ivchy81
|
Ej curke! Evo mene malo konačno Danery, čestitke na curici drago mi je što je mrvica dobro i što je došla domeka Hvala vam curke na čestitkama i lijepim željama za mene i moju Ja nemam više pojma kaj točno da vam napišem kaj se poroda tiče Uglavnom, nisam se nikak otvarala, trudova skoro nije ni bilo, nego tek kad su mi dali neki drugi gel u rodnicu, onda su krenuli i to tako divljački da sam u predrađaoni mislila da ću rastrgat onaj krevet od bolova i grčeva. Što je najgore ti trudovi su bili jedan za drugim, točnije još jedan nije ni završio, već je počeo drugi i tak non stop, mislila sam da nema šanse da to izdržim, pa sam tražila epiduralnu kad su me oko 3, pol 4 ujutro konačno odveli u rađaonu, jer sam se uspjela otvorit oko 7, 8 cm od tog gela. Nakon trećeg pokušaja je anesteziolog uspio pogodit iglom između kralježaka, jer se ja od bolova nisam nikak uspjela namjestit, a ni smirit pošto su trudovi išli jedan za drugim i srećom sam ih uspjela prodisat, jer nemam pojma kak bi ih izdržala. Kad sam dobila epiduralnu, onda su mi pustili muža unutra i vidio sve muke koje sam prošla, tako da danas jako dobro zna kaj znači tak nekaj proć Nakon primljene prve doze epiduralne su čekali da se još otvorim što je išlo jako sporo, a beba se nikak nije htjela spustit u zdjelicu, pa su mi dali drip da ju on potjera, ali i od njega je to išlo jako sporo, pa počela popuštat epiduralna, pa krvnički bolovi dok nisam dobila drugu dozu (sve skupa sam ih dobila 4, a svaka traje oko 2 sata), pa došo neki profesor koji je gledal dole kaj se dešava i navodno je malo okrenul rukom bebicu, opet nakon par sati me gledali i rekli da sam skroz otvorena i da ćemo uskoro početi porod. Došlo njih sve skupa sa babicama i doktorima oko desetak oko mene i ajmo tiskat, ajme kak je to koma kad nemaš baš dolje osjet, a moraš svom snagom tiskat, vidli da to baš neće ići i rekli da će morat na vakum, a meni muka kad sam to čula, jedno moje dijete sam si mislila šta će bit sa njom, pa mi nalijegali na trbuh sa svih strana da ju potjeraju van, pa vakum, pa tiskanje, muko moja Bebicu su izvukli i odmah ju odnjeli, al su mi je vratili nakon kojih par min.i bila sam presretna kad sam ju čula da je zaplakala i da su rekli da je sve uredu i donjeli je meni na prsa tak je siroče izgledala zbunjeno, tak mi ju je bilo žao kaj se namučila Ja sam dolje popucala i to pošteno, a još su me i rezali, tak da još uvijek nemrem sjest normalno valjda bu i to uskoro prošlo. Objašnjenje za vakum je bilo da je moja zdjelica sa jedne strane stisnula bebicu i ona se zaglavila i nije mogla nikak sama proć, pa joj je trebala pomoć, jer u toj fazi se nije moglo više na carski, a navodno sam bila na granici dal ću na carski il ćemo prirodno, pa su forsali prirodno valjda zato kaj sam prvorotka Bitno da smo se moja beba i ja pošteno namučile i izmučile. Radili su joj ultrazvuk mozga i rekli da je sve uredu i za mjesec dana opet kontrola. Samo se molim da bude sve sa bebicom u najboljem redu i da nitko to nikad ne doživi, jer sve što nisam željela na porodu i od poroda, sve sam to dobila na veliku žalost Još mi je bebica dobila i žuticu, pa smo tek za tjedan dana došli domeka. Bitno da je ona meni dobro i da lijepo papa i super napreduje Sa 3500 smo napustili bolnicu i sad ima već 4 kg Velika moja curka kad fino papa samo ciku i to čak nekad i obje isprazni za vrijeme jednog podoja Nakon tolkog jela moj požderuh počne pošteno i bljucat, valjda se previše napuca, nema guzica reda Oprostite na dugoj poruci, al evo malo možda previše detalja, al sam pokušala bit što kraća, makar u 32 i pol sata boravka u bolnici, svega je bilo... Ako nekog još nekaj zanima, slobodno neka pita, makar nisam ziher kad ću stić odgovorit. Trudit ću se čim prije Svima ostalima želim što brži i što bezbolniji porod
|