imate bar smišljen uži popis imena za curku? Joooj, kako vam zavidim na curkama Prekrasno!!!
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 17.11.2015 7:47:08
|
|
|
|
danery
|
hehe,klafrače ma ja se svako jutro tako dignem da otpratim moje,kad već rondaju i probude me,onda da ih lijepo izbacim van iz kuće i budem sigurna da se neće vratiti do popodne perlice,i tebe glava uhvatila mene je neki dan popodne sastavilo,baš sam bila komirana...al lupocet je donekle spasio stvar a za maro(je)-jučer kad sam išla kod fotografa sretnem mamu mog ex-vrtićarca maroja baš mi bilo simpatično popodne sam s malom išla u kupovinu za novčiće koje je dobila za zubić....ostala paf,,,,imala je ukupno na raspolaganju oko 100 kn u 3 kasice,ona uzela 10 kn i pita je li to dovoljno da kupi kroasanu chipicao,onu s malcima....velim ja da je,ali da može i nešto više kupiti,a ona meni:ne,ja bi samo to,dovoljno mi je,i za ivonu i šimuna ću kupiti... i na kraju nema u konzumu,nema na tisku,a ona kaže ma nema veze,uzet ću običnu.... srce mi se stislo,kud je tako skromna bila,tu još i nema veze jer nije našla željenu,reko' furaj u billu i kupi si što hoćeš... na kraju našle,kupile,i bome i dalje nije htjela ništa više....
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 17.11.2015 8:39:10
|
|
|
|
lidac0605
|
Jutro,cure Vi se već napričale dok ja dođem ...a budna od 7 Morala sam si prvo složit svoju mućkalicu za ...zgrijani Donat+prirodni sok od šljiva...sad čekam efekt i nalijevam kavu sad na sve to... Perlice,vidim imaš super planove za Božić ...ja jedva čekam Božić ali iz jednog banalnog razloga-da smijem ustat iz kreveta Noema,još niš od imena
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 17.11.2015 8:55:50
|
|
|
|
perlica55
|
Noema, imam nekoliko imena za curku Vita, Tara, Liza, MM je favorit Lila (brzo se izgovara, mislim da u Dalmaciji vele za roza-ljubičastu boju-lila ) Kad je ugledamo, budemo konačno odlučili... Trbuh nije jako velik, još uvijek sam na mojoj vagi 4 kg +... A Beč nije na kraj svijeta Danery za skromnu curku, samo da mi svoju ne razmazimo... Lidac još malo, bude i Božić stigao, obožavam taj dio godine... Strah me samo kak ću preživjeti uz finu klopu tih dana
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 17.11.2015 9:05:48
|
|
|
|
danery
|
perlice,lijepa su mi imena,al liza mi nekako baš naj od svih zvuči nekako retro,a kratko i slatko lidač,jel brčka već u stomaku ajme,ti i tvoji kokteli,sreća pa ćeš ih se još malo riješiti e sad o skromnosti pitanje:koliko je to dobro za djecu zapravo neka je moja takva,meni drago,al me bocnulo kad je rekla da ne moraabiti baš ta kiflica sa sličicom,dobra je i druga....veseli mene što se ona snađe i nađe zamjensko,slično...ali nekad si pomislim ako oko takvih malih stvari popusti,kako će se za veće izboriti kasnije?kako će joj to koristiti? ja sam takva bila kao mala,i sad mi je dugo trebalo da se malo "ojačam",pa da mi nije sve kako drugi kažu.... bah....ode ja u filozofiju
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 17.11.2015 9:34:07
|
|
|
|
lidac0605
|
Obavila ja nešto ...morat ću krenut pit ovo svaki dan,do sad sam svaki drugi al već i to slabo djeluje... Perlice,Vitaaaaaaaaa ,tak se trebao zvat moj junior da je bio cura,volim to ime Danery...hmmm...meni je realno da su klinci skromni odnosno da su svjesni svojih mogućnosti tj.mogućnosti svojih roditelja,da ne traže nemoguće...pa makar to bila i obična kiflica...zakaj bi sad ona inzistirala baš na toj koje nema u dućanu i ne znam,natjerala te da obiđeš 3 dućana tražeć BAŠ tu kiflicu... Možda sam i ja baba roga jer svojima nisam nikad ni dopustila takvo ponašanje pa makar bila u pitanju i obična žvaka...
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 17.11.2015 9:55:35
|
|
|
|
hipo
|
Lidac, krevet je bas koma za probavu. Mene kosta i manjak vjezbanja. Jedem kombinacije koje bi u normalnih izazvale proljev, a kpd mene da bude normalna situacija. Noema, mi smo tih njegovih 5 dana odlucili iskoristit tako da on ode na posao odradit par sati pa dodje doma ili neki dio posla odradi doma, a tog cemo se rezima drzat onda duze od tih 5 dana. Do posla ima autom 5-10 min pa ako mi je panika, brzo dodje. Perlice, super za Bozic. Samo vi sad uzivajte i putujte, mi smo u drugom tromjesjecju bili na dva putovanja vani i to mi je jako drago. Joj muska imena, dobro da smo dobili curu, oko muskog imena se nikad ne bi dogovorili.
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 17.11.2015 9:59:29
|
|
|
|
lidac0605
|
Hipo,jesi se uhodala,kak ide s dojenjem? Meni neki dan krenuo kolostrum iz desne cice...to mi je prvi put u toliko trudnoća da mi se desilo još u trudnoći...
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 17.11.2015 10:54:28
|
|
|
|
danery
|
IZVORNA PORUKA: lidac0605 Danery...hmmm...meni je realno da su klinci skromni odnosno da su svjesni svojih mogućnosti tj.mogućnosti svojih roditelja,da ne traže nemoguće...pa makar to bila i obična kiflica...zakaj bi sad ona inzistirala baš na toj koje nema u dućanu i ne znam,natjerala te da obiđeš 3 dućana tražeć BAŠ tu kiflicu... Možda sam i ja baba roga jer svojima nisam nikad ni dopustila takvo ponašanje pa makar bila u pitanju i obična žvaka... ma slažem se s tim,ali moja je inače takvo dijete da će se zadovoljiti ama baš svime zamjenskim,pa mi sad baš za taj prvi zub bilo žao da ne dobije što si je htjela,to je tolika sitnica bila da mi je teško palo kad je rekla može bilo koja....srećom billa nam je na 5 min od kuće,pa smo se prošetale to malo,ajme sreće i ponosa kad je kupila i sebi i prijateljima.... široke je ruke,kako se kaže,a takvi smo i u muževoj i u mojoj obitelji svi,pa onda nije ni čudo da je takva... ali kad nemam novaca,onda kažem,i nije da ne zna prihvatiti i pričekati...bez problema smo u bilo kojoj trgovini i nema derlanja,bacanja i "jabitooooo"-kanja to +ladno ignoriram svakome,a ne svom djetetu.... mah,mene smekšali duphastoni,pa slinim za svašta al sad će opet postanem baba jaga,rekao mi doc da ih više ne moram piti
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 17.11.2015 10:58:03
|
|
|
|
danery
|
hipo,odlično ste se organizirali ti i tm ja svog već vidim (opet) na bolovanjubar mjesec dana jer me čeka remont rane perlice,meni u 12.mj.dolazi prijateljica iz njemačke,udala se nedavno pa nas zvala da dožemo k njima,uh,kako bi rado zdimila na koji dan,ali....bolje mir tako da će ona i njen muž k nama,pa malo u šetnju,a taman će dotad ukrasiti grad za božić,jedva čekam
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 17.11.2015 12:41:47
|
|
|
|
lidac0605
|
kaj se buniš,Danery posle remonta buš ko da nisi rodila kad naprave estetiku ima da ti muž procvate
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 17.11.2015 12:44:32
|
|
|
|
hipo
|
Noema, pa svaki dan smo sve bolje i bolje s dojenjem. Sad se vec budi sama sto mi je super jer bi me umorilo psihicki svaki put ju razbudit da bi malo pojela i brze bolje opet zacorila pa opet ispocetka. Po noci stavljam alarm svaka tri sata, al zadnje dvije noci se sama probudi svakih sat ili dva. Sad se ne da skinut sa sise. Neka samo ona meni papa. Koji si tjedan Lidac? Mrni kplostrum krenuo polako od 16-17 tjedna, a zadnjih tjedana poludio pogotovo iz desne cice Desna i sad bolje radi, pa lijevu moram motivirat . Dok se izdajam iz lijeve desna sama curi ko pipa pa metnem casicu ispod da popkulim i to, nema bacanja
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 17.11.2015 12:45:19
|
|
|
|
danery
|
uff,ajd on,al što ću se prvo ja rascvast užas.... a kasnije će bit mic po mic,jaoj
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 17.11.2015 12:48:03
|
|
|
|
hipo
|
Sta se tice remonta, pred dvije godine nakon laparoskopije veki meni dr da cu morat uvijek na carski jer je namjestu di su drmnuli miom.maternica stanjena. Ode dr iz sobe, a cimerica mi provali: Blago tvom muzu, rupa ce ti ostat mala Ispricala sam to ovom svom, pa se odusevio mamlaz jedan.
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 17.11.2015 12:51:34
|
|
|
|
danery
|
jooooj božeeee.... moj je kad sam rodila doktorici prišapnuo da me pritegne,da ne ostane lufta....eto mu lufta kasnije po narudžbi
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 17.11.2015 13:27:25
|
|
|
|
lidac0605
|
ja ne znam kak bu to sad pri meni zgledalo nakon JOŠ jednog poroda ...mogo bu komot auto parkirat nutra Al kad idem na preglede mi inače pišu vagina srednje prostrana,znači-moglo bi i gore Hipo,sad smo preksutra 31 tjedan...još malo da bar meni tak mlijeko curi kad rodim niko sretniji...
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 17.11.2015 13:34:46
|
|
|
|
hipo
|
Danery za krepat mogo joj je rec promjer svog alata pa da te prekroji po mjeri
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 17.11.2015 21:35:22
|
|
|
|
Kazimira
|
hej Hipo, zakaj si budila malu na papanje??? Jel' ti to neko savjetovao ili ? Moj prvi sin kad smo došli iz bolnice 2 mj se budio jednom po noći i onda do 5 mj. je spavao cjele noći......kasnije se počeo buditi, ali to je priča za sebe.....uglavnom nikad ih nisam budila, jednom je odgulio tako mali 7 sti u komadu, smo sam provjeravala jel diše
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 17.11.2015 22:31:07
|
|
|
|
noemaa
|
Aj, hipo, kazi... Vasi klinci spavali/spavaju tak mali!!! Sto bih ja onda bila dala da je moj odspavao dva sata u komadu nocu!!! A tek tri,cetiri... To se i sad ne dogada cesto. Ne treba mi nikakav alarm,vec me dobro izprogramirao za budnost. Perlice, fora imena, i lila postaje in kako citam. Glavno da ih imate pa cete lako odluciti kad se rodi. Eto, sto su zenska imena! Toliko lijepih ima, na izvoz... A ajde se gombat s muskim imenima. E tko mi je kriv Danery, neka je mala skromna. Bude se ona vec naucila borit za sebe kad bude trebalo. Vidi joj mamu, uostalom.
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 18.11.2015 8:41:00
|
|
|
|
danery
|
juhuuu,gdje ste,pospanke
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 18.11.2015 8:44:08
|
|
|
|
lidac0605
|
I ja sam morala budit svog M(koji se rodio sa 36+2) Za jest jer on bi spavao na okruglo,a naočigled mu se čulo kak mu krulji u trbuhu...a i u bolnici i patronažna su mi isto rekli da ga smijem pustit da spava maximalno 3 sata između obroka,da novorođenče(prvih mj.dana) ne smije više od toga spavat između obroka jer im pada šećer...
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 18.11.2015 9:15:26
|
|
|
|
Kazimira
|
Koliko teorija oko svega.......ja osobno ne bum ni ovu bebu budila, kad bu gladna probuditi će se.....mada mislim da tako mali ni ne odgule baš puno više od 3 sata......po noći sigurno ne bum budila Zanimalo me.... Mene je patronažna s malim napala oko dojenja....ma daj molim te....papao na zahtjev i s vremenom je došlo do rutine....nametanje me izluđuje....a nitko baš ne misli na te bebe, i one su već ljudi koji će i iz trbuha izaći kad oni odluče (naravno pod uvijetom da su uredne trudnoće) Nego, moj malac opet tempicu dobio i stalno smo skupa .....nikako na zelenu granu
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 18.11.2015 16:39:29
|
|
|
|
noemaa
|
Joj,lidac, i tvoj je bio spavac. ja si to ne mogu zamislit, zato razmisljam kao kazimira-ak po noci bude spavao 4sata u komadu nekim cudom,ne budem ga sigurno budila. naravno,ako vidim da bebac normalno raste,nema te sile.
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 18.11.2015 19:18:17
|
|
|
|
Jupiter
|
Večer cure! Ukratko.. Zadnjih dana sam prošla kroz razne šokove. U srijedu sam završila na hitnoj zbog krvarenja, vidjela se samo gv bez ploda, gin spominjao kiretazu. U petak se vidjela samo jedna jaaako mala točka od 2mm..krvarenje ne prestaje..U ponedjeljak mi ne daju jesti jer ako će me uspavati zbog kiretaze, ne smijem jesti. Odem na uzv, pomirila se i sa Bogom i sa sobom, A kad ono, tamo mrva od 6mm i srce lupa kao ludo!!! Krvarenje je zbog hematoma koji trenutno ne ugrožava mrvu ali moram strogo mirovati. U petak kontrola. Pustili me doma na moj nagovor, još uvijek malo krvavim ali manje..Još uvijek sam u šoku i ne mogu doći sebi.. Toliko toga u tako malo vremena... Rijeka mi je javila da ne dolazim dok se hematom ne povuče. Sad čekam petak i uzv.. Uglavnom, nikad do sada nisam mislila da ću biti svjedok ovakom čudu, jer baš takav osjećaj imam da nam se dogodio.. Na brzinu sam pročitala što pišete i vidim da je muka oko imena. :) Mi imamo po dva spremna i za uru i za dečka već od samog početka naše borbe. Bastian i Mihael, te Melani i Alison. :)
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 18.11.2015 19:31:50
|
|
|
|
hipo
|
Lidac, isto su mi rekli. A kad je sisala tako bi se umorila da bi zaspala za 5 minuta. Tako da sam ju stalno morala budit, umivat vlaznom vaticom, skakljat isl. Popravilo se od kad joj dodajem na spricu izdojeno. Vise pojede, i nakn dva dana takvog klopanja, sama se pocela budit. Jupiter, ne mogu ni zamislit koliko si straha vidjela. Super za malo srce, nek samo kuca! Cuvaj nam se, bit ce mrva ok!
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!