Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 5.1.2016 16:50:17
|
|
|
|
Jupiter
|
IZVORNA PORUKA: noemaa eto, jupiter, još jednog lijepog iskustva oko poroda, tako da ne brineš! samo hrabro i pozitivno! hoćeš u PU roditi? ja od prvog puta imam samo lijepa iskustva i niti ne razmišljam nekamo drugamo sada ići. E da, takvih prica trebamo vise! 😍😍😍 Razmisljala sam o Pu i Ri i iako vise hvale Ri mislim da cu domacima dati prednost 👍
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 5.1.2016 17:10:29
|
|
|
|
buba m
|
Primio me dr. Manestar, obavio ultrazvuk, neš se vidi ali nije mu baš prejasno... Vadila sam krv i čekamo rezultate bete...
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 5.1.2016 19:59:32
|
|
|
|
Kazimira
|
Noema to je kao protiv bolova, ali samo malo osamuti...
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 5.1.2016 20:00:52
|
|
|
|
Kazimira
|
Cure Lidac nam je rodila danas .....skicnite zimske bebe
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 5.1.2016 21:24:47
|
|
|
|
buba m
|
Cestitke Lidaaaač!!!!! HCG (s) 369.2 Prijeteci pobacaj, beta je malo niska za 6. tjedan, plod bi se trebao vidjeti a jos se ne vidi jasno, kontrola za 2 dana, opet na polikliniku vaditi krv za betu
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 5.1.2016 21:42:46
|
|
|
|
Jupiter
|
Buba, zao mi je ali beta je stvarno preniska 😞 Ipak kod mene nada uvijek umire zadnja, pa cu se i nadati da ces ipak cuti bolje vijesti za dva dana. Da li ti je tocno 6 tjedana trudnoce? Meni se plod vidio sa 6+4, sa 6 nije ga bilo...ali je beta bila 19 tis i nesto.. Budi jaka hrabra
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 5.1.2016 21:42:51
|
|
|
|
noemaa
|
Buba, drzi se! Jesi li dobila kakve upute, terapiju?
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 5.1.2016 22:36:08
|
|
|
|
buba m
|
I dalke uzimati duphastone a za dva dana ponoviti betu i ako se podupla ok, ako pada ne bude dobro ... Nikakve konkretne upute nisam dobila, jedino da dođem odmah ako se krvarenje pojača.. Mirovati ću do daljnjega....
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 5.1.2016 22:37:05
|
|
|
|
buba m
|
Beta je strašno niska, očito se nešto dešava u meni...
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 6.1.2016 7:13:32
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
Buba, pa jao.... kako ne volim što nam se ovo događa....tužno i ružno Žao mi je, izdrži još malo pa ćemo vidjeti betu. Nisam gledala u tablicu kakva bi vrijednost trebala biti, ali ako ti već znaš, eto i jupiter zna, da je mala.... Čekamo, drži se!
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 6.1.2016 7:22:04
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
Što se tiče prvog poroda, reći ću samo: blaženo moje neznanje tada, nije me niti zanimalo pa nisam ništa istraživala, samo se dogodilo, ja sam zadovoljna, i to mi je bilo školski za prvorotkinju. Pinky, bili smo mirni punih pet mj. mirni što se tiče AD-a, bila je kao da nikad ga nije imala i eto prije dva tjedna - PUF!!!! Opet ekcemi na pregibima ruku, srećom više samo na jednoj ruci, ali dosta... i svrbež i danji i noćni, najomraženiji.... Sretna je što će biti starija seka, ali sam morala naravno okrenuti priču u njenu korist: neću moći bez nje, trebat će mi pomaganje oko presvlačenja, kupanja, hranjenja.... Muči je dijeljenje igračaaa, ali za prvu ruku sam je pridobila tako da je pronašla igračke koje su mekane i sigurne za bebu, a onda dok beba naraste, ona će biti još veća, pa će i lakše dijeliti druge igračke za veću djecu, a i bit će velika školarka, imat će druge brige. Valjda će biti sve u redu.
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 8.1.2016 7:45:22
|
|
|
|
hipo
|
Snjeguljice,drzim fige da AD nestane, al zauvijek. Kako uho? Je li joj se svidja u vrticu? Pinky, bas mi te drago vidjet tu! Nocas smo odradjivali budjenje svaka dva sata. Ako nista drugo, bar nakon sisanja odma zaspe i ne radi probleme s uspavljivanjem pa se i ja mogu onesvijestit. Muci je i dalje nosić. Pa gundja u snu. I to glasnom Vlaga unstanu je ok, nije suh zrak, al eto njij smeta. Mrzim onaj aspirator za vadjenje govanaca iz nosa, sirota se skroz uzruja. Pocela je kuzit bokje face. Rastopim se kako me gleda. Muz se buni sto ne gleda njega tako a predobra mi je kad zavrsi sisat i jos je budna onda blejimu sisu smvelikim obozavamje, i divljenjem. Za krepat od smijeha. Moramo danas do Klaiceve da je bocnu. Kontrola phormona stitnjace da vidimo jel sve ok. Mislim da cu lakse nju spremit nego muza Valjda nece bit nka guzva po gradu i nadam se da su svi na skijanju. Ja se digla malo ranije da sebe upristojim ( pocupam korov od obrva , frizura, popije, kavu i doruckujem u tisini). Evo sam cak nasla vremena za vas, a ona unspavacoj gundja i muz hrce. Svekrva dala pare pa smo kupili Ergo nosiljku. Spasi me jer neke dane ona samo hoce spavat po meni, ovako je nosam, a ona krmi ili po ovom snijegu kad nisu pocistili bas sve pa ne mogu s kolicima. Bas sam se sad naklafrala, ko zna kad cu opet. Pozdrav svima!
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 8.1.2016 8:07:01
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
Hipo, vidim da uživate u malenoj. Sjećam se da je i mene Ema gledala poslije podoja i znala se nasmijati, kao da kaže hvala. A vjerujem da je MM zavidan. Emi je nos bolje, tj. sluh jer joj dajem jaki Nasonex, kortikosteroid koji rješava sve. Sluh se vratio, još ga koristimo do kraja mjeseca, a onda se nadam da se sluh neće opet izgubiti. AD je tu na pregibima ruku, opet, nakon dana i dana češanja po noći, evo noćas se nije češala. Pomoglo je puno mag. mlijeka, crvenilo se smanjilo, samo je koža suha i tvrda tu gdje su bile ranice. Mažem je i čekam da prođe zima...
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 8.1.2016 8:55:53
|
|
|
|
noemaa
|
Hipo, dakle lijepi obiteljski zivot jasam od nosiljki imala maramu i mei tai i takoder sam ih jaaaako puno koristila, ni lipe mi nije zao za njih. Snjeguljice,bas gadan mora bit taj AD. Sta po ljeti je bolje? Jupiter, jeste polako obznanili lijepu vijest? Perlice, di si ti, sta ima kod tebe? Buba, kakvo je stanje? Lidac, ste dosli doma?
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 8.1.2016 10:12:58
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Snjeguljice, baš mi je žao da ti E ima takvih problema. Taj AD je za izluditi - ništa drugo. Ja mislim da će ona biti super seka. Sigurna sam da će ti biti od velike pomoći jer je ona sad već velika curka i puno toga razumije, a i ti ju već dugo vremena pripremaš na dolazak bebice. Draga hipo, i meni je drago da sam opet tu - malo mi fali odbrojavanje, ali valjda će i to uslijediti krajem ove godine. Ne mogu vjerovati da je tvoja hipica već 2 mjeseca stara. Pa vrijeme stvarno leti. Baš si me nasmijala s čupanjem obrva. Kad se samo sjetim tih dana - stvarno je umjetnost naći malo vremena za sebe da se odrade neke osnovne stvari, ali u tom trenutku ionako je sve sporedno osim male mirišljave štruce, zar ne? Noemaa, ti si prošla polovicu ... kako se osjećaš? Joj, prekrasan je osjećaj kad bebač raste i miče se u buši - baš mi fali taj osjećaj. AD je inače problem vezan uz suhu kožu, a znaš kako je zimi i normalna koža često ispucana i suha pa se kod osoba s AD-om to stanje jako pogorša. No, još je to podnošljivo kod odraslih osoba, ali kad se bebači i djeca pate s tim ... grozno.
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 8.1.2016 13:05:52
|
|
|
|
lidac0605
|
Helou,curke,evo idemo danas doma,čekamo papire sad ,bilo je pitanje hoćemo li ić jer je malac požutio,noćas je bio i na sunčanju cijelu noć,ponovili mu danas krv i vele da možemo doma Nemam baš vremena se javit,on je stalno na cici,mlijeka imam u tragovima,koma,i tu su mi rekli da ga dohranim po potrebi...možda dođe,zadnji put je krenulo tek 5,6 dana iza poroda... Buba,žao mi je... Trudnice,kak ste mi vi?meni je tak drago kaj je sve iza mene ,jedino me još uvijek bole kosti zdjelice i stidna kost,hodam ko bakica...
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 8.1.2016 13:06:28
|
|
|
|
noemaa
|
Mojem misu se zimi jako zacrveni koza lica, obrascica. Evo i sad mu je ful crvena, a niti ne idemo van zbog kise da si pomislis da je od hladnoce. mazemo mu, ali se ne povuce skroz, no barem zaustavi da dode do ranica. Nadam se da se nece pogorsati. A je li AD izljeciv, mislim, ima li mu kraja,makar u starijoj dobi?
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 8.1.2016 14:48:46
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Lidac, samo hrabro! Sljedećih dana će se kosti vratiti na svoje mjesto pa ćeš opet biti kao curetak. Noemaa, s AD-om je jako individualno. Nekima prođe s 2 ili 3 godine, nekima se pojavljuje sve do škole ili do puberteta, a nekima pak ostaje doživotno. Znam čak i za par primjera gdje se AD pojavio već kod odraslih ljudi. Najgore je što se ne zna uzrok, a niti ne postoji neki lijek već se sve svodi na otkrivanje što kod nekoga potiče aktivaciju AD-a te micanje tog okidača i smirivanje simptoma (stalna hidratacija kože da se ne crveni, da ne svrbi i ne puca).
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 8.1.2016 15:25:40
|
|
|
|
noemaa
|
Lidac, dobrodosli doma joj, predivan osjecaj. A za mlijeko... Ma bude nadoslo za koji dan, samo strpljivo. A ak slucajno ne dode, no sikiriki, mnoga (zdrava) djeca odrastaju na adaptiranom. Bitno da si ti dobro i bebac da lijepo napreduje Uf, pinky, glupe neizljecive bolestine. kako si ti, tvoj mis,koliko ima god, u kojoj je fazi? Mi smo u fazi: "ja sam se naljutio."
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 8.1.2016 16:52:53
|
|
|
|
hipo
|
Lidac, super sto ste doma! Mene zdjelica bolila jos 5-6 tjedana. Bila sam rasklimana skroz. Drzim fige da dodje mlijeko! Noema, je l' se odljutio? E skoro sam odgrizle ruku susjedi. Vani bilo oko 3 stupnja i kisa oce, nece. Ja malu u nosiljku, kisobran u ruku i van da disemo malo. Desetak minuta. Mrva zraka a ja da izadjem is situacije pelena-sisa, I ispred lifta baba s kata iznad krene zvocat da kud cu. Grrrr samo sam produzila, nisam joj ni dobar dan rekla. Alergicna sam na ta sva pametovanja i netrazene savjete.
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 8.1.2016 17:03:34
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
Noema, dok se ja javim, Pinky ti sve objasnila o AD-u. Liječnica i po. Užas, moramo se specijalizirati za ginekološke i dermatološke probleme.... Tragikomično. A Emi nikad nije ljeit bilo bolje, osim eto ovog ljeta. Stanje se nastavilo i ja se ponadala.... Sad sam se sjetila da moramo ići kod alergologa na kontrolu i kao trebali bi na alergo test tamo u 6. mj. Meni je termin tada pa ću morati pitati pedijatricu da nas naruči za 5. mj. Valjda će je testirati, da i to riješimo.... Mislila sam da neće trebati, da je to iza nas, ali eto... Ma da prošli put test nije ništa pokazao. Ovaj put ću biti pametnija i tražiti samo neke alergene, česte i na koje ja sumnjam, a ne mi je bockaju 28 puta. Hipo, lijepo si to objasnila: relacija pelena-sisa. Totalno te razumijem.... Lidac, welcome home! U bolnici sam imala zastoj u grudima, ono mlijeko dolazi, a mala nije mogla povući pa mi je 3. dan jedna starija med. sestra (ruke joj se pozlatile...) dala oksitocin i onda je krenulo.... Doći će mljekico, samo treba čekati. I sama si rekla 5 do 6 dana u tvom slučaju....
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 8.1.2016 18:00:58
|
|
|
|
noemaa
|
Hipo, takvu susjedu imam i ja. i ja sam stalno bila vani s malenim, bez obzira na vrijeme, 10min je 10min na zraku. I onda bi mi ta stara susjeda rukom kao mahala-prijetila uz rijeci: "mama,mama, cu ti dat po guzici, kamo nosis to dite." po ljeti ak puse,uz 30°: "di su mu carape, di mu je kapa?" Grrrrrrrr... Ja samo smjesak i mahnem rukom kao pozdrav i produljim.
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 11.1.2016 9:40:09
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Noemaa, moj miš će za koji dan 15 mj. Trenutno je u fazi učenja hodanja, pa ima dana kad napravi sam do 4 koračića, a opet drugi dan samo puže. Danas je opet u jaslicama nakon mjesec dana što nije išao i cijelo vrijeme razmišljam kako mu je jer se sigurno već odvikao. Hipić pa ti si prava mama lavica. Nebi ti se htjela zamjeriti. Ma, nemoj se uopće zamarati tuđim mišljenjem. Ti znaš najbolje što je dobro za tebe i tvoje dijete i pusti si mira od tih baba. Snjeguljice, mene to strašno ljuti da djecu toliko bockaju i onda na kraju nemaju pojma što je uzročnik.
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 13.1.2016 8:02:19
|
|
|
|
noemaa
|
pinky, preslatka je ta faza kada klinci uće svoje prve korake! uživajte u njoj lidac, je li mlijeko nadošlo? nadam se da mali maura cica sve u 16. hipo, bravo, treba mama naći vremena i za sebe. malo, ali taman da nas osvježi. snjeguljice, si uspjela dogovoriti za toliko veliko nebocknaje? jeste vidjele da nam se daxy vratila? perlice, dove sei tu?
|
|
RE: Hej,stare trudilice, sadasnje trudnice 20... 13.1.2016 9:09:54
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
Noema, imam taj neki dogovor s pedijatricom da ce i ona zahtijevati manje bockanja. Moram do nje.......
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!